ואין כזה דבר מועד חכם יותר ולכן אין שום השפעה אמיתית על הציון שלך. מה גם שאחוז העתודאים הוא מאוד קטן לעומת שאר הנבחנים, ואתה תמצא אותם כמעט בכל מועד. אבל אם זה ממש חשוב לך, רוב העתודאים נבחנו היום (משמע מועד אוקטובר).
מועד פברואר הכי טוב ! נבחנים רק בשפה העברית ( מוריד מהפרק רוסים גאונים , ערבים מחוננים ושאר ירקות...) גם יש רק בחינה אחת במועד אחד, בניגוד למועד שהיה עכשיו או מועד אפריל שיש מבחנים במועדי בוקר / צהריים וב-2 ימים כלומר כמות נבחנים הכי קטנה !
כשיש מועד עם הרבה שפות, הממוצע נמוך יותר (אמנם בשעור זניח, אבל בכ"ז נמוך יותר), כך שאם אתם כבר הולכים לפי זה אז עדיף לגשת במועד שיש בו בחינות בכל השפות
אני טוענת שאנשים שניגשים בשפות חוץ מעברית - רוסית - בד"כ צד ריאלי חזק אולי גם אנגלית = גנבי נקודות !! ערבית- מי שכבר ניגש לפסיכו משמע רוצה ללמוד לימודים אקמאים משמע בטח יש לו גם ראש טוב מלכתחילה = גנבי נקודות !! אנגלית - סתם עוד אנשים הכי טוב לגשת במועד מצומצם -רק עברית + לא המועד של העתודאים שזה מועד אוקטובר שכידוע החומר הלימודי רענן אצלהם אבל זו רק דעתי, יש לציין מנסיוני האישי שהוכיחה את עצמה נאמנה !
המרכז הארצי חוזר וטוען שאין חשיבות למועד בו אתה ניגש גם ככה כי הרמה אותה רמה , ציון יחסי לנבחנים + השוואה לאיזה כמה מועדים שהיו כבר ככה שזה בכלל לא ברור איך הם יכולים להרשות לעצמם לצאת בהצהרות על מועד רצוי יותר מאחר "המועד הרצוי" הוא סתם השערות של נבחנים בעבר ולעתיד שרוצים לקוות לנס שיביא להם את ה- 700 פלוס במקום חרשנות , או בנוסף ...חח יש לציין שבמקרים מסוימים זה אכן עובד
קטן במאה נקודות. ובאשר לעתודאים - הממוצע גם נמוך יותר ולראיה אני מביא את העובדה שרפואנים בעתודה מתקבלים עם פסיכו נמוך יותר לרפואה מאשר בחוץ. פשוט לעתודאים אין מלא מועדים לעשות ולשפר יש כולה אחד ובמקרה פחות טוב 2 כאשר זה על זמן בצפר ורובם אינם משקיעים
הנתונים הסטטסטים שהמרכז הארצי מנפק מצביעים על מגמה הפוכה. קבוצת הגיל של גיל 18 בעלת הממוצע הפסיכומטרי הנמוך ביותר. אתה יכול לבדוק באתר של המרכז הארצי בלשונית נתונים סטטסטים. מאיפה הוצאת את זה שבאפריל יש יותר עתודאים?
אין מועדים עדיפים מבחינת הציון (אף על פי שב2005 פברואר היה בעל הממוצע הגבוה ביותר אך אין נתונים לגבי שנים נוספות כך שלא ניתן להסיק שפברואר הינו עדיף) בכל מועד ומועד הציון הגולמי שלך משוקלל עם אלו שנגשו איתך ומועדים קודמים ןאם ניגשת עם קבוצה חזקה (כמו פב' 2005 )אזי ממוצע הקבוצה יגדל קצת כך שלא תפגע. עוד פעם אין שום משמעות למועד שבו תגש העיקר שתהיה מוכן לבחינה.