שאלה למבינים במו"ד

thepriest

New member
שאלה למבינים במו"ד

נניח שאני רוצה לבנות עולם שבו הקסם הוא דבר נדיר ומיוחד ואפילו לא מקובל בארצות המתורבתות יותר, היחידים שיוכלו לעסוק בקסמים הם יחידי סגולה ( אני מתבסס על "שר הטבעות", הספרים האלה של בלגרד הקוסם ו- "farseer" למי שמכיר), וגם אצלם זה לא יהיה פשוט וטרוויאלי. מה שחשבתי לעשות זה לבטל את מקצועות האשף והמכשף ולתת אופציה לנזירים להתמחות בקסם ( שוב לא כל נזיר יוכל לעשות זאת). השאלה היא איך אני עושה את זה? כמובן שצריך גם לחשוב איך מאזנים את היכולות שלו עם שאר המקצועות, אני יוצא מתוך נק' הנחה כי במו"ד המקצועות מאוזנים פחות או יותר. כמובן שיש אופציה נוספת והיא פשוט להחליש טיפה את היכולת של המכשפים/ אשפים ( אני עדיין לא מבין מה ההבדל ביניהם), ושוב איך אני מחזק אותם כפיצוי על אובדן היכולת? תודה מראש

thepriest

New member
במחשבה שניה אני מאוד אשמח אם גם מבינים

גם בשיטות אחרות יגיבו, זה דווקא יהיה מענין לדעת מה יש לשיטות אחרות להגיד על הרעיונות שלי.....

DDN

New member
מספר שאלות

דמויות השחקן - הן יחידי סגולה שיכולים להשתמש בקסם? במערכה שאני מריץ, לא "ביטלתי" את מקצועות המכשף והאשף, פשוט סגרתי אותם בפני השחקנים, היות שכרגע הם לא חשופים לקסם. ההבדל ביניהם: קוסמים (אשפים) צריכים לשנן את הקסמים שלהם מספר, מכשפים לא. מצד שני, לקוסמים מגוון גדול יותר משל המכשפים. במקצוע הנזיר לא הייתי נוגע, אלא מקים מקצוע חדש.

thepriest

New member
כל הרעיון הוא היפוטטי

אני לא באמת בונה מערכה אלא זה סתתם רעיון שצץ לי בראש.... אם שחקן ירצה לשחק קוסם אז אני מניח שאני אתן לו להיות אחד מיחידי הסגולה אם לא יהיה שחקן כזה אז אין לי בעיה כי אז הם פשוט לא יפגשו אותם תכופות... אני אתן דוגמא מספרי "The Farseer" של רובין הוב : Assassin's Apprentice, Royal Assassin, Assassin's Quest בספרים אלו רק מי שיש לו קשר דם למשפחת המלוכה יכול לשלוט ב - Skill. זה יכולת להקשר טלפטית לאנשים אחרים. חוזק היכולת נקבע לפי הכשרון המולד אימון ואיזור ג"ג (יש מקומות בהם היכולת נחלשת או מתחזקת). קסם נוסף בעולם זה הוא יכולת לתקשר עם חיות והוא עוד יותר נדיר.... מכאן בא לי הרעיון לדלל את הקסם בעולם ולהפכו למשהו אקזוטי ומיוחד. נניח שיש לי שחקן שרוצה לשחק מכשף, מה שאני רוצה זה להגביל אותו מבחינת הקסם ( או שיוכל להטיל פחות ביום או לצמצם מבחר ) אבל אני גם אצטרך לפצות אותו על "אובדן יכולת". איך היית ממליץ לי לעשות זאת?

DDN

New member
המריבה הוותיקה על עולם רווי בקסם מול עולם עני

בקסם. לדעתי, כדי שתהיה הרגשה שהקסם "אקזוטי" גם לא נותנים לד"שים להיות קוסמים/מכשפים. הם רוצים להיות מ"יחידי הסגולה"? הם יצטרכו להרוויח את זה בצורה כלשהי דמות מטילת לחשים בעוצמה ראשונה גם ככה מוגבלת מבחינת כמות/מבחר. היות שהקסם אמור להיות "אקזוטי" לדעתי אתה לא אמור לפצות אותו על "אובדן יכולת". אם הוא יתמיד, הוא יגיע בסופו של דבר לכוח שלו.

