לגבי בעיית כולסטרול
אני בגישה של "אם אתה לא לגמרי בטוח, ואם יש לך בעיה ידועה, ואם יש מחלוקת לגבי מרכיב בתזונה", למה לא לנקוט בגישת בית שמאי ולא להוסיף (ביצים במקרה הזה)? המחקרים מדברים על פיזיולוגיה בריאה. ייתכן ועודף הכולסטרול שאצלך (לדוגמא- בגלל מנגנוני כבד) גורם לכך שתוספת מן החוץ אכן משפיעה. יתכן שלא. אבל, למה לקחת סיכון? אם במקרה שלך הורדת ביצים עושה לך טוב, אין שום בעיה. אם אני הייתי במצב שלך והייתי רואה את הקשר שראית, הייתי בהחלט מפסיק את צריכת הביצים שלי. לגבי המחקרים שרואים קשר בין רמות הצריכה של אכילה מהחי (שימי לב, כתבתי אכילה ולא חלבון) לבין כולסטרול: בזמנו הבאתי (אני חושב שזה היה בפורום צמחונות) מאמר שמסכם יפה ספרות עניפה בנושא. יש לא מעט מחקרים שמראים קשר, ויש לא פחות מחקרים שמראים אי-קשר או קשר הפוך. אם תרצי אוכל להביא אותו גם כאן. הבעיה במחקרים כאלו היא שמשווים בין קבוצות שונות שהן שונות בהרבה מובנים אבל מסיקים מסקנות לבי מרכיב X, לא לגבי כל השאר. אני לא טוען שכל המחקרים = שטויות. להיפך, אני טוען שמכל מחקר (מקצועי, לא חובבני שמתפרסם מטעם אגודה כלשהיא. מאמר בירחון מדעי אמיתי) אפשר ללמוד משהו, אבל צריך לבוא לנושא מתוך גישה ביקורתית.