שאלה למבינים במחשב

לאב 1

New member
שאלה למבינים במחשב

יש לכם רעיון כיצד מישהו הצליח להשיג את האי מייל שלי, בעניין הקשור לפורום - כשבכרטיס האישי שלי כתוב שהוא חסוי? אני הייתי בטוחה שכשכתוב "חסוי" אז לאף אחד אין גישה לזה! בכל מקרה - אם מי שכתב את האי מייל קורא את מה שכתבתי פה - אין לי בעיה לעזור לך במידע על טריכוטילומניה - בתנאי שלעולם לעולם לא תפנה לאי מייל שלי האי מייל שלי חשוף לכל אנשי העבודה שלי - והאי מייל הספציפי שהתעניין בנושא הטריכוטילומניה שלי - הגיע ישירות לידי המעביד שלי! מאד אשמח לקבל תשובה ממנהלי הפורום שיסבירו לי איך דבר כזה יכול לקרות, היות וזה גרם לי למבוכה עצומה

Brendan

New member
יש לי רעיון

מה שאני עשיתי על-מנת למנוע מטרידים ודואר זבל היה לפתוח חשבון דואר באתר הוטמייל או יאהוו מייל. כך את יכולה לבחור את שם המשתמש ואף אחד לא צריך לדעת שזו את.

לאב 1

New member
אבל עדיין

אני לא מבינה איך הגיעו אלי אם האי מייל שלי אמור להיות חסוי (בכרטיס האישי)?

Brendan

New member
אני לא מבין גדול במחשבים אבל....

הילדים של היום... זה לא הילדים של פעם. אני מניח שבשל העובדה שהכנסת את הכתובת לכרטיס האישי (גם אם בחרת שזה יהיה חסויי) הרי שתמיד יהיה מי שיצליח לחדור. כמו כן, יתכן ומדובר בבאג של המערכת. לכן מומלץ בפורומים לעשות שימוש בכתובת לא ראשית כמו כתובות שאפשר לפתוח חינם בכל מיני אתרים.

עמית_

New member
באמת לא ברור איך זה קרה ../images/Emo10.gif

צר לי שהובכת ככה במקום עבוותך. מאוד מאוד לא נעים! האי-מייל בכרטיס תמיד היה חסוי? אולי באמת תיישמי את הצעתו של ברנדן ותפתחי חשבון אי-מייל בהוטמייל (עדיף hotmail.com ולא hotmail.co.il) או בyahoo. בשירות כזה את יכולה לגשת מכל מחשב לאי-מיילים שלך (עם שם משתמש וסיסמא) וזה בחינם. אחרי שתפתחי את החשבון תפרסמי אותו בכרטיס האישי. כל זאת בתנאי שאת גולשת לפעמים גם מהבית. אפשר גם ממקום העבודה - בתנאי שלא מופעלות בו תוכנות מעקב. יש לך את כתובת המייל של מי ששלח/ה לך את ההודעה? אולי פשוט תשאלי אותו/אותה איך הגיעה אליו הכתובת שלך? כמובן שאת צריכה לעשות זאת לא דרך המייל של העבודה.

.אחת

New member
אני יודעת איך זה יכול היה לקרות,

וזה ממש לא בסדר שזה קרה. וזה לא קשור למשהו אפל או מסובך או למעקב אחריך או וכו´, אלא לבאג בפורומים של תפוז שכאשר נכנסתי לפורום המנהלים לדווח על המקרה הזה ראיתי שכבר דיווחו על האפשרות הזו והיא בטיפול. הבעיה היא שהכנסת את האימייל האמיתי שלך והוא לא מוגן מכל הכיוונים גם כשמסמנים אותו כחסוי. כך אפשר לדעת: כשלוחצים על השם שלך בדף הפורום נפתח הכרטיס האישי שלך. שמכיל בגלל שסימנת את האפשרות גם את הפורומים בהם את משתתפת וגם את ההודעות האחרונות שלך. כשעוברים עם העכבר מעל השם שלך בהודעות האחרונות שכתבת כפי שמופיעות בכרטיס האישי שלך, רואים את האימייל האמיתי. זה באג במערכת שהתריעו עליו לפני יומיים והוא נמצא בטיפול. אני מציעה שאם לא רוצים לקבל אימייל דרך הפורום בשום אופן, אז הדרך היותר טובה מלעשות אותו חסוי, זה להמציא אחד. משהו כמו [email protected] (סתם קשקוש). ושזה ינסה מהאימייל המפוברק הזה להגיע למנהל שלך, נראה אותו... מצטערת על המבוכה שנגרמה לך, אני אוסיף דיווח תקיף בפורום מנהלים. אחת