ננסק

New member
השחקנים לא חופשיים לעשות כאוות נפשם

זאת טעות נפוצה. השחקן צריך להיות חופשי לעשות מה שהוא רוצה *במסגרת מגבלות המערכה*, לא במסגרת מגבלות *השיטה*. אם השיטה מאפשרת לך להיות גמד ברברי עם גרזן ענק, אבל המערכה מתרחשת מתחת למים, רק עם אלפי-ים, שכולם יודעים להטיל קסמים מלידה, אז פשוט לא תוכל לשחק את הגמד הזה. ראשית כל, עם תחילתה של כל מערכה, צריך המנחה להבהיר לשחקנים בדיוק מה ההגבלות שהוא מציב על המערכה, ולמה. שחקנים הם לא עם טיפש - הם יבינו שזה הכל לטובתם, ובשביל המגניבות של המשחק. המנחה מציע סיפור מעניין ולא שגרתי, ואם הם רוצים להצטרף - וועוד איך שהם רוצים - אז הם יצטרכו לשחק לפי החוקים שלו. מגבלות שכאלה לא עוצרות את הדמיון - הן *מכוונות* את הדמיון.

thepriest

New member
אזור גאוגרפי

אם אתה מכיר את heroes of might and magic 5, אז בדר"כ ליד טירות של נקרומנסר אתה לא יכול להשתמש בקסם, ולעומת זאת ליד טירות של האלפים לדעתי הקסם הוא יותר חזק....

במשחק התפקידים "פנדרגון" יש משהו דומה.

במשחק התפקידים "פנדרגון" המתרחש בבריטניה של המלך ארתור כפי שהוצגה בספרות האבירים (להבדיל מבריטניה במאה השישית ההיסטורית שהייתה מקום משעמם ודוחה בהרבה) יש שיטת קסם די מסובכת ומעצבנת (למעשה, הקוסמים שם הם דמויות שכמעט אי אפשר לשחק, ועדיף להשאר עם האבירים שהם למעשה הדמויות השחיקות היחידות) אבל מצד שני גם מאוד יפה ומיוחדת. כל ה"קוסמים" הם למעשה אנשי-דת פאגאניים או נוצרים, ויש לכל "קוסם" (כומר, דרואיד, מכשפת הכפר, נזיר מתבודד וכו') מאגר קוביות שמייצג את כמות "כוח החיים" שהוא יכול לגייס לטובת הטלת לחש (צריך לגלגל את הקוביות, ואם גייסת מספר שווה או גבוה יותר מהעלות של הלחש, אז הוא עובד) הטלת לחש כאן היא סיפור די מסובך, כי מדובר למעשה בטקס שלוקח כמה ימים או שעות, ולא משהו שאפשר לשלוף מהשרוול באמצע קרב. הקוסמים בפנדרגון לא מסתמכים רק על מאגר הקסם האישי שלהם - יש תאריכים מקודשים בהם לחשים מסויימים עובדים יותר טוב (מקבלים תוספת של קוביות לפי אופי הלחש והדת שלך) ויש מקומות בהם יש התכנסות של קווי כוח או עוצמה דתית מיוחדת (סטונהנג' היא רבת עוצמה במיוחד עבור פאגאנים, וקתדרלות חשובות עם שרידי קדושים מכילות אנרגיית קסם רבה בה כומר נוצרי יכול להשתמש) - ככה שאם אתה מרלין הקוסם (למעשה, דרואיד) ואתה רוצה להטיל לחש רב עוצמה, כדאי שתקפוץ לסטונהנג' ביום הארוך ביותר בשנה, ואם אתה כומר אז הקתדרלה של קנטרברי בחג המולד היא ה-מקום בשבילך...

