שאלה לכ-ו-ל-ם

itay82

New member
שאלה לכ-ו-ל-ם

כן, עוד אחת מהשאלות המעצבנות האלה... מה הכי מפריע לכם איפה שאתם נמצאים? מה גורם לכם לרצות לקחת רובה ולהרוג מישהו? בעיקר דברים קטנים ולאו דווקא אילושהם כשלים מערכתיים. ואני מניח שכדאי שאני אתחיל...? אז נתחיל בברלין? הלחם... או מה שהם קוראים לו לחם. הם גאים בלחם שלהם. בלחם הכהה. כל גרמני שתדברו איתו יגיד שהדבר היחיד שיחסר לו בארצות אחרות זה הלחם הגרמני. הבעיה היחידה היא שאני עדיין זוכר את המפגש הראשון שלי עם הלחם כאן שהתחיל בהתלהבות חסרת גבולות למראה הגרעינים השונים שכיסו אותו, ואז לקחתי סכין וחתכתי. זה היה כמו לחתוך גומי, ואחר כך כשהתחלתי ללעוס זה היה כמו ללעוס דרך ספוג. גבינה בלי טעם. Mullets (איך אומרים את זה בעברית?) ושנות ה-80 בכלל. אם לא הייתי נולד בהן כבר מזמן הייתי אומר ששום דבר טוב לא יצא משם. דייויד הלסהוף. נשים זקנות שמרביצות לך במקום להגיד סליחה כשהן רוצות לעבור. מוכרים שלא רוצים לעבוד וגורמים לך להרגיש אשמה אם תחליט/י לשאול אותם משהו. החיבור הלא טבעי בין אופניים לאנשים. לא, אופניים לא הומצאו בשביל מינוס 25 מעלות. בסטוקהולם? אוי אוי... שלאגר. att tjatta (סורי, מילה בשוודית שאי אפשר לתרגם לשום שפה אחרת) אחידות לנסוע ברכבת התחתית ביום שישי אחר הצהריים ולשמוע את בקבוקי האלכוהול מתנדנדים לנסוע ברכת התחתית ביום ראשון בבוקר ולהריח את הקיא מיום שבת לנסוע ברכבת, רכבת תחתית או אוטובוס ביום שני בבוקר ולשמוע את השיחות של כולם שמסבירים כמה הם שתו אריקסון אחידות שירי שתיה זה שאי אפשר להתחמק משיחה על מחירים וכמה הכל יקר, למרות שהכל די זול ונגיש ופולין? כנסיה. אנשים שלא מקבלים את העובדה שאוכל לא מתחיל ונגמר בפיירוגי. נשים זקנות שאומרות לי שאני בכלל לא נראה יהודי ושאני אפסיק לשקר להן. טוב... פולין היא מקרה קשה. אבל למען האמת, אני חושב ששם אני די מקבל את הדברים הקטנים...

ro99

New member
תשובות מעצבנות ../images/Emo3.gif

I feel for you. My blood pressure rises just reading about your irritations... Mullets? Eek! David Hasselhof?...
איפה מתחילים? האובססיה עם אופניים (אם הגזמתם בילודה ומספר הצאצאים עולה על מספר המושבים על האופניים שלכם אז בבקשה לא לחבר כל מיני גררים מגוחכים מאחור - על אוטו שמעתם? לא? אז תלכו ברגל בבקשה! ו... לא, אופניים זה לא אוטו, אז בבקשה לא ליסוע לפני על הכביש כי אני תיכף מוציאה עוזי ואז יהיה מאוחר מדי בשבילכם לבקש סליחה ומחילה) הקמצנות (שבעגה המקומית נקראת חסכנות...): כל כך אפרורי האנטי-קולנריות: אפילו אם אתה אוהב אוכל טוב ומוכן להוציא על כך כסף, אין! לא מיבאים מצרכים לכאן כי זה לא משתלם. מצרכים מקומיים איכותיים (מסתבר שיש כמה משוגעים שעדיין לא הרימו ידיים) הולכים ישר ליצוא. מסעדות לעיתים קרובות מדי מאוד חובבניות ופשוט תת-רמה. Doe maar gewoon - dat is gek genoeg - אמרה הולנדית שמכילה בתוכה את תמצית הקלביניזם שכל כך שנוא עלי... תתנהג כרגיל, זה כבר משוגע מספיק. Nuff said... הדבקות בפרוצדורה וחוסר הגמישות. זה דבר שאני נתקלת בו באופן קבוע בהקשר לקליינטים הולנדים שלי. הכל מסודר ומחולק למשבצות ואין התחשבות בנפש האדם ובזה שאי אפשר לקטלג כל אחד ואחד וכל דבר ודבר. זה הורס את החיים להרבה אנשים, שם להם חותמת סתמית ומטומטמת לכל החיים ודואג לכך שהם בשלב מסויים ימצאו את עצמם עמוק בזבל. מחריד. המוזיקה ההולנדית: לא אפרט. עדיף לא לדעת. בתי שימוש הולנדים (אסלות? איך קוראים לדבר עצמו?): הגזמתם! איכס! ברברים! (לא אפרט מתוך התחשבות לאלו ביניכם עם נפש עדינה) מספיק.

ro99

New member
איך שכחתי ligfiets!