לאב 1

New member
תודה

ניסיתי לתקן כמיטב יכולתי את המקומות שבהם שמי מופיע עם זאת הצלחתי בוודאי לא מלאה ומי יודע איזה עוד באגים הפורומים של תפוז מחביאים, אז אנא ממי שקורא מודעה זו, במידה והאי מייל שלי מסיבות כלשהן ידוע לכם - לא להשתמש בו אני מניחה שכל אחד לא היה מרגיש בנוח עם פלישה שכזו לפרטיות שלו המעביד שלי היה מספיק עדין לא לשאול אותי מהי טריכוטילומניה אבל הוא גם מספיק אינטליגנטי לברר לבד, ואע"פ שרמת הבושה שלי ביחס לזה הולכת ופוחתת - אני עדיין רוצה שתהיה לי שליטה לי אני מגלה ומתי

עמית_

New member
עוד מקום

שצריך לשנות - ב"לאב2", ניתן לראות שם את המייל. מסקנות מהתקרית המצערת הזאת: 1) לא למסור כתובת אי-מייל בעבודה באינטרנט בכלל ובפורומים בפרט. (זה כולל גם לא למלא את הכתובת הזאת כפרטים, אלא אם כן מדובר בחומר מקצועי שאת רוצה שיישלח לך). 2) במקום זאת: כהצעת אחת - למלא כתובת מפוברקת, למשל [email protected] או כהצעת ברנדן - לפתוח חשבון אי-מייל חיצוני. בלי קשר למה שקרה לך, כדאי לעשות זאת בכל מקרה. ככה אם את עוברת לספק אינטרנט אחר, או למקום עבודה אחר, את לא צריכה לעדכן את כל מי שהתכתבת איתו אחרי ששינית את הכתובת.ניתן גם לגשת לחשבון מסוג כזה דרך ה-OutlookExpress (ב-hotmail.com וב-yahoo זה אפשרי, בהוטמייל הישראלי זה לא אפשרי). אפשר לפתוח כמה חשובונות שאת רוצה (רק לא לשכוח את הססמאות), וכך את יכולה שיהיה לך חשבון לעבודה, חשבון לחברים, חשבון לפורומים ועוד.

לאב 1

New member
תודה

אחת, היות ואחת ההודעות אלי מופיעה מדי פעם בראש העמוד, אני לא יודעת אם ממנה אפשר להגיע לאי מייל שלי אפשר לסדר שהיא לא תופיע? לכל מי שעזר לי היום - המון תודה אתם חמודים אני מרגישה קצת "טמבל" שנתתי את האי מייל האמיתי שלי, זה כנראה חוסר ניסיון של מתחילים באינטרנט

לאב

New member
אבל החכמתי

ושיבשתי את אי מייל וביטלתי אופציה לראות הודעות אחרונות - אז אני מקווה שזה יספיק

שומפי

New member
גם אם הבוס שלך יברר מה זה , וגם אם

במקרה הוא ישאל אותך על זה (למרות שממש לא נראה לי )- את הבראת ! אין לך את זה יותר , זה כמו השלג של אשתקד... חוצ מזה תמיד תוכלי לספר לאישתו שהוא בוגד בה ....
אל תדאגי , יהיה בסדר ! בטוח ! מטריכואית אחת לשניה !