ogmios

New member
דומה אבל אחרת

Ars Magica, באופן לא מפתיע, מציעה גם היא (אך לא מחייבת) אפשרויות להשפעות כאלה על יכולת הכישוף, בכמה דרכים. ראשית, מכשפים רבים שמתמחים בתחומי השפעה יסודניים באופיים (Auram, Aquam, Ignem או Terram) בוחרים לרוב יתרון/חסרון שהקסם שלהם מושפע מהקרבה ליסוד. לדוגמא לחשי Ignem יפעלו ביעילות מוגבלת בתנאים רגילים, ביעילות נורמלית אם המטיל מחזיק לפיד ובעוצמה מדהימה אם המטיל עומד במרכזה של שריפת יער. שנית, ניתן לבחור יתרון/חסרון שתולה את עוצמת הקסם בלוח השנה. לרוב משתמשים בכך רק למכשפים שקיבלו את הקסם שלהם מאילן יוחסין לא אנושי לגמרי, אך לא בהכרח. ושלישית, העולם של Ars Magica מכיר בארבע סוגים של כוחות המשפיעים על העולם - ההשפעה האלוהית, ההשפעה השטנית, קסם הפיות והקסם ההרמטי. איזורים מסויימים בעולם יכול להיות נתונים להשפעתם של אחד מהכוחות האלה, והאפקטיביות של השימוש בקסם בו תשתשנה בהתאם.

Serpent Axis

New member
וכמובן הכוח החמישי המשפיע:

שבט\בית טרמיר! נא להשתחוות בפני השבט היחיד שהצליח לדפוק את עצמו בצורה הגרועה ביותר לקראת ביאת הגהנה על פני האדמות.