A picture speaks louder than a thousand words. Get a life!​

gabcake

New member
Boston

הסופרמרקטים הענקיים שאני עדין נאבדת בהם, אנשים שנמנעים מקשר עין, מושג ה play date, חוסר ספונטניות ותכנון מוחלט של השגרה, coorporations and drug companies, חורף קר מידי, ג'ורג בוש.

TrigATUSA

New member
הברזים הנפרדים למים חמים וקרים

אוף....ניסיתם להתגלח או למרוח מסכת טיפוח ככה ארררררררגגגגגג

ro99

New member
אתה באנגליה? ../images/Emo201.gif

המזל היחיד שהיה לי שם היה שהדירה שלי היתה שייכת קודם לאנשים שהחליפו את הכל ל-MIXER TAPS ואפילו שמו מקלחת אמיתית עם לחץ מים. לחברות שלי שגרו למעלה לא היה כל כך מזל. כשהן רצו לחפוף ראש היתה להן ברירה: או למלא כד במים שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב, או לחבר מין עלאק SHOWERHEAD מגומי רך (I KID YOU NOT!) שדרכו עובר זרם שלא היה אפילו מכבה נר.

TrigATUSA

New member
כן, בלונדון המעתירה

וכאן אשאר בכפוף להיכן שאמצא משיהו שיהיה מוכן לשלם לי עבור כישורי הרבים והמגוונים

een ogenblik

New member
ניירת

פעם חשבתי שהמונח "ניירת" הוא ישראלי לחלוטין. ואז חייתי בהונג-קונג לזמן מה, והבנתי כמה טעיתי. אבל עכשיו אני בבלגיה, ולא נראה לי שיכול להיות גרוע הרבה יותר. ראיתם פעם רשיון נהיגה בלגי? הוא מודפס במכונת כתיבה על נייר, ואת הסעיפים הלא רלוונטים לנהג המסויים מוחקים על ידי הדפסת שורה של X על אותו סעיף. X אחד אחר X אחר, כל פעם לחיצה אחת על מקש מכונת הכתיבה. כל מסמך שצריך מהרשויות מודפס מול עיניך לאט לאט, עם הפסקות רבות להחתמת כל החותמות האפשריות, כאשר הפסקת חותמות נעשית על פי סדר ההדפסה הנכון. ואי אפשר לומר שזה בגלל שאין להם מחשבים. את הפרטים שהם צריכים להדפיס על הנייר המתאים הם יודעים על פי הבדיקה הממוחשבת. זה שהפרטים כולם נמצאים במאגר ממוחשב לא משנה כהוא זה מהעובדה שכל פקיד יענה לך אחרת לחלוטין על שאלה שנשאלת. תשובות רישמיות כאן תלויות בפקיד, ביום, בשעה ובעוד כמה גורמים עלומים. אפילו הצורך לשלם על אגרות פדרליות משתנה מרשות עירונית אחת לשכנתה. אה, וגם זה שאין קוטג' טעים.

אבא גאה

New member
כל שסיפרת זה שטויות

אבל הקוטג'...אני מה זה מבין אותך. גם לנו אין קוטג' טעים

itay82

New member
הו הו...

ניסית פעם Kundenkarte ברכבת התחתית בברלין? כרטיס שאין שום סיבה לבקש: הוא לא עולה כסף, הוא לא משמש כתעודה מזהה, אין בו שום דבר שלא תוכלי להוכיח דרך תעודת זהות אמיתית, הוא אינו אלא זבל שלוקח לך שעות יקרות מחייך של אינטראקציה עם פקידי רשויות הרכבת של ברלין. אבל עדיין, אם לא מראים אותו יחד עם כרטיס הנסיעה, מקבלים 40 € קנס...

