שאלה למבינים

שאלה למבינים

האם קיים משחק תפקידים (שניתן להשיגו בארץ) שמאפשר משחק עצמי? (בסגנון מבוכים ודרקונים, וורהארמר, וכו'.) תודה מראש. (אם הוא בעברית או באנגלית זה לא רלוונטי.)

מירטל

New member
כולם?

או שלא הבנתי את השאלה? בכל משחק יצופה ממך לאסוף קבוצת שחקנים ולשחק בעצמך, השאלה היא האם אתה מחפש משחק שאפשר לשחק בו לבד?

ננסק

New member
מ"ת בשחקן יחיד

הדבר הקרוב ביותר לכך הוא ספרי "בחר את דרכך", בסגנון "כישוף!". את ארבעת הראשונים בסדרה אפשר למצוא בכל סטימצקי, ואישית אני די מחבב אותם. יש בהם אווירה יחודית למדי. בעוד כמה שבועות יגיע לחנויות ספר דומה, אבל ארוך ומושקע יותר, שנקרא "לשחק בעין המנסרה". הוא נכתב על ידי ידידה שלי, ולדעתי הוא יצא מצוין. (גם השתתפתי בעריכה שלו.) אני ממליץ לשים עליו עין כשיצא. בינתיים תוכל להוריד מהאינטרנט כמה ספרי משחק חינמיים, המתוארים בכתבה הבאה. פעם יצאו כמה ספרי משחק שמבוססים על המכאניקה של מו"ד, אבל היום כבר אי אפשר להשיג אותם. לא נורא, הם לא היו משהו.

תודה, אבל

אני לא כ"כ אוהב את הספרים האלו וזה לא מה שהתכוונתי (אפילו שזה דווקא היה יכול להיות נחמד ספר כזה, אבל אם היה אותו ב1000 עמודים, לא ב100). אני מחפש משחק בסגנון של מו"ד ממש שיהיה אפשר לשחק אותו לבד. דווקא היו בכתבה כמה דברים שנשמו טוב אבל לא היה פירוט עליהם, לדוגמא: "המשחק השני הוא הרפתקת יחיד RPG-סטית של ממש. הספר מבוסס על מערכת חוקים של שיטה קיימת, והשחקן פשוט מעביר את דמותו (או את הדמות שהגיעה עם הספר) לאורך ההרפתקה, ללא צורך בשה"מ." וגם "סוג המשחק האחרון, והנפוץ ביותר, הוא הרפתקה אישית שמגיעה עם מערכת חוקים משל עצמה. הקורא בכלל לא צריך לדעת מה זה משחק תפקידים, והספר לא צריך להיות מבוסס על שיטה קיימת ומסובכת. רוב השיטות שבאות עם ספרי המשחק מהסוג הזה הן פשוטות מאוד, וכך מקלות על ההתקדמות המהירה של ההרפתקה." אלו דווקא נשמעים נחמד, אבל לא כתוב שמות של ספרים כאלו ואיפה ניתן להשיג אותם.

ננסק

New member
כמו שכתבה chatenoire

אין שום הבדל בין השניים. הכתבה שלי דיברה כולה על אותו הדבר - ספרי משחק, שהם בבסיסם ספר הרפתקאות שבו יש לך דף דמות, מכאניקה כלשהי, ומאות קטעים שמקדמים אותך בסיפור. אמרת ש-1000 קטעים נראה לך יותר הגיוני, אבל אתה לא מעריך נכון את אורכם ואיכותם של הספרים האלו. מבחינת אורך, הספר הרביעי בסדרת כישוף, כתר הגורל, מכיל למיטב זכרוני 400 קטעים - וזה מקביל לבערך שש שעות משחק! זאת הרפתקה ארוכה מאוד, שאפשר לעשות שוב ושוב, כל פעם באופן אחר. רק לדוגמא, "לשחק באור המנסרה", הספר הישראלי החדש שדיברתי עליו, יכיל מעל 700 קטעים. אם אני זוכר נכון, יותר קרוב ל-760. לפי משחקי הניסיון שעשו עליו מספר אנשים שונים, זה יוצא כ-12 ומעלה שעות משחק... גם מבחינת האיכות, אתה מגזים בהערכתך באופן שלילי מדי. לדוגמא, ספרי כישוף מציעים אומנם מגוון מצומצם יחסית של אפשרויות, באופן שלא יזכיר לך במיוחד משחק תפקידים רגיל. מצד שני, אין בכך כל רע והרבה מהעלילות שנוצרות מאוד מעניינות - חוץ מזה, כאמור, אפשר לשחק אותם שוב פעם ולקבל הרפתקה אחרת. "לשחק באור המנסרה" רחב הרבה יותר מבחינת מגוון האפשרויות שהוא מציע - הוא נכתב בדיוק מתוך מחשבה זו - ותרגיש הרבה יותר חופשי לפעול, ובעולם הרבה יותר פתוח. עם זאת, בתמורה לכך, יש בו פחות משחקיות חוזרת. עדיין, 700 ומעלה קטעים של עולם פתוח זה הרבה, הרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך (כאמור, 12 שעות משחק בערך - המקביל של שלוש פגישות ממוצעות), ואני מציע לך לבדוק כמה מספרי המשחק החינמיים ברשת ולהתנסות בעצמך.

