שאלה : למה יש כבידה?

• פותח הנושא GBWC
  • פורסם בתאריך

GBWC

New member
שאלה : למה יש כבידה?

למה גופים נמשכים אחד לשני?

לפי תורת היחסות הכללית

גופים מעקמים את המרחב מסביבם וגורמים שגופים שאמורים לנוע בקו ישר (לא מופעל עלהם שום כוח "אמיתי" כגון כח חשמלי) ינועו במסלול אשר יהיה אותו מסלול כאילו מופעל כוח פרופרציני הפוך לריבוע המרחק. האפקט דומה לכח שאתה מרגיש כשאתה מסתובב בסחרחורת (אם כי הסיבה הגודל והכיון שונים). המתימתיקה של זה היא <<מאד>> מסובכת (לא לומדים אותה בתואר I לפי רוב).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא הייתי אומר שהיא מאוד מסובכת...

רק צריך ללמוד גיאומטריה דיפרנציאלית, טופולוגיה דיפרנציאלית וזהו בערך. ודווקא כן לומדים אותם בתואר ראשון (במתמטיקה
).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
פיזיקה קוונטית...

האם אנליזה פונקציונלית יותר מסובכת מגיאומטריה דיפרנציאלית, זו כבר שאלה שאין לי תשובה עליה? הזכרתי אנליזה פונקציונלית כי זו המתמטיקה שמשתמשים בה בקוונטים, זה שבקורסים בפיזיקה לא תמיד משתמשים במתמטיקה או מזכירים באיזה משפט משתמשים לא אומר שלא משתמשים שם באנליזה פונקציונלית. יש ספר מעניין למתמטיקאים שנקרא QM FOR MATHEMATICIANS שאולי שם יהיה אפשר להבין משהו בקוונטים.

אתה צודק

אכןף כהסתכלתי בויקיפדיה ראיתי שחומר הלימוד בקונטים הוא באמת ישום של אנליזה פונקציונלית... רק אני כמו האדם שלא ידע שהוא מדבר פרוזה
(לי המתימתיקה שם נראתה כמו אלגברה לינארית על מרחבי הילברט).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
טוב מתחילים מאלגברה לינארית על מרחבי הילברט

ומשם ממשיכים הלאה, אבל בהרצאות עצמן לא תדע מזה, כי רוצים להספיק להגיע לפיזיקה ובדרך רומסים את המתמטיקה... היה נחמד עם הייתה איזושהי קורלציה בין השיעורים במתמטיקה לשיעורים בפיזיקה, כמו שיש מקומות בהן המחלקה לפיזיקה תיאורטית ומתמטיקה קרובים מאוד אחד לשני ויש חוקרים משותפים לשתי המחלקות. בת"א אין ממש קורלציה כזו...

נברא

New member
אני תמיד מעדיף ללמוד מתמטיקה

מפיזיקאים או כאלו שעושים פיזיקה מתמטית. האמן לי, לומדים המון בזמן קצר ועם רלוונטיות ומיקוד. בלי 'פלסף' מיותר, בלי נוקדנות יבשושית ובלי אולטרא-הפשטה שהופכת את החומר לבלתי-משיש...

the new L

New member
למען האמת צריך גם גאומטריה (סמי) רימנית

המבנה של יריעה דיפרנציאלית לא מספיק בתורת היחסות הכללית. צריך להצמיד גם מטריקה סמי רימנית ליריעה.

למעלה