ננסק

New member
כמה דברים

ראשית כל, הספר Iron Heroes של מונטה קוק הוא בדיוק בשבילך. הוא מציע כלים ליצירת מערכה המתמקדת באתגרים פיזיים ומהלכים טקטיים משמעותיים יותר מבדרך כלל (וגם קטלניים מהרגיל, שיטת הנק"פ משתנה גם היא בהתאם), ומחסל את הקסם כמעט לגמרי. ההבדל בין אשף למכשף: אשף (Wizards) מתמחה בתיאוריה של הקסם. הוא לומד מגוון רחב של לחשים דרך ספרי הלחשים שלו, ומסוגל בכל בוקר לשנן מספר מסויים מתוכם (בהתאם לדרגתו). הוא יכול להחליף את הלחשים האלו בכל בוקר, לפי אלו שזמינים לו בספר הלחשים. מכשף (Sorcerer) הוא אדם שהקסם זורם בדמו. אולי אין לו מושג מה זה בכלל, אבל הוא יודע לעשות את זה. הוא מכיר מספר מצומצם מאוד של לחשים, ממש בודדים, אבל בניגוד לאשף, הוא לא צריך לשנן אותם. הוא מוגבל למספר הלחשים שהוא מסוגל *להטיל* בכל יום, אבל בכל רגע ורגע הוא יכול לבחור איזה לחש זה יהיה מבין הלחשים שהוא מכיר. כמה המלצות למצב הנוכחי: מכשף ואשף יוצאים מהתחום. שחקן שרוצה לשחק אותם פשוט לא יכול - עוד רגע נמצא לו פתרון. כדאי לשקול להוציא גם את הכוהן והדרואיד. בהיעדר מכשפים ואשפים, הם מטילי הלחשים החזקים ביותר, והשאלה היא האם מטילים שכאלו מתאימים להשקפת העולם של המערכה שלך. אביר-קודש וסייר שומרים על הלחשים שלהם, כי בכל מקרה מדובר בכמות קטנה יחסית של לחשים, ואת רובם אפשר להסביר גם לא כ-"לחש", אלא כיכולת טבעית קסומה שהדמות מפתחת מתוך מסירות לתחום הפעולה שלה. (כמו היכולות של הנזיר. בעולם על-טבעי, מי שמקדיש עצמו מספיק למטרה מסוימת יקבל יכולות על-טבעית פשוט מעצם המסירות). טרובדור הוא מקרה מעניין. אני הייתי ממליץ לשמור עליו, אבל לחסל לו את הלחשים כמו שהם עכשיו. במקום זאת, הפוך כמה מהם ליכולות דמויות לחש שמוגבלות לשימושים ליום - לא יותר משתיים לדרג, ורק כאלו שאפשר להסביר באותו האופן כמו לחשי אביר-קודש וסייר (הקסמת איש, למשל) - וכדי לחפות על היעדר הלחשים האחרים הייתי מחזק קצת את יכולות המוזיקה הטרובדורית, ואולי גם מאפשר לו שליטה בקצת יותר כלי נשק ושריון. אולי אפילו להגביר את תוסף ההתקפה הבסיסי. צריך לשחק עם זה קצת. הנזיר, הנוכל, הלוחם והברברי סבבה. שים לב שבמדריך השלם ללוחמה יש שני מקצועות בסיס לוחמניים חדשים ששווה לבחון - עז הלהב הוא מעין רובין הוד\פיראט\ווסלי מהנסיכה הקסומה שכזה, שמתמחה בתנועה מהירה ומגניבה תוך אחלה התקפות והימנעות מפגיעה. הסמוראי מעניין בגלל השימוש בשני כלי נשק ויכולות איום מרשימות, ולמרות כל הקטע האורינטאלי, אפשר בקלות להוריד את הפלאף הזה ולשים פלאף אחר. במדריך השלם להרפתקן מופיע הגשש, מעין שילוב בין ברברי לנוכל, והנינג'ה, שאומנם יש לו כמה יכולות על טבעיות, והן עוצמתיות יחסית, אבל נינג'ות אמורות להיות נדירות בכל מקרה. הייתי ממליץ שלא לאפשר לשחקנים לבחור במקצוע הזה, בגלל האופי של המערכה, אבל בהחלט אפשר להשתמש בנינג'ות כאויבים מאיימים ומבהילים במיוחד. יצויין שאני תרגמתי את המדריך השלם ללוחמה לעברית, וערכתי את המדריך להרפתקן. אופציה לתת לנזירים להתמחות בקסם - למה דווקא נזירים? בכל מקרה, סבבה, זה הכי פשוט בעולם. נזיר שרוצה להתמחות בקסם פשוט לוקח דרגות כאשף או מכשף. הידד לריבוי מקצועות! ההגבלה היחידה היא שכדי לקחת דרגות במקצוע מטיל לחשי מאגיה הדמות חייבת שיהיו לה כמה דרגות כנזיר. כמה? זה תלוי רק בך. האם כבר בתחילת המערכה זה לגיטימי? אז 3 דרגות. האם הדמויות צריכות להיות ותיקות כבר? 7 דרגות נזיר. האם רק המומחים הגדולים באמת יכולים להיכנס לתחום הקסם? 13 דרגות כנזיר. כמובן שהדרגה הראשונה כמכשף (עדיף לתת להם מכשף ולא אשף, יותר מתאים) היא די מצ'וקמקת, אבל בעולם ללא קסם, גם קליע קסם של דרג 1 או שריון מאגי הם אחלה לחשים. שים לב כמובן שלא תוכל לתת חפצי קסם כמו שנהוג במו"ד, אם כי כנראה שהפתרון די פשוט. מאחר והאויבים של הדמויות כנראה לא יהיו קסומים רוב הזמן, אין סיבה להשיג חפצי קסם שעוזרים בהתגוננות מפני קסמים, אז אלו כבר לא רלוונטיים. חפצים אחרים, כמו חרבות 4+ לוהטות יורקות ברקים ומפצפצות, יוצאים מהמשוואה לגמרי. אבל כדי שבכל זאת הדמויות יוכלו להשיג לעצמן חפצים מגניבים עם ההתקדמות בדרגות, הייתי מציע להוסיף עוד דרגה של איכות חפצים, מעבר ל-"מלאכת מחשבת" שיש כרגע (ומוסיפה 1+ להתקפה). אולי אלו חפצים מעידנים קודמים, שנעשו במלאכת כפיים מדהימה, או שהאמנים הדגולים ביותר של ימינו הצליחו לעשות כאלו. בכל מקרה, חפצים שכאלו זוכים לתיאור "יצירת מופת", והם מעניקים 2+ להתקפה ו-1+ לנזק, או 2+ אם זה שריון. או 3+, אם זהו תוסף אחר, כדוגמת כלי עבודה. שים לב שבעקבות היעדר שריונות קסומים רבי עוצמה, בעולם שכזה הדרג"ש יהיה יחסית נמוך לכל אורך הדרך, עד דרגה 20. דמויות חכמות ישקיעו את הכשרונות שלהם בחמיקה, ניידות, וכן הלאה כשרונות שעוזרים לנוע בשדה הקרב ולזכות בתוספי חמיקה לדרג"ש. גם מומחיות קרבית הוא, כמובן, כשרון שכדאי מאוד לבחון.

