שאלה למאמינים!!!!

Gunz N Mozes

New member
שאלה למאמינים!!!!

אם כל דבר שקורה, קורה בגלל רצון האל, ואין רע מאלוהים, אז אם אני ירצח מישהו סתם ככה זה לא יהיה רצון האל? ואל תגידו לי שאלוהים נותן בחירה, כי אם קרה מה שקרה זאת אומרת שאלוהים רצה שיקרה. לפחות תגידו לי מה אתם חושבים על השאלה הזאת!!

איילת1974

New member
זה בדיוק כמו פרדוקס האבן

שהולך כך... אם אלוהים יכול לעשות ולברוא כל מה שהוא רוצה, אז נראה אם הוא יכול ליצור אבן שהוא בעצמו לא יכול להרים. אם הוא לא יכול לעשות דבר כזה, אז הוא לא כל יכול... ואם כן, אז אלוהים לא יכול להרים אבן שהוא יצר, אז שוב הוא לא כל יכול.. למעשה כל תשובה כאן מביאה למסקנה שאין אלוהים, כי הוא לא כל-יכול. למעשה לדתיים יש שתי תשובות אפשריות לפרדוקס זה. או הוא יכול אבל לא רוצה (או לחילופין כי ככה אלוהים רוצה), או נסתרות דרכי האל. למעשה אלו שתי תשובות שגורות ששמועים מפי דתיים, שאם תשימו לב יש בין שתיהן סתירה. אם דרכי האל נסתרות... איך אתם (הדתיים) יודעים מה הוא רוצה או לא?

שאלה מעניינת שמובילה לביטול

הדואליות המוסרית. תמיד תהיתי איך אנשים אומרים "אלוהים שומר עלי", אחרי שהם ניצלו מתאונה קטלנית; יש כאן התעלמות מכמה פרטים עקרוניים כמו העובדה שהייתה תאונה מלכתחילה.

אלי ו.

New member
אתה תאהב את ישעיהו ליבוביץ

קרא אותו. (כן הוא יהודי דתי, אבל אל תדאג, לא תהפוך דתי אם תקרא אותו, אולי רק קצת יותר חכם) הטיעון שלו היה: אם אתה אומר "בעזרת השם ניצלתי מתאונה" אתה צריך גם לומר "שישה מליון יהודים נרצחו בשואה, בעזרת השם"

אני יודע.

ולגבי החלק על הדת, כדברי המורה שלי לפילוסופיה בשנה שעברה: "ישעיהו לייבוביץ´ קיים תרי"ג מצוות, אבל רגלו לא דרכה אפילו פעם אחת בישיבה."

אלי ו.

New member
שאלה מצוינת

זו שאלה שתיאולוגים התחבטו בה רבות. מה שמשתמע מהשאלה זה: אם רצון האל הוא שארצח, ולי אין בחירה חופשית, אז למה האל אמור לתת לי עונש? (נושא השכר ועונש) זה קשור גם בשאלת ההשגחה הפרטית (אם האל מעניש אותי בעזרת הרוצח, האם הרוצח אשם) אחת התשובות היא שהאל חוזה את מה שיקרה אבל ברוב המקרים הבחירה עצמה היא של האדם. (לפי הרמב"ם "כדרך האצטגנינים" כלומר כפי שאסטרולוג מנסה לנבא את העתיד, בלי להשפיע עליו) שוב, האם אנחנו מבינים לגמרי את הנושאים האלה? התשובה היא לא! אנחנו כאנשים מאמינים, מוכנים לקבל שיש גם דברים שאנחנו, לפחות נכון לעכשיו, לא מבינים. לסיכום לשאלתך, לפי היהדות, הבחירה בין טוב לרע נתונה בידי האדם.

אלי ו.

New member
מי אמר שזה נושא פשוט??

זו אולי השאלה היותר מסובכת בנושא דת. לייבוביץ כתב סדרת הרצאות בנושא, הרמב"ם הקדיש לכך פרק שלם, נדמה לי שגם הקפטן קירקגור (נוצרי) מתיחס לנושא באריכות. בפירוש לא נושא פשוט למי שמתענין. אם הכל היה פשוט היה די משעמם. לא ככה?

מי אמר שזה לא נושא מסובך?

חוץ מזה, אני מעדיף לחשוב לבד לפני שאני עובר למקורות חיצוניים ולתגובה עליהם.

gershon17

New member
אחרי שתחשוב קצת לבד

אולי בכל זאת כדאי שתקרא מה אחרים כתבו בנושא. בכל זאת זה נושא שהפכו בו רבות, וסביר שגם חשבו מחשבות שלא תחשוב לבד. רק אל תשכח לקרוא מה שאנשים שונים כתבו, ואם אפשר מאסכולות שונות. ככה יהיה לך הרבה יותר קל להגיע למסקנה לבד.

אני פועל בדיוק ההפך.

אני מגיע למסקנה לבד ורק אחרי-כן בודק מה חשבו אחרים. אחרת, איך אוכל לחדש? להוסיף? לחשוב בעצמי?

gershon17

New member
אבל ככה

תמיד אתה צריך להמציא את הגלגל. זה שאנשים אחרים חשבו על דברים קודם, לא אומר שהם חשבו על הכל.

למעלה