Nirvana0

New member
אין ולו דבר מפריע במקום שאני נמצאת

בו NOT
אני בטוחה, שאתה לא מאמין לי :) טוב אז, תרבות (או יותר נכון חוסר) עמידה בתור!!!!!! הורג אותי הדבר הזה כל פעם מחדש. והאמת זה לא רק עניין ההידחפות, אלא יותר עניין חוסר הפרטיות שמשאירים לך, כשאתה לשלם דבר מה בדואר, להוציא כסף בבנק או בכספומט וכו'......כאילו ראבאק למה אני צריכה ראשים מעבר לכתף בכל פעולה. צלילי המוסיקה בהמתנה לקבלת שירות. רק שאני אבין - זה נועד לגרום לי לשכוח כמה זמן חיכיתי??? אז עליי זה לא עובד, אני שמה על ספיקר ישר ומסתכלת בשעון איך שזה מתחיל וסופרת :) ... שלא לדבר על המוסיקה, שלא תמיד לטעמי, אם כבר, שיתנו לי לבחור את המוסיקה לפחות. זהו, מלבד זה יש לנו ארצנעדרת
ורו, יש לך תלונות את, נראה אותך נוהגת בארץ

ro99

New member
נהגתי בארץ פעם אחת

לפני שנום רבות. עדיין עובדת קשה לנסות להתגבר על ה-post traumatic stress disorder שלקיתי בו כתוצאה מכך...

Nirvana0

New member
יאאא חוויה איתך ../images/Emo6.gif

תגידי כמה נהגים הורדת מהכביש?
ואם כבר חוויה, מה הדבר שעשית או לא עשית ואת מתחרטת עליו עד היום? לי יש מלא חוויות מהכביש, בדרך כלל אני מתורבתת על הכביש, משתדלת לשמור על פרופיל נמוך וסבלנות בטונות...(אני לא צריכה לספר לך, מה הולך שם),אבל אני כן מתחרטת, שלא התלוננתי על נהג אחד שכמעט הרג אותנו בגלל אגו גברי מנופח (השאלה מה הייתה עושה המשטרה עם זה? ניחוש פרוע, כלום?), או לפחות להקפיץ לו אצבע אמצעית? יכולתי 'גם' להרגיז אותו בהרבה דרכים, אבל זה לא היה מועיל במאומה, ו... אני חיה עדיין

itay82

New member
ואם כבר מדברים על כבישים

משום מה הנהגים השוודים נחשבים למתורבתים... אז זהו שלא. אני לא חושב שאי פעם ראיתי נהג שוודי שעצר לי כהולך רגל. אפילו הפולנים מגלים לפעמים רחמים על הולכי רגל ועוצרים פעם במאה שנה.

gabcake

New member
בדיחה על כבישים

חברה מבוסטון סיפרה לי שהיא נהגה כאן ונהג אגרסיווי חתך נהגת בכביש שנסעה לאט והוא צעק לה מהחלון בעברית "יא אמריאית מטומטמת" ולמרבה הפלא היא ענתה בחזרה "אמא שך' אמריקאית!".

Nirvana0

New member
קודם כל, הולך רגל לא נספר בכביש ;)

נראה לי, שזה ככה בהרבה מקומות. האמת, הולכי רגל גם לא מקלים כל כך על נהגים, כשפתאום פורצים אל הכביש לחצותו. או כאלה, שהחליטו לחצות בדיוק כשנפתח לך ירוק ואתה בהאצה ראשונית (שלא כל כך בא לבלום אחריה) ואו לחילופין כשאוטוטו יהפוך לכתום. אני עוצרת תמיד להולכי רגל במעבר חציה, מאפשרת תמיד לנהגים לעקוף אותי ובתנאי שאותתו כיאות. במקרים אחרים, לא מתפשרת תמיד, תלוי בנסיבות באותן הדקות ובאותן השניות על הכביש. כמו למשל, אתה מכיר את זה כשיש פקק איום וארוך, אתה עומד שם משתרך בתור ונצלה בשמש, כשפתאום מגיח נהג(בארץ זה נהגים) שהיה הרחק מאחור, נוסע על השוליים, ובשיא החוצפה גם רוצה לעקוף אותך בתנועה הזוחלת ממילא. מה קרה? לא יכול לחכות כמו כולנו? כולנו יודעים לנהוג על השוליים, לא? אז צ'טערת לא נכנס לתור שלי (והאמת נהג אחד אפשר להחליק, יותר מאחד זה כבר טו מאטצ'). כדורסל עכשיו

ro99

New member
גם נהגים הולנדים לא מתורבתים

היה פעם סקר של עתונאים בינלאומים באירופה והנהגים ההולנדים נבחרו להכי בלתי אדיבים. ממש מפתיע... הם לא עוצרים במעבר חציה. הם לא נותנים לך להכנס מרחוב צדדי או ממסלול אחר - אפשר לגדל זקן עד שמשהו ירחם עליך ויואיל לתת לך להכנס. הם לא שומרים מרחק בצורה מאיימת, נדחפים, עוקפים מהצד הלא נכון ועושים זיגזגים באוטוסטרדה. פשוט חולרות. ועל נהג המשאית שלפני שבועיים סטה מהמסלול שלו על גשר צר ועשה לי נזק יקר מאוד לאוטו ואז ברח, אני בכלל לא מתחילה...

למעלה