DDN

New member
תשובה נהדרת

יש לנו איפהשהו בטאגליינז/מאמרים כל מיני הסברים לעולם עשיר/עני בקסם. אני רוצה לצרף את ההודעה הזו לשם ברשותך

Blue Beetle

New member
אני הייתי עושה אחרת

ברברי, לוחם, נוכל, נזיר משאיר כמו שהם. את הסייר הייתי מחליף בגשש. (בכלל - הגשש הוא מקצוע בסיסי יותר מהסייר, שבדומה לאביר הקודש, מריח כמו מקצוע יוקרה) טרובדור - מוריד. הוא מתאים לעולם צבעוני רווי קסם- גם בגלל הלחשים שלו וגם כי למוסיקה שלו יש טבע קסום. כחלופה - אפשר לצרף למיומנויות המקצוע של הנוכל את אלו של הטרובדור (יש במילא חפיפה משמעותית) ולהפוך את ה- bardic knowledge (איך זה תורגם?) למיומנות. מאותה סיבה, בהיעדר קסם, הלוחם מחליף את אביר הקודש. כהן, דרואיד,מכשף ואשף יורדים. מסיבות ברורות. במקום שהיכולת לקסם נמצאת במקצועות, היא עוברת לכשרונות: ידיעת לחש: דרישות קדם: מידת תכונת הטלה (תבונה,חוכמה או כריזמה) של 10 + עוצמת הלחש עבור לחש מעוצמה גבוהה מ-0 נדרשת ידיעת 2 לחשים מאותה אסכולה ומעוצמה נמוכה בדרג אחד. עבור לחשים מהאסכולה האוניברסלית דרושים לחשים מעוצמה נמוכה יותר מכל אסכולה. הדמות יודעת לחש יחיד (לפי בחירה ולפי בחירת המנחה). ומסוגלת להטילו ללא הגבלה. היא עדיין נדרשת לרכיבים קסומים או תשלום בנק"ן אם נדרש. מכאן, קסם הוא דבר יקר ורצוי גם להגביל את רשימת הלחשים. אם ממש רוצים, אפשר לבנות מקצוע יוקרה שמטפל במטילי לחשים אמיתיים. ונחזור לדיון: ההבדל היותר מהותי לדעתי הוא בין עולם צבעוני (מרובה אלמנטים פנטסטיים - לאו דווקא קסם) לעולם ממוקד (שבו יש תמה שדורשת מיעוט אלמנטים כדי לשמור על אווירה עדינה).

thepriest

New member
תודה לך ולננסק - אני אשמור על התשובות שלכם עד

ליום שאני באמת אבנה מערכה.... כמובן אם אין לכם התנגדות.

