לא אמרתי תקנה
מי שרוצה ללמוד על המטוס שלו, צריך לאשר ברת"א מסלול הדרכה.
אצלך כמובן, אפשר ב- 40 שעות+20% הינו 48 שעות, ללמוד את עקרונות הטיסה הפשוטים, וגם ללמוד את כל הכרוך בדו מנועי וכן נסע מתקפל.
אני לא מכיר את כל הדרישות של מסלול כזה, אבל בהתייחס שלבעל רישיון פרטי מתחת ל-150 שעות צריך 20 שעות הדרכה על דו מנועי ולבעל מעל 150 שעות צריך 10 שעות (לפחות), אני מניח שלא יאשרו מסלול הדרכה גם לא של 70 שעות.
ואל תביא לי דוגמא מאחד שאבא שלו מחזיק מטוס והילד ישב על הברכים בערך מיום לידתו (גם רק שנה קודם זה משנה משמעותית).
אפילו תגיד 1000 פעם ללא שום ניסיון קודם .
ואולי תביא לי את מקור הביטחון שלך שלעולם לא ינחת ללא גלגלים ואו יכולת לשלוט על הפסיעה?
מאיר הבר ז"ל, נגש לנחיתה בשדה דב, והלך סביב ללא פתיחת סל"ד, ללא סגירת מדפי מנוע אולי לא קיפל גלגלים (אם לא טועה) ועוד כמה שטויות והתרסק לתוך הים.
טייסים מתחלקים לשניים, אלו שנחתו ללא פתיחת כן הנסע ואלו שעדיין זה לא קרה להם.
לפני כשנה וחצי ראינו תאונה בחיפה עם שני טייסים וותיקים, המדריך, טייס חיל האוויר לשעבר נכנסו עם אצטק בלי גלגלים במסלול של חיפה.
גם בהרצליה זה קרה לשמוליק רם (שאחר כך התרסק עם פושפול ונשאר משותק לייתרת חייו).
בתקופה, שבערך עשית רישיון טייס פרטי בישראל, אולי זה זכור או ידוע לך, בעת הדרכת דו מנועי, המדריך היה תבור (טברסקי) טייס אל על ויוצא חיל האוויר, בשדה דב, הייתה נחיתת גחון ללא גלגלים.
ב-1985 בערך, שותף שלי על מטוס סנקה נחת במנחת בארי בלי לפתוח כן נסע, למזלו, לא הייתה רוח צד....
וכנראה יש עוד דוגמאות שכאלו שאני לא זוכר או לא יודע (לייתר דיוק)
אם תפתח את דוחות ה-NTSB, בטוח שתמצא יותר מתאונה אחת שכזו.
אני מקווה שבצילה יש גישה לדוחות האלו.