שאלה: למה חליפה?

brotal

New member
שאלה: למה חליפה?

למה אני לא יכול לצלול בקיץ חופשי בלי חליפה? זה חיוני? הכרחי? למה זה טוב? תודה!

brotal

New member
לעיניים יש משקפת..

מדוזות זה דבר עונתי... סלעים ושיפשופים אמממ... או קיי, יכול להיות שזה עוזר.. אבל אני לא חושב שזה מצדיק קניה של חליפה! אין סיבה אחרת?

t P R

New member
בעיקרון

בקיץ, אין בעייה של קור... אבל שמש היא כן בעייה, אתה לא צריך חליפת אופן-סל 5 מ"מ, אבל כן מומלץ למשל חליפת לייקרה מלאה להגנה מהשמש(ומדוזות אם יש למשל). כמו כן, אם נגיד שאנחנו עכשיו בקיץ, לי לא כ"כ נעים לצלול ככה ברגיל בכל השעות, עדיין קריר לי פה ושם במיוחד למטה. לפני שבוע הלכתי לצלול בשעות אחה"צ, אחרי שעה שעתיים פשוט יצאתי מכיוון שהייתי בלי חליפה(חלק עליון לפחות), לא יכלתי לצלול כמו שצריך בגלל אי נוחות.

brotal

New member
אה.. אז זה זניח אתה אומר?

תבין, פשוט אני גולש.. אני לא מתרגש מקצת שיפשופים ומשמש חחחחח... אז בגלל זה אני טיפה מזלזל בחיוניות שלה :)

עידניב

New member
לגולש

גמני גולש אחי בוא נגיד ככה עכשיו לצלול בלי חליפה עוד יהיה לך קר(גם עם לייקרה). בקיץ אני מציע לך פשוט ללכת לצלילה עם טייץ(נגד מדוזות ונגד שפשפות) ולייקרה ארוכה(נגד השמש וכדי שיהיה לך נוח עם משקולות אם אתה שם , וגם זה עוזר בלסעים הדוקרים שמתחת למים בין אם אתה עושה מארב ונשכב על הסלע או בין אם אתה מחטט ומציץ במחילות עם פנס שזה דורש לפעמים כניסה של הגוף למחילה....). אני עכשיו היום למשל צללתי עם חליפה ארוכה שהייתי בחורף כי עדיין קרמדי בלי כלום(ובגלישה אני נכנס ככה בלי כלום) מקווה שעזרתי=]

יגולש צלול בלי רק תזכור שפה זה לא שעווה ששורט

ת אלא סלעים חדים כמו סכין ניתוח . לא מפריע לך השמש תצלול בלי רק קח בחשבון שזוף לא אחיד בין קדמת הגוף ואחורי הגוף אח אני אוהב גולשים גברים תזכור דבר אחד זה צלילה לא גלישה יש המון שאתה לא יודע

brotal

New member
חבר'ה אתם מדברים בהמון מושגים שאני לא מכיר

אין לי מושג איך משקולות נכנסות לעניין... או איך פנס נכנס למים.. מעבר לזה.. מה שלא ישתזף בצלילה ישתזף בגלישה :) יש לי פול ללמוד.. אחרי הקורס אני אהיה חכם יותר :)

ממליץ בחום קורס

צלילה לרוב לוקחת בין 2 שעות ל-6 ולכן השיזוף הוא יותר שריפה במיוחד אם אתה נחשף יותר מפעמיים לשמש. מעבר לזה שאפשר לחטוף סרטן -הדבר יכול לפגוע במשך ההחשפות ובאיכות הצלילה ולכן מומלץ לא להיות גבר בנושא אלא להיות חכם . אתה לא תרשים אף אחד עם עור מקולף משקולות עוזרות לבטל את הציפה החיובית של החליפה ולכן עוזרות לצלול ללא משקולות עם חליפה אי אפשר לצלול. פנס נכנס למיים בקלות אפשר גם לזרוק אותו (לא מומלץ) במידה ויש לך פנס לצלילה נגד מיים הוא גם יעבוד מתחת למיים . במידה ואין לך פנס כזה אתה יכול לקחת פנס רגיל אבל הוא לא יעזור לך קרוב לודאי הוא יתקלקל אבל לפחות תידע איך פנס נכנס למיים

brotal

New member
חחחחחחחחחחח......... משעשע אתה...

קורם אני אקח בנסיעה הבאה לאילת. בינתיים השגתי לעצמי ציוד לא רע. בקשר לשיזוף אחי.. אבל מבלה ימים שלמים בשמש בגלישה... אני כבר דיי מחושל לזה. מקס' לוקחים לייקרה לא ביג-דיל. זה לא איזה קטע מאצ'ו כזה, אם הייתי מנסה לצאת גבר לא הייתי לוקח קורס כי הייתי מאמין בלב שלם שאני יכול לצלול בלי.. אבל זה לא ככה אחינו. בהנחה ואני אתחרט וארצה חליפה, אפשר לעשות הסבה לחליפת גלישה? מעבר לזה.. מה זאת אומרת מערבים?? אני כמו שאני עכשיו יכול בלחץ להישאר 20 שניות מתחת למים! מערבים....?

עזוב מערבים עדיין לא בשבילך חכה קצת .

