שאלה למומחים

mamamiale

New member
שאלה למומחים

שלום לכל הרקדנים הוותיקים רציתי לשאול האם יש כזה דבר שיעורים פרטיים בריקודי זוגות? (אין לי בן זוג קבוע לריקודים, ועל מנת שיהיה לי יותר קל למצוא אני רוצה ללמוד ריקודי זוגות בצורה מהירה ומרוכזת - אני קולטת ריקודים די מהר) תודה

מאנה מיה'לה - בארה"ב פגשתי מורה

פרטית , לריקודי זוגות. היא מתפרנסת מזה טוב מאוד. תציעי לרוקד או מדריך טוב , לשיעור פרטי, בתשלום (כסף), ויהיה טוב לשניכם. כמובן - כדאי לך לבחור מישהו, שיסכים לרקוד אתך בחלק מן הערב. אולי - רק בשלב הראשון - עד שתתרגלי. יענקלה לוי

בצירוף מקרים מפתיע ../images/Emo8.gif

קבלי מענה לבקשתך בפורום זה ממש

שמעתי שמשרד החינוך שואף להכניס

את ריקודי העם כמקצוע חובה לבגרות. ואז בטח יהיו מלא מורים שיתנו שיעורים פרטיים. בינתיים בהצלחה !

mamamiale

New member
יענקלה תודה על התשובה

העיניינית היחידה, כל השאר ליצנים..... השאלה העיקרית היא איך מוצאים מישהו כזה מבלי להסתבך עם אנשים שרוצים משהו אחר לגמרי (אני נשואה באושר, וממש אין לי עניין אחר חוץ מאשר ללמוד לרקוד) בכל מקרה מהתגובות אני מבינה שאין משהו מקובל ומסודר בתחום הזה תודה בכל אופן

משהא

New member
אחרי תשובה מעליבה ולא נכונה כדאי

שתרוץ מהר לתפילת נעילה לבקש סליחות. אולי עוד תספיק ?? ואחר כך כדאי שתתנצל. לא מוכרחים להגיב לכל דבר. אורי גבעוני

למאמה - תשובה עינינית

הזמיני מדריכה. לאו דוקא בחור. זו גם הזדמנות להציע לבעלך לנסות לרקוד אתך את הריקוד שאת לומדת. מסכים אתך , שלא נעים להכניס בחור הביתה - למשימה כזו. כל טוב, ומקוה לראותך רוקדת זוגות ונהנית. יענקלה לוי

משהא

New member
mamamiale- עד אשר תשיגי הדרכה>

ואני חושב שאם תתאמצי אולי תמצאי בתשלום מי שילמד אותך באופן פרטי. בינתיים מספר עצות. וקודם שאלה- האם את רוצה שעורים ביחד עם אישך ? באם לא עדיף לחפש גבר שילמד אותך באופן פרטי משולב עם חוגים לריקוד על מנת לצבור נסיון ולהמשיך הלאה. מעבר לכך, אם יש לך אפשרות להוצאה כספית והריקודים חשובים לך מאד. תדאגי שיהיה לך בבית - D.V.D. ווידיאו משוכללים עם אפשרות עצירה העתקה ועריכה, ומסך טלוויזיה גדול. תכנסי לחנות רוקדים שם תמצאי כמה מאות ריקודים גם ב - C.D.גם ב- D.V.D. וגם בוידיאו. רבים מהרוקדים לומדים, חוזרים ונעזרים רבות בצורה זו. עלי והצליחי. מי שמשקיע- מזיע- ומגיע. חג שמח אורי גבעוני

mamamiale

New member
שלום לאורי

תודה על ההצעות. לא ידעתי על קיומם של DVD וקלטות וידאו של ריקודי עם. האם בקלטות יש ממש הדרכה או שרואים את הריקוד מצולם? במקרה שלי זה נראה פחות רלוונטי מכיוון שבעלי ממש לא בעניין, ולכן קודם כל אני צריכה למצוא פרטנר.

