כמו שכתבה chatenoire
אין שום הבדל בין השניים. הכתבה שלי דיברה כולה על אותו הדבר - ספרי משחק, שהם בבסיסם ספר הרפתקאות שבו יש לך דף דמות, מכאניקה כלשהי, ומאות קטעים שמקדמים אותך בסיפור. אמרת ש-1000 קטעים נראה לך יותר הגיוני, אבל אתה לא מעריך נכון את אורכם ואיכותם של הספרים האלו. מבחינת אורך, הספר הרביעי בסדרת כישוף, כתר הגורל, מכיל למיטב זכרוני 400 קטעים - וזה מקביל לבערך שש שעות משחק! זאת הרפתקה ארוכה מאוד, שאפשר לעשות שוב ושוב, כל פעם באופן אחר. רק לדוגמא, "לשחק באור המנסרה", הספר הישראלי החדש שדיברתי עליו, יכיל מעל 700 קטעים. אם אני זוכר נכון, יותר קרוב ל-760. לפי משחקי הניסיון שעשו עליו מספר אנשים שונים, זה יוצא כ-12 ומעלה שעות משחק... גם מבחינת האיכות, אתה מגזים בהערכתך באופן שלילי מדי. לדוגמא, ספרי כישוף מציעים אומנם מגוון מצומצם יחסית של אפשרויות, באופן שלא יזכיר לך במיוחד משחק תפקידים רגיל. מצד שני, אין בכך כל רע והרבה מהעלילות שנוצרות מאוד מעניינות - חוץ מזה, כאמור, אפשר לשחק אותם שוב פעם ולקבל הרפתקה אחרת. "לשחק באור המנסרה" רחב הרבה יותר מבחינת מגוון האפשרויות שהוא מציע - הוא נכתב בדיוק מתוך מחשבה זו - ותרגיש הרבה יותר חופשי לפעול, ובעולם הרבה יותר פתוח. עם זאת, בתמורה לכך, יש בו פחות משחקיות חוזרת. עדיין, 700 ומעלה קטעים של עולם פתוח זה הרבה, הרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך (כאמור, 12 שעות משחק בערך - המקביל של שלוש פגישות ממוצעות), ואני מציע לך לבדוק כמה מספרי המשחק החינמיים ברשת ולהתנסות בעצמך.