בן כמה אתה ניחוש שלי 15-17 . ההגנה שהחליפה מקנה עוזרת לא רק במערבים לא פעם במהלך צלילה במיוחד ליד שוברי גלים וריפים רדודים קרה לי שהשתפשפתי קלות בסלע ופשוט בשניה יש לך חתכים זעירים כמו של סכין מנתחים דבר אשר יכול לפגוע באיכות הצלילה ובהמשכה בכלל . יצא לי לראות צוללנים ושחינים שמנסים לעלות על שובר גלים בים של חצי מטר והשובר קורע להם תגוף מכל הכיוונים חברה לא לזלזל בים .הוא יכול לאכול אתכם חיים . בקשר לסיבולת שמש שלך תנסה להסביר את זה למדענים בתחום. אם תרצה אני אתן לך הסבר מדויק על שיזוף יתר אצל אשכנזים ועד תימנים וצפונה . בקיצור זה תחביב וחבל שהוא יפגע לנו בבריאות . בצלילה חופשית אנחנו לוקחים סיכונים רבים .אז באחריותנו לנסות לצמצם את הסכנות שבשליטתנו לאפס (אם תרצה תקבל גם מאמר על זה אני במוזה של כתיבה כמו שבודאי שמת לב

killerwhal

New member
חליפה ! למה?

בלי לזלזל באיש ובכישורים שלו חלילה או בגילו כמובן חליפה זה אביזר חשוב גם עם חם במיים זה טוב מול צריבת מדוזות גם אם יש לך מסכה על הפנים המדוזה תשב לך על הראש או על חלק חשוף אחר ואז ברגע תלמד לקלל ב5 שפות שונות לא נעים בכלל חוץ ממדוזות יש גם אצות צורבות ושאר מרעין בישין לכל רצוי חליפה אפילו דקה טת עניין השמש והצריבה והסכנה ממנה אני לא ארחיב זה נראה ברור לגמרי לא? מי שחושב שהוא גבר ורגיל ויודע הכל במילא אין לא מה לחפש פה הוא יכול לשוטט בפורום של גברים שעושים דברים גבריים
לכן מי שרוצה באמת לקבל מידע והסבר שיקשיב יקרא וישאל יש מי שיענה לו ! אני מבין את הלהטוטן היקר הגיעו לו מיים עד נפש

עידניב

New member
כל מילה נכונה אבל

הניסוח של הלהטוטן היה קצת מזלזל בכל מקרה תודה על העיצות והכל=]

תגידו זה פרום צלילה או פורום נימוס לא זילזלתי

בגיל אלה פשוט ניחשתי מניאק אם אני לא צודק פשוט מאפין נער בגילו (גם אני היתי כזה) תאמת אני לא מבין מה אני מנסה לחנך תטמבלים האלה מצידי שיעשו מה שהם רוצים רק שלא יזינו לי במוח עם השטיות הילדותיות שלהם לרוני מה דעתך לעשות פורום צלילה למעל 18 ולמתחת יש כמה צעירים שיקבלו אישור מיוחד לשחק עם הגדולים

עידניב

New member
אני אפילו לא יענה על התגובה הזאת

תעשה מה שטוב לך מאחל לך בהצלחה

t P R

New member
רבותיי, אין מה לריב...

כמו שתמיד אומרים, לריב באינטרנט זה כמו אולימפיאדת מפגרים, אתה יכול לזכות במקום ראשון, אבל אתה עדיין מפגר... מי שבא לשאול וללמוד, אנחנו אומרים welcome... חבל סתם להוציא אנרגיות. וללהטוטן, אני מבין אותך לגמרי, בתור מנהל פורום בפועל(פול גז), נכון, מעצבן, מבאס, אבל עזוב שטויות.

עידניב

New member
שלום לך TPR

אף אחד לא רב הטענה שלי היא שהדיבור של הלהטוטן בהודעותיו האחרונות מתנשא ושיעשה מה שטוב לו אני ממש לו בא אליו בטענות. אבל אבל אם אני לא טועה הפורום הזה לא נועד רק כדי לכתוב דוחות ולהתפעל מתמונות ומסיפורים מרתקים, אלא גם כדי להרחיב את ענף הדייג בצלילה חופשית בארץ ולהעביר אותו לכל מי שרוצה,וכן לתת אינפורמציה למי שמתעניין, שזה בסך הכל מה שהבחור רצה לדעת, ותשובות שיש בהן ציניות והתנשאות של גיל בנושא הזה יכולה להוריד מוטיבציה וחשק של משהו להצטרף לקהילה מאוד יפה ועוד לא כל כך מפותחת בארץ של העיסוק הזה. ד"א יש ים טוב מאוד היום ובהמשך רק צריך שהראות קצת תסתדר. ואתה צודק לריב באינטרנט זה באמת לא דבר שיוביל לפשרות טובות, אבל אם התגובה לא מועילה אז שישמו אותה בעצמו, כי הוא יכול לעשות כמו שאני עשיתי ולתת לו במסדר את האיסי ומסנג'ר ולהסביר לו בהרחבה על כל נושא בעניין,ולא לכתוב בקצרה תשובות כאלה. ואני בכלל לא רוצה להגיב על מה שהלהטוטן אמר שהודעותיו הקודמות כי כנראה אנחנו ה"טמבלים" לא מבינים מספיק:) שיהיו לכ-ו-ל-ם פה צלילות מעולותתתתת עם המוןן דגים והנאה עידניב

למעלה