משהא

New member
mamamiale יש כל מה שתרצי למעט

יש קלטות, D.V.D, רישום צעדים, לחנים, סרטים, הדרכה ולימוד, לראות את הריקוד. הכל יש להשיג בכסף וללמוד אם יש זמן ומוטיווציה. הדבר היחיד שלא תוכלי לקנות זה בן זוג ראוי. לפעמים קשה יותר מלמצוא בן זוג לנישואים. יש לעתים בני זוג, רקדנים טובים שאפשר ללמוד לרקוד עמם מה ששגור בפינו- ב"עסקת חבילה". אישית אני לא ממליץ לך. מנסיוני אני יכול להעיד שאם יש לך ניסיון בריקודים ותפישה טובה אפשר ללמוד גם ריקודי זוגות לבד מה-D.V.D. אני עושה זאת בבית בהצלחה רבה. ובוודאי ריקודי מעגל. כאשר תתקדמי תוכלי ביתר קלות למצוא בן זוג. אורי

mamamiale

New member
הי אורי

האם יש לך המלצות ספציפיות לגבי קלטות (ריקודי זוגות בלבד), אני מעדיפה קלטות שמרוכזים בהם הרבה ריקודים שנפוצים בהרקדות (אם יש דבר כזה)

mamamiale היקרה.

בהיותי ותיק על רחבת הריקודים,לא שמעתי על שעורים פרטיים בריקודי זוגות. רקדנים ותיקים=רקדנים מומחים. אין קשר בין ותק למומחיות. נתקלתי ברקדנית מתחילה שרקדה עם רקדן ותיק,היא התלוננה שהוא נותן לה פקודות והוראות ואחיזתו לא נעימה. אותה רקדנית רקדה עם רקדן ותיק אחר,הוא הוביל אותה בצורה רגועה ונינוחה עד כדי כך,שהרקדנית שאחריה העתיקה !!!ממנה המתחילה. היא חשה איתו בטחון רב וקלטה את הריקודים במהירות האור. אם את קולטת את הריקודים מהר ,אין ספק שרקדן מיומן ,רגיש ,בקי ומנוסה,שמטרתו ריקודים בלבד ,יבחין באיכות הקצב שלך .ויזמין אותך לצאת במחול,וללא שום תשלום,מהטעם הפשוט שכך מקובל בהרקדות. ואיתו תגיעי ביד אמונה לחוף מבטחים ותדעי את ריקודי הזוגות על בוריים. לו יהי.

mamamiale

New member
שלום לשביט האחד והמיוחד

בתיאוריה אתה צודק, אבל במציאות מאוד קשה למתחילה למצוא פרטנר לריקודים ברמה טובה עם יכולת להוביל. אנשים באים להנות בהרקדות ולא כל כך רוצים למצוא את עצמם רוקדים עם מתלמדת (גם אם היא קולטת מהר)

mamamiale טעות בידך גברתי.

אני צודק אף באופן מעשי(מנסיון). אני מסכים שלא פשוט כלל ועיקר למצוא בן או בת זוג ראויים שיענו על כל הציפיות. יש לי בת זוג קבועה בהרקדה אחת,ובהרקדה אחרת אינני מצליח להגיע "למנוחה ולנחלה"אך קרה שהבחנתי במתחילה בעלת חוש קצב מצוין. הזמנתי אותה לרקוד והיה לי מאוד נעים,למרות שאיננה בקיאה בכל הריקודים. להנות בריקודים זה גם להעניק לבת,או לבן זוג,מי שמעניק מעצמו נהנה יותר מהאדם שהוא מסייע בידו. אשר על כן לרקוד עם מתלמדת שקולטת מהר זו הנאה גם לותיק.מאחר שהוא רואה תוצאות מהירות "בפרי השקעתו". לעולם לא אשכח את אותה רוקדת שלקחה אותי תחת חסותה כמתחיל ונסכה בי בטחון למרות חששותי,גם הותיקים היו מתחילים ,ואל לנו לשכח זאת.