לאב

New member
נכון - אני ממש מסכימה

אם הוא ישאל אני אענה במלוא הכנות, הבושה שלי בעניין הולכת ודועכת חוץ מזה נראה לי שגם בעבר הוא ניחש משהו כי הוא העיר לי בחצי צחוק שהנזק שאני עושה לשיער שלי עולה על הנזק שהוא גורם לציפורניים שלו (הכסוסות חזק) דרך אגב - אני לא כל כך בטוחה שיש שוני מהותי בין כסיסת ציפורניים לטריכו, רק שהתוצאה... לצערי שונה

עמית_

New member
גם אני לא חושב שיש שוני מהותי

בין כסיסת ציפורניים לטריכו, אני חושב שזה אותו סוג בעיה. ואני לא מדבר על "כסיסה קלה" שנפוצה אצל רבים. אם תראי את הציפורניים שלי תביני... ממה שאת אומרת - הבוס שלך שם לב לבעיה, הוא אפילו התבדח איתך עליה. הוא רק לא יודע שזו בעיה שיש לה שם מפוצץ...

לאב

New member
ראשית

לא ראית את הציפורניים של המעביד שלי (כסוסות עד דק) ונכון, השם של הבעיה נשמע מזעזע, בטח אפילו בעלי לא היה מתחתן איתי לו ידע שהוא נישא לטריכוטילומנית (רק מהפחד)
, אבל עם זה שלאשתו יש מוזרות ( או ליתר דיוק היתה) שבאה לידי ביטוי בתלישת שיער - הוא הסתגל

שומפי

New member
הידעת , שטריכו´ נכללת תחת הגדרתה

עם עוד 2 מחלות - שהן הרבה יותר מוכרות . והן : פירומניה וקלפטומניה !! כולן אותו דבר - דחף בלתי נשלט לעשות משהו . כל מחלה מתבטאת בצורה שונה .

לאב

New member
זה ממש חדש לי

טוב שזה נודע לי היום, ולא בתקופה שהיו לי מחשבות טורדניות - כי אז בטח הייתי מפתחת פחד מלהתקרב לאש (כי מי יודע מה אני אעשה איתה) פעם ניסיתי להבין ממה בנוי השם טריכוטילומניה מבחינת הרכב המילה אבל לא הצלחתי מלבד מילה מניה שברורה לי אז איפה אנחנו ממוקמות - באו ס די או אצל ה"מנים" השניים? היות ולי היו עוד תסמינים של אוסידי (קלים) נראה לי שאני קשורה לאו סי די - האם קלפטומניה ופירומניה הם תת סיווג של או סי די? בכל מקרה אם כבר שייכים לסיווג הזה - תודי שאנחנו במקום טוב - עדיף לתלוש שיער מלגנוב או להצית

שומפי

New member
לאב ! ../images/Emo23.gif

בקשר לשאלותיך - אני לא יודעת לענות . קראתי את זה מזמן בספר פסיכיאטרי , ספר גדול כחול (אני בטוחה שיש אותו לפחות לכמה מן האנשים כאן )אם , למישהו יש אותו אז אולי הוא יכול לפתוח בעמוד 350 (נדמה לי )ולספר חנו . בקשר לזה שטריכו´ עדיף - אני לא בטוחה ... נראה לי שהייתי מעדיפה להזיק למישהו/משהו אחר ולא לעצמי . זה הופך אותי לבן אדם נורא ??? (בעצם גם אם כן ....אז....גם ככה אנחנו חיים בעולם נורא - וזה לא שאני בדיכאון ) ובנימה אופטימית זו - שיהיה יום נפלא !

לאב

New member
לפחות

לתלוש שיערות זה לא פלילי וגם זו נחמה אין לי ספרים עבים כחולים בפסיכולוגיה כך שאני רק יכולה להאמין לך אין לי שום דבר בהכשרתי המקצועית (המגוונת יש לציין - החלפתי 3 מקצועות) שקשור לפסיכולוגיה או אפילו מתקרב חוץ מזה - מה זאת אומרת שהעולם נורא? תתעלמי מהחדשות ותתמקדי באנשים שחשובים לך ובנושאים שמענינים אותך ותגלי שלא כל כך נורא ( או במילים אחרות - תסתגרי בבועה עד יחלוף זעם)

למעלה