שאלה למביני עניין

ndtexpert

New member
שאלה למביני עניין

אם אני נכנס כשותף לקנייה של מטוס, האם אני יכול להוציא רשיון בשימוש של אותו מטוס ורק לשלם על מדריך (וכמובן שעות טיסה מוזלות).

תודה.

רםפ

New member
לא כ״כ פשוט

החוק מטיל מגבלות בעניין ההדרכה.
אם תרצה ארחיב בפרטי.

רמי בר1

New member
אני לא בקי בפרטים,אבל אני יודע על אנשים

שעשו את כל הקורס עד רשיון ,מדריך פרטי על מטוס שלהם. (באז'מ)
כך שברור שזה ניתן.

Naftali Segev

New member
בהחלט כן גם בתעופה הכללית

התקנות של לימוד טיס שלא במסגרת בית ספר דורשות שהמטוס עליו מקבלים את ההדרכה יהיה של החניך או של המדריך
מעבר לזה יש צורך להגיש בקשה למחלקת רישוי בצירוף תוכנית הדרכה ע"י המדריך המיועד
בנוסף יש תוספת של 20% מהמינימום הנידרש במסגרת בית ספר ע"מ לסיים את הקורס

בשורה התחתונה אין עם זה שום בעיה ולראיה אחד השותפים שלי על מטוס צסנה 152 קנה את חלקו במטוס עוד לפני שעשה טיסת הכרות עם מדריך, סיים את הקורס וקיבל רשיון טיס פרטי

אחד הדברים החשובים שצריך להקפיד עליהם זה כמובן ביטוח מתאים למטוס הכולל גם הדרכת טיסה לבעלים

מה יש להרחיב

אם נכנס שותף על צסנה 150 או 172 או מטוס ברמה דומה, אין שום בעיה, אם נכנס שותפות על מטוס קומפלקס עם כן נסע מתקפל ופרופלור פסיעה משתנה, זה לא יאושר באופן רגיל.
בחור תמים, ללא שום הבנה, יכול להיגרר כמשקיע לשותפות שכזו.
ובנוסף, אפילו מדברים על צסנה 152, או 172, יאלץ להוסיף לסילבוס עוד 20% שעות מעל הסילבוס של בית ספר וגם הביטוח יעלה לו יותר כסף מאשר ביטוח רגיל, כלכלית, לא ייצא ברווח.
ובכלל, עדיף ללמוד על מטוס של בית ספר, לבצע נחיתות כבדות על מטוס של מישהו אחר. ואז ללכת על שותפות.

עירא10

New member
תודה.

תקנה מוזרה.
לפני מספר שנים היה לי חניך ללא שום ידע קודם שלמד לטוס על המטוס של אבא שלו, פיפר אצטק. הוא טס עד היום ללא בעיות. מה שבטוח, הוא לעולם לא ינחת ללא גלגלים, או ישכח לשלוט על הפסיעה. מה הנימוק לאיסור הזה בישראל?