"חוקי עולם" מול חוקי שיטה

עד כה, הציעו לך בעיקר לטפל בחוקי השיטה - אילו מקצועות לשנות, אילו לכתוב מחדש וכו'. אני מציע אופציה אחרת, של "חוקי עולם" - מקום הקסם בחוקיות הפנימית של עולם המשחק. איך "חוקי עולם" יוצרים לנו עולם עם פחות קסם? א) לחשים שלא קיימים: בדרך כלל כשרוצים להפחית את המינון של "קסם" בעולם המשחק, לא מדברים על הקסם הקסום באמת, אלא על הקסם הפירוטכני והמכני - כל הלחשים שמפוצצים דברים (כדור אש, ברק, ענן מצחין) או יוצרים השפעות מוחשיות וממשיות (הבקתות של לאומונד לדורותיהן). הפתרון כאן הוא פשוט אבל קצת דורש תחת - מתיישבים על התחת, לוקחים את ספר הכללים ביד ומתחילים לקרוא את פרק הלחשים - מסמנים בעדינות בעיפרון קו קטן ליד הלחשים שנראים לך מתאימים לעולם המשחק שלך, ופשוט מעיפים החוצה את כל השאר. סביר להניח שישארו בעיקר לחשים שמתערבים במציאות בצורה עקיפה ומעודנת יותר (אשליות, חלק מהזימונים, לחשי ידע והעלאה באוב) אבל זה כבר תלוי לחלוטין בטעם האישי שלך. ב) שליטה בתהליך למידת הלחשים: לספר הכללים הבסיסי של מו"ד יש הנחת יסוד די דבילית ומשעממת בקשר לדרך בה קוסמים מקבלים לחשים חדשים כשהם עולים בדרגות. הלחשים הללו פשוט "מופיעים מהאוויר" - לא ברור האם הקוסם מתחבר לאינטרנט הקוסמים ומוריד אותם לראש שלו כל פעם שהוא קונה הרחבות זיכרון, אם הוא ממלמל כל מיני מילים כשהוא יושב ליד המדורה או מחרבן בשיחים ופתאום יוצא לו בטעות לחש, או האם במין זמן-מת הוא קופץ להשלים כמה קורסים בפקולטה לקוסמות תמורת נקודות הזכות שצבר על הרג גובלינים, אבל בשורה התחתונה, הגישה היא שברגע שהקוסם מקבל עוד לחש או עוד עוצמת לחש, לחש מתאים מופיע סתם ככה בספר הלחשים או בראש שלו. הפתרון? מבטלים את זה. השליטה באספקת הלחשים עוברת לחלוטין לידי המנחה. במקום לקבל לחשים מהאוויר בזמן מת, הקוסם צריך למצוא אותם תוך כדי משחק. בין אם לאתר כתבים וספרים בהם הללו מופיעים, בין אם למצוא מורים ולשחק את תהליך הלמידה מהם ובין אם לשתות את יין החלומות המורעלים כדי להזות הזיות מרחיבות תודעה המכילות ידע קסום ומוזר שאתה, בתוק מנחה, קובע מה הוא יהיה. ככה אתה מגביל את מספר הלחשים שבידי הקוסם שלך ואת סוגם כרצונך. ג) מחיר הכישוף והשפעותיו: כאן אנחנו כבר מתחילים להתעסק עם קצת מכניקה. איך מגיעים למצב בו יש פחות קוסמים ופחות שימוש בקסמים? 1) דרישות קדם גבוהות: אתה פשוט מעלה את דרישות התכונה למי שרוצה להיות קוסם. למשל - אי אפשר להטיל לחשים בלי תבונה וחכמה שסכומן הוא 30. לחלופין, דרישות הקדם יכולות להיות הזדקקות לתנאים מסויימים, לאביזרים נוספים מלבד מרכיבי הלחש ועמידה בטאבואים, למשל: 1א) כדי להטיל לחשים זקוקים למנסרה מיוחדת מגביש נדיר שממקדת את האנרגיות הקסומות של העולם בעזרת תודעתו של המכשף. כל מנסרה כזו יעילה רק ללחשים מתחומים מסויימים או אפילו עד לדרג מסויים. מנסרת התכלת למשל מועילה רק ללחשים העוסקים במים עד דרג 3, בעוד שהמנסרה הכחולה-ירוקה יכולה לרכז אנרגיה ללחשי מים עד דרג 9. 1ב) על כל דרג לחש שהקוסם מקבל גישה עליו, הוא צריך לקבל עליו טאבו מסוים, כמו לא לאכול דגים או לא ללבוש צבע אדום. 1ג) אפשר להטיל לחשים רק ביום, בלילה, כשעומדים יחפים על קרקע מוצקה וכו'. 1ד) אי אפשר להטיל לחשים בלי שיש בידך שרביט מותאם אישית. 2) נזקים כתוצאה משימוש: להטלת לחשים יש מחיר בדמות השפעה מזיקה על המשתמש או סביבתו. למשל: 2א) קסם ניזון מאנרגיית החיים של צמחים (כמו בעולם "השמש השחורה"). הטלת לחשים מייבשת שטח מסויים והורגת את כל הצמחייה מסביב לקוסם, לפי דרג הלחש (נגיד - רדיוס של מטר לכל דרג). 2ב) קסם משחרר קרינה מזיקה - קוסם שמטיל תוך יום מספר לחשים שהדרגים שלהם במצטבר עולים על תכונת החוסן שלו לוקה במחלה כלשהי או סובל מעיוות. 2ג) קסם מנוגד להגיון האנושי, ולכן קוסמים עלולים להשתגע מלמידת לחשים והטלתם (מעתיקים את כללי השפיות מ"קריאתו של קת'ולהו"). 2ד) כל פעם שאתה מטיל קסם אתה מושך את תשומת ליבן של מפלצות חוץ-מימדיות שעשויות להגיע לבקר אותך. 2ה) קסם הוא משהו ששייך לעולמם של שדים רעים ואלים מזיקים - ככל שתטיל יותר לחשים, תהיה חייב להם יותר, והדרישות שלהם לא נחמדות במיוחד. 2ו) קסם מערער את אנרגיית החיים של המטיל אותו - יש סיכוי מסויים (נניח, דרישה לגלגול הצלה כלשהו) שכתוצאה מהטלת לחש תזדקן בשנה או במספר שנים. 2ז) כשמטילים לחש התחושה בגוף היא מאוד לא נעימה. גלי חום וקור, צמרמורות ועוויתות. אולי יש לזה כל מיני השפעת בדמות מחסרים מספריים על פעולות. הפתרונות האלה יאפשרו לך להשיכ את התוצאה הרצוייה בלי לרכוש עוד ספרי הרחבה או לכתוב מחדש שיטה שכרגע קנית. בפתרונות האלה או בפתרונות דומים יצא לי להשתמש בזמנו כששיחקתי עוד במוד"מ2, אבל מאז הגעתי למסקנה שבמקום לכתוב מחדש שוב ושוב את השיטה עדיף פשוט להשתמש במכניקה נוחה יותר, עם פחות באגים שצריך לשקלל ולאזן כל פעם שמנסים לגרום לשיטה לעשות מה שאתה רוצה.

