שאלה למומחי המיזוג

שי ז.

New member
שאלה למומחי המיזוג

שלום לכולם, ברצוני להתקין מערכת מיזוג מרכזית בביתי (5 חדרים 135 מ´ ברוטו) שתהיה בעלת דמפרים חשמליים לשליטה על הטמפ´ בכל חדר בנפרד (אנחנו זוג+תינוקת מקסימה בת חודשיים). הבעיה היא שמערכת החשמל בבית היא חד פאזית ואם אפשר אני רוצה להימנע מההוצאה הכרוכה בהסבה למע´ תלת פאזית. שאלתי היא מה המדחס הגדול ביותר הקיים בתצורה חד פאזית ושל איזה חברה (וכמובן אם הוא שוה משהו) או לחילופין האם קיים מפצל פאזות שיכול לחסוך את ההגדלה. בתודה מראש שי נ.ב. אשמח לקבל גם המלצות על מתקין מקצועי באיזור אשקלון

גיא 29

New member
המדחס החד פאזי

הגדול ביותר הוא 40,000BTU לכל החברות יש את גודל המזגן הנ"ל בחד פאזי אולם מזגן זה אמור למזג עד לגודל מקסימלי של 90-100 מ"ר אם אתם לא רוצים למזג את כל הבית בעת ובעונה אחת ולהשתמש בדמפרים תוכלו לעבוד עם המזגן הזה בתוסםת מערכת דמפרים(שהיא לכשעצמה בכלל לא זולה)

שי ז.

New member
תודה גיא הדמפרים נועדו בעיקר

לחיסכון בהוצאות שוטפות כי הרי אין טעם לקרר 5 חדרים ל 3 אנשים. בנוסף אין לי כל כוונה להקפיא את חדרה של ביתי כדי שלנו יהיה נעים או להתבשל כדי שלה יהיה נעים. מבנה הדירה הוא כזה ש 3 חדרי שינה נמצאים מצד אחד של הסלון והחדר האחרון מצידו השני. אין לי רצון להעביר תעלה לרוחב הסלון ולכן אני שוקל להתקין מערכת מרכזית ל3 חדרי השינה ולסלון ומזגן נוסף (נייד או מפוצל קטן)לחדר החמישי. האים כדאי לעשות כך או שאין מנוס מלהגדיל את מערכת החשמל (מבחינתה של אשתי מזגן צריך להקפיא) שי

גיא 29

New member
אם ככה...

אז עתה אני מבין שאתה רוצה למזג את דירתך בצורה כזו: מזגן לסלון מזגן לחדר המרוחק(לא מומלץ על נייד) ומיני מרכזי לשלושת החדרים אם עד כאן זה נכון אז: מה גודלם של שלושת החדרים ומדוע אם כבר לא תתקין לכל חדר מזגן?

שי ז.

New member
כמעט

מזגן מיני מרכזי עם דמפרים לשלושת החדרים+הסלון (2 חדרים של11 מ´ת חדר אחד של 13 מ´ וסלון של 28 מ´) עם התלבטות להוספת יציאה למטבח (עוד 12 מ´ פתוח לסלון בפתח ברוחב 2 מ´ ובגובה 2.80 ) בתוספת מזגן קטן לחדר החמישי בגודל 11 מ´. גובה תקרה 2.80 בכל הבית. מסדרון בשטח של 7 מ´. שי

DCS

New member
בקשר למזגן

שיהיה לך הבצלחה בכל מה שתחליט אבל אל תקנה תדיראן ראה את תשובתי לאשכול הקודם בהצלחה DCS

שי ז.

New member
לתדיראן אני לא מתקרב אפילו בחינם

נכוותי איתם לפני כ 6 שנים עם מקרר שהיגיע עם פגם במנוע והרעיש כמו טרקטור. כמובן שכמהנדס העוסק בתחום הייצור והשירות אני מקבל את זה שיוצאים גם מוצרים פגומים אבל כשביקשתי להחליף את המקרר ולא את המנוע בשל העובדה שאינני מוכן שבמוצר חדש יתחילו לפרק הלחמות נחושת טרטרו אותי במשך חצי שנה כשבכל פעם מבטיחים שמגיע טכנאי בכיר לאשר החלפת המקרר ובעצם שלחו טכנאי עם מנוע להחלפה. הסיפרו נגמר בהחלפת המקרר רק אחרי פניה למנהל השירות הארצי שבשיחה קשה הבהרתי לו שאולי הם הצליחו לדפוק זוג צעיר אבל לא רק שאלי לא ייכנס שום מוצר שלהם או מוצר שהם נותנים לו שירות אלא גם אדאג לפרסם את הסיפור כדי שלא ידפקו עוד אנשים. ולענינינו, הכיוון שלי היה באמת אלקטרה.

גיא 29

New member
אין בעיה

מזגן של 40,000BTU ימזג לך את החלל ללא כל קושי בקשר לחדר הנוסף הייתי ממליץ על מזגן עילי ולא נייד

למעלה