שאלה לליכודניקים

אני חושב ש...

כמו בשמאל (עד כמה שאני יודע) גם בימין יש מגוון דעות אין דבר כזה שנקרא הדעה הימנית, בעיקרון ימין הוא ליברלי קפיטליסט (ככה זה בעולם בדרך כלל אגב גם בישראל, ע"ע ליברמן למשל...) בארץ אפשר לומר שהימין בעד לשמור על ארץ ישראל ולעשות שלום בסופו של דבר אבל לא בכל מחיר (ימין פרגמתי-מתון) יש את הימין הקצת יותר קיצוני שבעד טראנספר, כמו שבשמאל יש, בעד שלום בכל מחיר, בעד קומוניזם ומדינה משותפת.... בכל אופן אני לא יגיד את דעותי אבל מה שנתתי פה הוא אפילו לא פסיק מכמות הזרמים שיש בימין ולכן אין דבר כזה דעה ימנית אחת יכולים להיכנס כאן 20 אנשים (והרבה יותר זה רק לצורך העיניין) וכל אחד יגיד דעה אחרת אני למשל ז'בוטינסקאי משהו אחר יכול לבוא ולהגיד לך דעות כהניסטיות (אל אף שלדעתי הם לא ממש ימין, הם גם לא שמאל לדעתי הם מפלגה קיצונית ואני לא יכול להגיד שאני לא מבין את המניעה שלהם סך הכל הם יהודים מבורכים שדועגים לארץ שלהם פשוט לדעתי דעתם קצת קיצונית מדי בשבילי....).... בקיצור יש המון דעות וגם בכל דעה יש המון ערכים..... יאיר .ק.

הימין:

הימניים הם בעצם חבורת מושחתים רודפי בצע ושררה שאינם בוחלים באמצעים להגיע להרס וחורבן בכל מחיר. מטרתם הסופית של חיות אדם אלו היא להגיע למלחמה כלל-עולמית אשר תחריב את העולם. הימין מתנגד לשלום- הוא לא רוצה ולא חושב על שלום כלל וכלל. מטרתו הסופית של הימין היא להגיע למלחמה עד שיקרה משהו חדש, כלומר עד שכל הגזע האנושי ייכחד. כן, זהו הימין וזהו הרוב במדינה הזאת, לצערך הרב. מה לעשות, תנסי לחיות איתו. יום טוב!!

MS6

New member
הוא סתם רוצה להתעצבן...

עזוב אותו אין לו הרבה שכל.

תודה רבה על המחמאות...

חשבתי שזה היה ברור שהגזמתי בכוונה. האישה הזאת באה לפה לא בשביל להבין אלא בשביל לתקוף. "מלחמה עד שיקרה משהו חדש"?? כבר שמעתי על מספיק שמאלנים שאומרים שלימין אין פתרון ושכל מה שהוא רוצה זה מלחמה. אין זה שונה משאלה "תמימה" זו. אם זו באמת הייתה שאלה תמימה של חוסר ידע, אני מאוד מצטער על האסרטיביות. אני חושב שזה היה די ברור שהגזמתי בכוונה...

ואם

כבר אז תדייק ישרא -ואל תשכח שאני ליכודניקית .. מנהיגי הליכוד של ימינו הם חבורת רודפי שררה כוח וממון שנשלטים בידי חברי המרכז...ומעבר לזה אנחנו האזרחים לא באמת מענינים אותם...

אני שמח שלפחות מישהי פה

לקחה את זה בצחוק... אבל זה לא נכון להגיד שכל מנהיגי הליכוד מנותקים מהעם. עדיין נותר קומץ שנשאר אמין לעם ולערכים שעליהם הליכוד בנוי. אולי לא שומעים כ"כ את אותו קומץ, כי ראש הממשלה משתיק אותו, אבל הוא עדיין קיים. (מה שכמובן לא מצדיק את אי-ההתנגדות לשרון כאשר הוא פושט את עורו של הליכוד).

קשה, קשה

את בעצם מבקשת ממני לכתוב ספר, וזה קשה. צריך אולי פעם לעשות פגישת פורום ולשוחח עם הדברים הללו.

dalish

New member
תודה על ההיענות

אני לא באה לתקוף, כבר הבנתי שבפוליטיקה אי אפשר לשכנע... תיהיו בריאים, שיהיה לכולנו טוב!

אני דווקא הייתי מעוניין בדיון מסודר

מה דעתך להחליף דיעות ועמדות בנושא? דו-שיח אינטיליגנטי. אין לי שנאה לשמאלנים ואני פתוח לשמוע. מה דעתך?

תשובות

המטרה הסופית שלנו היא בהחלט שלום. הימין ברובו קפיטליסטי וליברלי, ובעצם הימין המציא את הליברליזם. אנחנו מאמינים בשלום אמיתי ולא על ידי מסירת שטחים. מבחינה מדינית: הימין לא מחזיק בשטחים כבושים ומוכן לתת אותם בתמורה להסכמי שלום, לעומת זאת הימין לא מוכן לוותר על שטחים ששיכים לעמו מבחינה היסטורית. השמאל: השמאל מוכן להחזיק גם בשטחים כבושים, אבל עם האוייב מפעיל אליו קצת לחץ הוא מוכן למסור את הכל (וזה כולל את האדמות ששיכות היסטורית לעמו). משטר: הימין: רוב הימין מאמין בליברליזם (חוץ מקבוצות קיצוניות קטנות כמו כ"ך). השמאל: רוב השמאל מאמין בליברליזם (חוץ מהשמאל ומהנאצים). כלכלה: הימין: הימין מאמין בקפיטליזם. הקפיטליזם זו שיטה של משק חופשי, והיא זקוקה לדמוקרטיה על מנת להתקיים. במסגרת הקפיטליזם כולם מקבלים הזדמנות שווה לקבל השכלה ולהצליח, מי שמנצל אותה מצליח מי שלא אז לא. השמאל: השמאל מאמין בסוציאליזם. רוב המדינות בהם הסוציאליזם פעיל כיום הן מדינות לא מפותחות וענייות. הסוציאליזם מאמין בשלטון הפועלים, והסוציאליזם בעצם עושה את זה על פי שיטת "כולם שווים- כולם עניים".