לא אמרתי תקנה

מי שרוצה ללמוד על המטוס שלו, צריך לאשר ברת"א מסלול הדרכה.
אצלך כמובן, אפשר ב- 40 שעות+20% הינו 48 שעות, ללמוד את עקרונות הטיסה הפשוטים, וגם ללמוד את כל הכרוך בדו מנועי וכן נסע מתקפל.
אני לא מכיר את כל הדרישות של מסלול כזה, אבל בהתייחס שלבעל רישיון פרטי מתחת ל-150 שעות צריך 20 שעות הדרכה על דו מנועי ולבעל מעל 150 שעות צריך 10 שעות (לפחות), אני מניח שלא יאשרו מסלול הדרכה גם לא של 70 שעות.
ואל תביא לי דוגמא מאחד שאבא שלו מחזיק מטוס והילד ישב על הברכים בערך מיום לידתו (גם רק שנה קודם זה משנה משמעותית).
אפילו תגיד 1000 פעם ללא שום ניסיון קודם .
ואולי תביא לי את מקור הביטחון שלך שלעולם לא ינחת ללא גלגלים ואו יכולת לשלוט על הפסיעה?
מאיר הבר ז"ל, נגש לנחיתה בשדה דב, והלך סביב ללא פתיחת סל"ד, ללא סגירת מדפי מנוע אולי לא קיפל גלגלים (אם לא טועה) ועוד כמה שטויות והתרסק לתוך הים.
טייסים מתחלקים לשניים, אלו שנחתו ללא פתיחת כן הנסע ואלו שעדיין זה לא קרה להם.
לפני כשנה וחצי ראינו תאונה בחיפה עם שני טייסים וותיקים, המדריך, טייס חיל האוויר לשעבר נכנסו עם אצטק בלי גלגלים במסלול של חיפה.
גם בהרצליה זה קרה לשמוליק רם (שאחר כך התרסק עם פושפול ונשאר משותק לייתרת חייו).
בתקופה, שבערך עשית רישיון טייס פרטי בישראל, אולי זה זכור או ידוע לך, בעת הדרכת דו מנועי, המדריך היה תבור (טברסקי) טייס אל על ויוצא חיל האוויר, בשדה דב, הייתה נחיתת גחון ללא גלגלים.
ב-1985 בערך, שותף שלי על מטוס סנקה נחת במנחת בארי בלי לפתוח כן נסע, למזלו, לא הייתה רוח צד....
וכנראה יש עוד דוגמאות שכאלו שאני לא זוכר או לא יודע (לייתר דיוק)
אם תפתח את דוחות ה-NTSB, בטוח שתמצא יותר מתאונה אחת שכזו.
אני מקווה שבצילה יש גישה לדוחות האלו.

טל ר

New member
כאן לא צריך אישורים

לא צריך ללכת ל-FAA, לא צריך אישורי סילבוס, לא צריך 20% יותר, וגם מותר ללמוד על מטוס Complex. למעשה, מי שלומד לרישיון פרטי לא פוגש שום עובד FAA ולא מדבר עם עובד כזה (פרט לפקחים ברדיו) גם לאחר שקיבל רישיון.

לעניין טענתך שגם מי שלמד על מטוס עם גלגלים מתקפלים יכול לפשל ולנחות בלעדיהם - אמת ויציב, אני מסכים איתך. בתחילת הדרך היו לי כל מיני ארועים בהם גיליתי לאחר המראה (של T&G) שמתג המדפים לא היה במקום בו הוא היה אמור להיות וכו'. באותו זמן אמרתי לעצמי שטוב שאני טס עם כן נסע קבוע, אחרת כבר מזמן הייתי נוחת עם גלגלים למעלה. לגבי, להתחיל ממטוס complex לא היה מתאים לי.

jsurie

New member
טל, מי שלומד תחילה על מטוס קומפלקס לא ישכח.

לי הייתה בעיה, אחרי חד מנועיים טסתי על פרטנאוויה ואיילנדר, כשעברתי לסנקה פחדתי לשכוח גלגלים. פתרתי את הבעיה בעזרת דף קרטון עליו מודפס הבד"ח בקיצור.

טל ר

New member
לא הייתי בסיטואציה

אבל אישית, נראה לי שאין שום דבר שאי אפשר לשכוח (ע"ע מנתחים השוכחים כלים בגוף המנותח).

מישהו מפיק לו רשיון טייס, לא?

כמה שידוע לי, זה ה-FAA ואולי הבוחנים הם למעשה נציגי ה-FAA או בית הספר מורשה להיות נציג ה-FAA.
ואם בארה"ב מותר מהתחלה ללמוד על מטוס COMPLEX, כמה שעות החניך משקיע בכדי לקבל רישיון או להצליח להטיס בביטחון את אותו המטוס.
הרי 40 שעות טיסה לא יספיקו לכך (למעט כשגאון כמו החניך שבצ'ילה מגיע לכפר)
החיים קלים במדינה שיש בה כ-600000 טייסים אזרחיים.
מה לעשות, זה לא סוד שכאן בישראל יש עודף רגולציה, מה לעשות והעובדה שרבים חיים גם אתה.