כן, רק הבעיה היא

שאפילו 12 שעות זה "רק" 12 שעות; משחק תפקידים רגיל אפשר לשחק לנצח כי שלה"מ יכול כל הזמן להמציא משימות חדשות. ברור שאני לא מבקש ספר נצחי, אי אפשר לעשות כזה דבר; מה שאני כן מבקש, זה ספר עב-כרס שיהיו בו מספר (עשרות) "הרפתקאות" שונות שבכולם ניתן יהיה לשחק (לבד, כמובן). גם היה יכול להיות נחמד עם היה מן ספר עם שיטה כזאת ליצירה ראנדומלית של הרפתקאות עצמיות. בטוח יש דרך לעשות כזה דבר או משהו בסגנון.

אגב,

הייתי "מסתפק" גם בספר בסגנון של "כישוף"; ובתנאי שהוא היה מאוד, מאוד, מאוד עבה (אני מדבר על משהו בגודל 1000 עמודים* פלוס מינוס. *כן, עמודים, לא קטעים. קטעים לא יודע כמה יהיה בכזה גודל. הרבה, מן הסתם.) נ.ב. מתי אמרת שיוצא הספר הישראלי ההוא שדיברת עליו?

JuffoWup

New member
בהצלחה

יש לי הצעה, מה אתה אומר על לקחת סדרת ספרים במקום ספר עב כרס? יש עשרות ספרים בעולם של כישוף, במיוחד את ארבעת הראשיים שהם שלובים זה בזה.

ננסק

New member
טוב, ואני רוצה כוחות על...

מה שאתה רוצה אינו ריאלי. זה כמו לדרוש משחק מחשב מושלם, שמציע הרפתקאות תפקידים מדהימות שנוצרות באופן רנדומלי כל פעם מחדש, עם AI מדהים באיכותו. אין כזה דבר, ולא סביר שיהיה בשנים הקרובות - ספר כמו שאתה מבקש, יוצר הרפתקאות רנדומלי, לא יכול להיות לעולם. כמו ש-Juffo אומר, פשוט תחליף סדרת ספרים בהמשכים במקום ספר אחד עם 1000 עמודים. גם ספר כזה, שוב פעם, יוצא מתחום המציאות - אין שום אפשרות להוציא כזה ספר שיהיה קריא, או כיף לעלעל בו. שלא לדבר על כמות ההשקעה הבלתי סבירה לחלוטין שנדרשת מהכותב. ושוב אתה לא מעריך נכון (אפילו לא קרוב) עד כמה 700 קטעים יכולים להיות מקיפים, ואפילו 300. שכח מזה, ספר כמו שאתה מפנטז לא קיים ולא יכול להתקיים. אני מכיר היטב את תחום ספרי המשחק, והוא הדבר הקרוב ביותר למה שאתה רוצה. פשוט חבל לי לראות את הציפיות שלך נשברות מול קיר המציאות המר - אני מציע שתנסה להנמיך אותן, ותנסה ללמוד להעריך את מה שיש לספרי המשחק "הרגילים" להציע לך. אני בטוח שתהנה מהם הרבה יותר ממה שאתה חושב.

הספרים של "כישוף" יחסית ארוכים

ספרים אחרים בסגנון בדרך כלל נוטים להיות קצרים בהרבה. ואילו על הרביעייה של "כישוף" אפשר לשבת כמה שעות טובות.

backdoorslam

New member
ננסק, תודיע לנו בבקשה

בבקשה תודיע בחוצות הפורום כשהספר יהיה זמין לקניה.

chatenoire

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בין ספר משחק שננסק הציע ל"ספר מבוסס על מערכת חוקים של שיטה קיימת, והשחקן פשוט מעביר את דמותו (או את הדמות שהגיעה עם הספר) לאורך ההרפתקה, ללא צורך בשה"מ"? הקטעים הכתובים בספר משולים להנחייתו של השה"מ. האפשרויות שאתה כשחקן יכול לבחור בהן מוגבלות בספר לעומת משחק חי, ואין הרבה מה לעשות בנוגע לזה; אם אין אינטראקציה בין אנשים חיים (או לכל הפחות עם אינטליגנציה מלאכותית כלשהי) שיכולים לאלתר לפי החלטות ספונטניות, מסלולי ההרפתקה יהיו כתובים מראש ומוגבלים. האם הדבר היחיד שמפריע הוא השיטה עצמה?

megamad

New member
נצל"ש- שאלה בקשר למערכת קרב

דובר כאן לא מעט בזמן האחרון על ספרי משחק, ואני כבר זמן מה חושב לנסות אולי לכתוב אחד (פשוט נורא, אני כל יום וחצי מתחיל פרוייקט חדש ובסוף לא יוצא מזה כלום, מקווה שזה יהיה יותר רציני...). רציתי לכתוב מערכת חוקים פשוטה שתיתן חופש גדול יותר בקרבות, ועלו בדעתי רעיונות נחמדים. אבל דבר אחד עדיין חסר לי בזה, כיצד משלבים כלי נשק לטווח רחוק בסוג כזה של חוקים? הייתי מאוד שמח לשלב גם קשתות וכלי נשק לזריקה, אך קשה לי למצוא דרך לשלב אותם בלי להפוך את כל העניין למסובך מאוד. אשמח לרעיונות. תודה

למעלה