תיקון טעות

משטר: השמאל: רוב השמאל מאמין בליברליזם (חוץ מהקומוניסטים ומהנאצים).

עוד תיקון,

השמאל מאמין בסוציאליזם וקומוניזם, הימין ליברלי קפיטליסטי....(אני מאמין שזה מה שהתכוונת...) אגב סתם לידע כללי הנאצים לא היו שמאל קיצוני ולא ימין מכיוון שאם נסתכל על שמם המלא הם נקראו מפלגת ה-"נציונל-סוציליסטים" לכן הם קרובים לשמאל יותר אבל הם גם רדפו את הקומוניסטים על-אף שהיטלר התחיל כמרגל במפלגה הנציונל סוציליסטית מטעם המפלגה הקומוניסטית אומנם הם היו יותר קרובים להיות שמאל קיצוני אך הם היו זרם נפרד לא שמאל ולא ימין אלא משהו יחודי....

dalish

New member
איך שלום?

כולם רוצים שלום זה ברור. אבל איך יהיה שלום בלי מסירת שטחים? זאת הנקודה שלא ברורה לי! מה תעשה עם 3 מליון פלסטינאים עצבניים? ואיזה הצדקה מוסרית יש לך במניעת זכות ההגדרה העצמית של העם הפלסטינאי? רוצה או לא - היום הם עם והדרך שבה נוצר המצב כבר לא רלונטית לאף אחד. הקיצר, השאלה שלי היא - היום, עכשיו מה עושים כדי לצאת מהמצב המגעיל של הסכסוך הזה? ואיך אפשר לדעתך לעשות את זה תוך כדי כיבוש?

זו דעתי...

הכיבוש הוא אינו מטרה. הוא תוצאה. אם נחזור קצת לאחור במהלכי ההסטוריה-ב-1947 הוחלט על חלוקת הארץ בין העם היהודי לערביי המקום. האומה הערבית כולה, שהיתה בטוחה בכוחה ובנשקה, סרבה להחלטה, ובזמן שתושביה היהודים של המדינה שבדרך רוקדים ברחובות משמחה ומגודל המעמד, הם פתחו במה שאנו מכנים "מלחמת השחרור". ובעצם מאז ועד היום אנו במלחמה. יש הטוענים (ואני מסכים עם טענה זו) שאם מייד אחרי מלחמת ששת הימים היינו מציעים שתי מדינות לשתי העמים, היינו חוסכים הרבה דם משני הצדדים. לצערי לא השכלנו לנצל את "המומנטום" של "אחרי הנצחון". אז מה באמת הפתרון? אני מאמין שגם הימין וגם השמאל רוצים בשלום (פרט אולי לכמה חיידקים מוזרים וחסרי בינה כמו זה המכנה עצמו רונאל). אלא שבעוד השמאל שבמהלך השנים הונהג ע"י קומץ יוצאי מזרח אירופה, שאינם מכירים את המנטליות ואת התרבות הערבית, חשבו שישיגו זאת במבט ישיר בגובה העיניים. אנו דיברנו על שלום, בעוד הצד השני דיבר על החזרת כל אדמת "פאלסטין". גם היום מירב הקולות הנשמעים מהצד הפאלסטיני הם "כל פאלסטין". כלומר רמלה, יפו, חיפה וכד'. וראי דבר מעניין-לנו יש קצוניים המפגינים נגד הגדר, נגד הכיבוש וכו' וכו'. להם אין ולו אחד המפגין נגד הפיגועים, רצח נשים וילדים או אפילו גינוי קטן, פצפון לנהר הדם השוטף ברחובותינו. ילד פאלסטיני בן 12 נשלח עם פצצה על גופו, ואין פוצה פה בצד ההוא. להפך-הוא הופך בן לילה לגיבור!! לדעתי אנו במלחמה כנגד כלל הפלאסטינאים. ונמשיך להיות במלחמה כל עוד הם מאמינים שבטרור ובכוח הם יסלקו אותנו מכאן. כפי שחיסלו את אחמאד יאסין (שאינו כלל שייח, ואף פעם לא היה), עלינו לחסל את כל מנהיגות הטרור. גם רנטיסי וגם שאמי וגם כל האחרים. זה ימגר את הטרור אחת ולתמיד. אז אולי יבינו בצד השני שרק בשיחות נגיע לפתרון. יוסי ביילין מפנטז על בני שיח. הוא שסיבך אותנו בביצת אוסלו ממשיך ומפנטז על פתרון ז'נבה. הוא וחבריו אינם "ערביסטים" ואינם מבינים את מנטליות העם הערבי. אינם מזהים כשהצד השני משקרים להם (דבר שנחשב לגדולה ולכלי שימושי במנטליות הערבית), וכשמושכים אותם באף להשיג עוד ועוד. לאנשים כאלה אסור לאפשר מגע עם מי מהצדדים המעורבים בסכסוך הזה. הם רק יכולים להזיק!!

למעלה