שאלה למביני עניין

עירא10

New member
כשאתה מתרגל

להוריד כן נסע ולשנות פסיעה כבר מהשעה הראשונה הנסיון הופך להיות רפלקס מותנה. טוב, כמעט. והסכוי לניחתת גחון פוחת משמעותית. יותר מאוחר כשטסתי איתו על חד מנועי (206) גיחכנו שנינו כאשר כל פעם בעם הרוח הוא חיפש את ידית הגלגלים.
האם מאיר הבר לא נכנס לים בהמראה בלילה וכתוצאה מוורטיגו? או שאני מחליף אותו בארוע אחר?
אם תרצה לדעת מהן התקנות כאן פתח את ה-AIM האמריקאי. זהה כמעט ב-100 אחוז. אין מניעה ללמוד על מטוס קומפלקס. טוב או לא, זה ספור אחר. למה שלא תפתח ווכוח בנושא? יכול להיות פורה מאד.

מאיר הבר נהרג בשעות אחה"צ

התאונה עם האצטק ודני הימן ז"ל הייתה בשעות הערב.

אתה יכול להתרגל באלפי שעות להוריד גלגלים

ולשכוח אותם בפעם ה-10001. לבחור שאמרת, כשיגיע להיות סנילי כפי שאומרים עלי כאן, או הרבה קודם, יש את אותו סיכוי כמו לכולם, ראה הדוגמה שנתתי עם טייס אל על, שהיו לו 20000 שעות טיסה.
פסיעה , סנכרון מנועים משאבות חשמליות פתחי קירור, שונה מהורדת גלגלים לקראת נחיתה כמובן אם מתעלמים מבעיות שיכולות להיגרם למנוע ואו בהליכה סביב.
רוב מכריע של הטייסים מגיעים למטוס עם כן נסע מתקפל ממטוס ללא כולל כל טייסי חיל האוויר (ולא רק של ישראל).

Naftali Segev

New member
יאיר ימי הסופר קאב חלפו להם למעלה מעשור בח"א

המצב נכון להיום עד כמה שאני יודע שאת קורס הטיס בח"א מתחילים על מטוס הסנונית ( בלעז גרוב G-120 )
המטוס הינו קומפלקס ומצוייד כמובן במערכת פסיעה משתנה וגלגלים התקפלים

jsurie

New member
תיקון קטן יאיר. טברסקי (תבור) ז"ל שימש

כמדריך למיכה לוי ז"ל. מיכה היה צריך לצאת לחו"ל אותו יום עם הפרטנאוויה, אולם הייתה תקלה ואי אפשר היה לצאת. מיכה אירגן פוש-פול מארקיע ואת טברסקי שיעשה איתו 4 שעות כדי שיוכל לצאת עם המטוס לחו"ל. את ההסבה עשו בשדה דב החל מ0500 בבוקר. טברסקי נירדם אחרי כשעתיים והתעורר בגלל רעש המתכת.
מי ששכח להוריד גלגלים היה מיכה לוי ז"ל שהיה רגיל לפרטנאוויה עם גלגלים קבועים.

עירא10

New member
לתשומת לבו של יאיר גיל

משפט המפתח ..."מי ששכח להוריד גלגלים היה מיכה לוי ז"ל שהיה רגיל לפרטנאוויה עם גלגלים קבועים"
מסתבר שכוחו של הרגל הוא גדול משאנחנו נוטים ליחס לו.

עירא10

New member
סימוכין: רפלקס מותנה. (עם שתי דוגמאות:)

רפלקס מותנה או התניה קלאסית, הוא בעצם תהליך שמתאר למידה, שבו גירוי מסויים מעורר תגובה רפלקסיבית (תגובה אוטומטית לגירוי), שקודם ללמידה לא התעוררה.

ע"י למידה חוזרת ונשנית, החניך מבטיח תגובה רפלקסיבית להורדת גלגלים. לא אמרתי שבשום אופן תגובה רפלקסיבית לא ניתנת לשיכחה. נהפוך הוא, היא מחייבת רענון מתמיד.

למשל, כאשר התוכי צורח ואנחנו מגיבים בלתת לו תשומת לב.
כך התוכי לומד שבעזרת הצרחות הוא מקבל את מבוקשו.

באותה הדרך, יאיר מבטיח את תגובתנו הרפלקסיבית להערות הלא תמיד חכמות שלו.

ה-20% ממש לא רלוונטי

כי ממילא כמעט אף אחד אינו מסיים רשיון טייס פרטי בפחות מ-50 שעות.

דוד.

אכן נדיר..

רמי בר1

New member
רק מלחשוב על אותה קבוצה גדולה

של טייסים שהוציאו רישיון ב 16 שעות וטסים איתך בשמים ,אני מקבל צמרמורת....
וכשאני חושב שהם מסתובבים מעל ראשי האנשים(בימים כתיקונם) עם הרשיון המצו'קמק שלהם, ורובם ללא RT ,אני לא מצליח להירדם....
איך אתה ישן בשקט בבועת השרון?

חמישים שעות בתקנה 89.

התקנה לא אומרת איזה סוג מטוס.
יש טייסים בישראל עם רשיון טיס והגדר לרב מנועי בלבד...

אם יש הגבלות ופרשנות של רת״א, זה כמובן רעיונות של רת״א בלבד.....

נגד רעיונות שלא כתובים בתקנות ולא נובעים מההגיון של התקנות אין לי מה לומר.

שלמה זלקין

למעלה