שאלה למבינים

שאלה למבינים

לאחרונה חשבתי ללמוד לנגן על גיטרה. אחרי קריאת חומר רלוונטי בנושא, הבנתי שכדאי להתחיל בגיטרה קלאסית, שכן היא מקנה ללומד בסיס מוצק ואפשרות להתפתח ביתר-קלות ובטבעיות לסוגי גיטרה אחרים.

העניין הוא שאני דיסקלקולי. קרי, יש לי לקות-למידה בחשבון. בפועל זה אומר קשיים של ממש בהבנת לוגיקה מתמטית, התמצאות במרחב, הבנה של סדרות, רצפים, תבניות ועוד (נע בין קושי להבין ועד חוסר-יכולת של ממש להבין).

שאלתי היא האם יש בכלל טעם לפנות למורה לגיטרה, או פשוט לגנוז את הרעיון ולמצוא תחביב אחר.

תודה לכל המשיבים.

יפה מצידך לעודד (-:

אבל אני לא ילד ואיני מוצא טעם להשקיע זמן וכסף בתחביב שאין לי אפשרות ללמוד ויסב לי תסכול תוך כדי.
לכן שאלתי אם ישנו קשר בין דיסקלקוליה ולמידת גיטרה.

thewierdo

New member
אין דבר שאי אפשר להתגבר עליו

מניסיון בהגברות על מכשולים אישיים. מתנצל אם אני נשמע כמו אחד מקוראי "הסוד" או ורדה רזיאל ז'קונט אבל אני מאמין בזה.
נכון, יש בגיטרה ובתיאוריה של מוסיקה מידה מסוימת של תבניות ומתמטיקה, אבל גם עם הליקויים הקשים ביותר אתה כיום משכיל בהרבה מהבלוזיסטים של שנות ה40' בארה"ב.
תשקיע, תקשיב לעצמך ויהיה בסדר, ואם לא? אז נכון, הוצאת משאבים. אבל אתה מרוויח יותר אם תנסה.

קודם כל, תודה

אני מאוד מעריך את העידוד והמוטיבציה שאתם נותנים. לא טריוויאלי במקומותינו. נעים לפגוש, גם אם וירטואלית, אנשים נעימים ומפרגנים. אני גם מאוד מעריך את המחמאות.

אין לך על מה להתנצל, בדומה לך, גם אני מאמין בהצבת יעדים, עבודה קשה והתמדה בדרך להצלחה. העניין הוא, שוב, ניסיוני הלא מועט והשלילי בשנות בית-הספר - בלימודי מתמטיקה במיוחד.

שוב, רוב תודות על הפרגון והמחמאות, ועל כך שהייתם ישירים וכנים לגבי הימצאות המתמטיקה (גם, מסתבר) בתחום המוזיקה.

אני אתן לזה צ'אנס ואנסה לפחות ללמוד ולראות במה מדובר.

64amnon

New member
ע"פ הכתיבה שלך

אתה רהוט מאוד,
אתה יכול להיות מופתע מאוד שדווקא הליקויים שאתה מדבר עליהם יתרמו לאופי הנגינה שלך.
לא תדע אם לא תנסה, ולא צריך להשקיע כסף, שב בהתחלה עם מישהו שייש לו גיטרה
ותנסה לבצע תרגילים פשוטים.
שמעתי שמתופף 1 שסובל (להבדיל) מתסמונת טורט סירב להעזר בכדורים כי זה פגם לו ביכולות אלתור שפיתח.

תודה

מעריך מאוד את המחמאה.

אשמח מאוד לגלות שאתה צודק באשר לתרומת הדיסקלקוליה לאופי הנגינה שלי.

וכן, לא אוכל לדעת אם לא אנסה.

סיפור מעניין לגבי המתופף. אגב, תיפוף - קראתי שלמתופף של Deaf Leopard נקטעה היד בתאונה. הוא השתקם וחזר לתופף על מערכת-תופים מותאמת.

אני חושב שאתן צ'אנס לנושא הגיטרה.

