שאלה למבינים בקליה

דניאל34

New member
שאלה למבינים בקליה

עשיתי קליה שהמליצו עליהה כאן בפורום 50% COSTA RICA TARRAZU 50% COLOMBIA MEDLLIN את הרובוסטה עדיין לא הכנסתי יצא לא משהו הקוסטה ריקה שנקלה קהה מאוד הוא מר הקולומביה שנקלה בהיר קהה הוא חמוץ ונותן קרמה בגובהה חצי כוס איפה הטעות שלי? האם ציך לקלות את סוגי הקפה האלה אחרת? האם הרובוסטה יכולה לשנות את התערובת לטובה יותר ? האם אפשר לוותר עליה?

carmonle

New member
אסור שקליה תהיה בהירה ../images/Emo96.gif

כי אז הקפה בעל חמיצות. כאשר הקליה כהה מאוד (בתוך הפיצוץ שני) בד"כ הקפה מר ושרוף (שומני). תערובת היא עניין של טעם והעדפה אישית ולא כל דבר חייב להתאים לך. תערובת בד"כ שונה בטעמה מקפה המופק מזן בודד. שתיה עם סוכר או עם חלב משנה טעמו של הקפה. בהצלחה ערן

דניאל34

New member
האם ניתן לקלות שוב קפה שנקלה

האם ניתן לבצע קליה נוספת לקפה מאתמול?

carmonle

New member
אני ביצעתי זאת בעבר אולם מיד לאחר

שנוכחתי שהקליה בהירה מידי. במקרה זה תהיה זקוק לפחות זמן והקפה לא תמיד מצליח כמו קליה נכונה בפעם הראשונה. ערן

amigoltd

New member
קלייה ביתית

כפי שציין ערן קלייה כהה מדי מביאה את הפולים למצב פחמי, לשריפת הסוכר ומכאן המרירות. לגבי הזנים שצינת, לטעמי יש לקלות אותם לרמת FULL CITY כלומר להגיע איתם לתחילת הפיצוץ השני, לראות שהפולים חומים, חלקלקים משיכבת שמן דקה, ובחלק מהפולים מתחילים לראות את "הפצע" של הפיצוץ השני. הריח של האפיה מתחלף בריחות העשן. בנקודה זו מתקיים איזון בין החומציות למרירות. לגבי הרובוסטה, הנושא הועלה מספר פעמים בפורום זה ואחרים, התערובת לדעתי אינה מושלמת לצורך הכנת אספרסו איטלקי קלאסי ללא רובוסטה.(למרות כל אותם קולות "100% ערביקה"), את אחוז הרובוסטה קשה לי לקבוע עבורך, כל אחוז בין 15 ל-40 שלא יהיה דומיננטי בטעם, סביר, הכל לפי טעמך האישי. רצוי לפחות בהתחלה, להוסיף רובוסטה ולטעום, ולברר לעצמך את היחס המועדף. ישנם מספר רובוסטות לא יקרות, כמו חוף השנהב, אוגנדה, זימבבואה, אינדונזיה, והודו שניתן להוסיף ואף להשתמש במספר זנים ביחד. מבחינת הקליה של הרובוסטה, קליה ברמת CITY+ בלבד, לא להגיע למצב שהפולים משחררים שמן. לגבי קלייה חוזרת, אם מדובר על קלייה שניה מיד לאחר או בשלב הקרור, מניסיוני, אין כל בעיה, (אפילו ישנה גירסה הטוענת שבצורה זו מגיעים לקלייה יותר איכותית בגלל הקלייה האיטית, (double roasting) אבל אם אתה מתכוון לחכות ימים, לתת לפולים להבשיל ושוב לקלות את אותם פולים, אז המסקנה שלי מהניסיונות הללו, שאין טעם, תרתי משמע. שאול רובין.

למעלה