טל ר

New member
איך לומדים בארה"ב

לוקחים שיעורים אצל מדריך שהוסמך ע"י ה-FAA. המדריך אינו צריך לאשר שום סילבוס ולא משנה מי הבעלים של המטוס או היכן עובד המדריך. אם השיעורים הם בבי"ס Part 141, הם בפיקוח של ה-FAA ושם מספיקות 35 שעות. אחרת נדרשות 40 שעות (מהן לפחות 20 מודרכות ולפחות 10 סולו). רוב מי שמתחיל את לימודיו אינו מסיים אותם עם רישיון (הרוב מפסיקים באמצע), אלו שכן מקבלים רישיון לרוב נזקקים להרבה יותר מ-40 השעות שהחוק דורש (גם אם הם לא לומדים על Complex) - הממוצע הוא באזור 60-70. אין מינימום שונה אם המטוס עליו לומדים הוא Complex, למרות שאני משער שאלו הלומדים לרישיון פרטי על Complex הם מיעוט מבוטל (מכל מיני סיבות - אחת מהן היא הביטוח).

על מנת שתלמיד טייס יסיים את חוק לימודיו, עליו להיבדק ע"י רופא תעופתי, להיבחן במבחן עיוני ובמבחן מעשי. הרופאים התעופתיים הם רופאים פרטיים המוסמכים ע"י ה-FAA וגובים בעבור הבדיקה כנראה בעיניהם. הם מנפיקים את התעודה הרפואית במקום. המבחן העיוני מתקיים במרכזי בחינה ממוחשבים פרטיים אשר מורשים ע"י ה-FAA לערוך את הבחינות. כמעט כל מרכזים אלו מסונפים לאחד חברות ספקים - www.lasergrade.com או www.catstest.com.
לבסוף, המבחן המעשי גם הוא נערך על ידי בוחנים עצמאיים המוסמכים ע"י ה-FAA אך אינם עובדי ה-FAA. הם גובים בעבור מבחן כמה שבא להם. אם אחד מהם יקרן או יוצא לו שם של בן יונה, התלמידים רשאים להחליט להיבחן אצל מישהו אחר (כי רק התלמיד, אולי גם המדריך, מחליטים איפה להיבחן, זה שוק חופשי). הבוחן נותן רישיון זמני על המקום למי שעובר את המבחן בהצלחה. הרישיון הקבוע אכן מונפק ישירות ע"י ה-FAA ונשלח לטייס המדופלם בדואר.

mike300L

New member
הרוב אכן ניגש לבחינה עם בוחן פרטי מאושר ע״י ה

FAA משתי סיבות עיקריות, אחת היא משום שרווחת מעין אמונה שהסיכוי לעבור בחינה קלוש עד אפסי איתם, השניה היא שבד״כ קביעת מועד לבחינה יכול לקחת חודשים. לכן הרוב מעדיפים לשלם את הסכום ולגשת עם בוחן פרטי.

ב 97 ניגשתי לרשין הדרכה עם בוחן של ה FAA בשם Denis Cravella, היה לו שם של ״כורת ראשים״, הבחינה היתה בחינם, במטוס ישב מאחור עוד בוחן FAA שעבר סטנדריזציה מהבוחן שלי, שמאוד רצה להרשים את אותו בוחן חדש ולהראות לו איך דברים צריכים להיעשות...אבל בדיעבד גיליתי בן אדם שהיה מאוד הוגן כל ידעת את החומר, אם לא יודעים לא צריכים לגשת גם עם בוחן פרטי שאפילו חבר שלך....

לכן למי שמרגיש שהוא יודע מה שצריך לדעת ניתן לגשת ישירות ל FAA ולעבור בחינה כמעט בחינם.

רמי בר1

New member
זה נראה לא כיף סידור הזה

זה קל מידי,נוח מדי,פשוט מידי.אין כאן אתגר.

למעלה