תודה.

אפשר ללמוד לנגן על גיטרה גם בלי לדעת תווים

כמובן שזה פחות טוב, אבל לא פחות כיף.

><>

אני חושב שקראתי

שג'ים הנדריקס לא ידע לקרוא תווים, ואין ספק שהוא אחד מגדולי הגיטריסטים שהיו.

תודה על העידוד. ממש מעריך את זה.

אני לא הנדריקס, אבל אני גם דיסלקט ואני לא

יודע לקרוא תווים (יודע קצת אקורדים), ומנגן בעיקר משמיעה.

כאמור - אני לא עילוי, אבל מנגן מספיק טוב בשביל להינות מזה.
אני מניח שבגילך יהיה לך קצת קשה יותר ללמוד, אבל זה
לא אמור למנוע ממך מלנסות.

><>

אז אתה מכיר את הנושא ממקור ראשון (-:

נשמע כיף - פשוט לתפוס כלי נגינה (גיטרה, במקרה זה) לפרוט עליה, ולהינות מהצליל הנעים שהיא מפיקה.

אין לי כוונה לעשות הסבה מקצועית ולהפוך לגיטריסט. אבל כמו שכתבת, לנגן על-מנת ליהנות מהנגינה עבורי או קהל שבוי, לצורך העניין (-: זו בהחלט כוונתי.

אכן, חצי מחיי נאבקתי במשהו לא ברור, בחצי השני

- אחרי שאובחנתי - למדתי למצוא דרכים להתגבר על המגבלות,
ועדיין לומד.

><>

מאוד מבין ומזדהה

עוד בזמן לימודיי האקסטרניים (אחרי השחרור), הופתעתי מהיקף ומעוצמת ההשלכות של הדיסקלקוליה - גם בתחומים שלא נגעו, במישרין לפחות, במתמטיקה. מסתבר שתמיד יהיה מה ללמוד בנושא.

liberdi

New member
מה לגביי תופים?

קודם כל פחות מסובךתאורטית,אמנם יש תווים,אך הם מתיחסים לקצב בלבד.............
[מצ'ב דוגמה]
גם לי ישנה כנראה[לא בדקתי] לקות למידה כל שהיא שלא מפריעה לי בתיפוף בכלל....

בהצלחה

מצחיק שאתה מזכיר תופים

זה כלי-הנגינה (או ההקשה, אם לדייק) האהוב עליי, ובעצם בחירתי הראשונה.

העניין הוא שכילד, מסיבות כאלה ואחרות, לא עשיתי הרבה בנושא.
כיום, אני מתגורר בדירה שכורה קטנטנה בבניין משותף, כך שאין מה לדבר על השקעה בהפיכת הקירות לאקוסטיים.

אם נושא הגיטרה יתגלה כלא ריאלי, אשקול אולי רכישת סט תופים דיגיטלי במחיר סביר.

liberdi

New member
תבדוק בחלילית יפו

למרות שכשאתה יושב 10 דקות,בחנות קשה להתרשם.....
ואכן המחיר לא זול,אגב יש מציאות ביד 2
יש לי תופים דיגיטלים בבית, אני מצרף לינק לכמה סרטונים שלי [אם תרצה לצפות]

יופי של מערכת

ממש נחמד.

אני אבדוק בחלילית וביד2.
נראה כיף.

תודה על הלינקים.

Quitty

New member
בתור מורה

שלימד שני תלמידים אוטיסטים ברמות תפקוד שונות, גבר דיסקלקולי בן 60+ ובחור צעיר אחד עם ADHD אקוטי -
אין שום דבר שעומד בפני האהבה שלך למוסיקה - וכל דבר במוסיקולוגיה ניתן להבין ביותר מדרך אחת.

וואו, זה מכניס לפרופורציות

כל הכבוד לך וכל הכבוד להם.

אני מעריך כעת שאני פשוט צריך לנסות.

המון תודה, שוב, על העידוד. ממש נחמד לקבל פידבקים כאלה.

למעלה