thepriest

New member
מסכים לגמרי

לפני עשור כשאנחנו שיחקנו מוד"מ 2 היו לנו אותן מחשבות, מאיפה בא הקסם ואיך לומדים אותו... זה אחת הסיבות שאני חושב על זה עכשיו. מאוד אהבתי את הרעיון לסנן לחשים ואני חושב שאכן צריך להוסיף נופך מנטלי לכל העסק, למה? אם אני מתעל אנרגיה מנטלית במשך כמה שעות במבחן באוניברסיטה ויוצא סחוט ועייף, למה הקוסם שמלבד האנרגיה המנטלית, הוא מתעסק בכוחות על טבעיים לא יתעייף.... ושוב אני חוזר לאותה הנקודה נניח ואני מחליש את יכולתו של המכשף - מצמצם מבחר לחשים, מעלה דרישות קדם, וגורם לו כמעט לאבד הכרה או שפיות תוך השימוש בקסם איך אני עדיין מפצה אותו, הרי לא רק השחקן יתבאס מדמות חלשה אלא כל החבורה תבין שיש להם מישהו שהם גוררים אחריהם אחד שלא תורם יותר מדי ( אין כדורי אש וגם מתעייף אחרי כל אשליה יפה). חוצמזה, בלש, מה המכניקה שמצאת ושהיא נוחה לך יותר. אתה מזכיר הרבה את "קריאתו של קת'ולהו", תוכל לפרט קצת או להפנות אותי להיכן שאוכל לקרוא על זה קצת... ואם יש עוד אז כנ"ל, אם זה לא יותר מדי בשבילך....

למעלה