מסכימה ב100%

רקדתי עם בחור, שהגדיר את עצמו כאחד, שלא יודע ריקודי זוגות. הוא טען (ועדיין טוען) שאני נמצאת כמה רמות מעליו. רקדתי איתו ערב שלם, ואפילו נהניתי. לבחור תפיסה מעולה, והשתלבותו הייתה מהירה. אז... הוא טעה בצעד אחד או שניים. אגלה לך סוד קטן: גם להכי מקצוענים זה קורה (כולנו בני-אדם). ישנם עוד כמה פרמטרים, על פיהם נמדד בן הזוג (למשל:התאמה ריקודית - מה, שנקרא: כימיה). לא נותר לי אלא לאחל לך: בהצלחה!!!

שושנה כהן של הצאט

את רוצה לתת לתאוריות שלי מט? ולנושא הנדון: אם מתלמדת נראית חתיכה וצעירה,זו אינה מגרעת,ונהפוך הוא, ומי שיכתוב אחרת מספר לעצמו סיפורי בדים. אך יש צורות חשיבה שונות: רקדן טוב לא לוקח תחת חסותו רקדנית,הוא בא לרקוד להנות וללכת,וכך אף בת הזוג. אם בת הזוג המתלמדת באה מתוך חדוות הריקוד והיא רוקדת מתוך הלב,אם יש לה חוש לקצב ואף קולטת מהר את הריקודים,מה צריך יותר? רקדנית יפה וחתיכה אם וכאשר אין את אשר ציינתי לא תשרוד אצל רקדן ותיק אשר כוונתו לרקוד,להנות מהריקוד,ו"על הדרך"להנות ולגרום להנאה ביכולת הנתינה למתלמדת.

mamamiale

New member
לשביט האחד והמיוחד

זה נכון שכולם באים להנות, ולכן ברוב המיקרים (אך כמובן שלא בכולם) רקדן ותיק ירקוד עם מתלמדת באופן חד פעמי (בהתכתבות הקודמת שלך כתבת שרקדת עם מתחילה והיה לך מאוד נחמד, וזה יופי, אבל האם הצעת לה לרקוד איתה באופן קבוע?). מה שאני אומרת הוא שלרוב רקדן ותיק לא ירקוד באופן קבוע ולאורך זמן עם מתלמדת. זה בד"כ לא תופס במקרים ההפוכים של מתלמד עם ותיקה מכיוון שיש מחסור בגברים רוקדים.

rak dan

New member
כשאת אומרת "כן" למה את מתכוונת ?

כתבת "יש לי קליטה מהירה" ? לי למשל יש קליטה איטית ! אני צריך לחזור על ריקוד חדש 4, 5 פעמים!, נו אז מה? אחר כך זה יושב כמו בטון. והרמה שלי בנוני ומעלה ?("רק דן"יהללך זר ולא פיך). שביט המיוחד האם הגזמתי ? את שנת המתחילים שלי התחלתי פעמיים. מי שעובר טסט פעם ראשונה זה לא מבטיח כלל, שיהיה גם נהג טוב. ולעניננו, אישית אני אפילו נהנה ללמד בת זוג מאפס,עם אחת מבנות זוגי לריקודים הקבועות , התחלתי ללמד לפני כשנתיים, וכיום היא פשוט 10 ! אבל יש לי גם תנאים מוקדמים, משלי מותר לי תמורת המאמץ, לא? 1. בטווח נסיעה קרוב. מחירי הדלק. 2. זמינה, רצינית, מטלפנים אחד לשני הביתה,גם מדברות עם אישתי. 3. מתמידה. הכי חשוב. 4. נאה. לטעמי, רוצה כייף כמשקיען שבא להנות. 6. מטופחת,ולבושה בטעם. שומר על רמה. 5. נותנת את עצמה. ולא למה שרב "הכחולים" מתכוונים. אם את מטבעך שומרת מרחק, לי חבל"ז, התחלתי ללמד כאלו ואמרתי שלום תודה. 6. קלה להובלה. כל מי שלא מוצא חן בעיניה בעיה שלה, מה לעשות החיים לא תמיד נחמדים. גם לי לא כולן אומרות כן כשמזמין אותן לרקוד, יש כאלו שמעדיפות לשבת כל הערב בצד, "על טעם וריח אין להתווכח". מתפלא על כל הרוקדים הביישנים לשאול את העיקר, היכן את גרה?

למעלה