שאלה לכל המבינים

talb91

New member
שאלה לכל המבינים

התמונה המפורסמת של פיניק פלויד של איש לוחץ את היד של מישהו שנישרף מישהו יודע אם התמונה הזאת אומרת משהו ?? ואם כן אז מה ??

Anuerysm

New member
עטיפה של אלבום

לאלבום קוראים Wish you were here והתמונה מפורסמת בגלל שהאלבום טוב

העטיפה של האלבום הזה עמוסה

משמעויות, אולי יותר מדי. התימה המרכזית של האלבום הוא "העדר" - העדרם של חברים, העדר קשר אנושי. יש גם תתי-תימות, כגון ביקורת על תעשיית המוסיקה (שאולי האנשים בחליפות מסמלים אותם). כן מופיעים בעטיפה ארבעת היסודות: אוויר, מים, אדמה ואש (האדם הנשרף הוא האש). ועוד סמלים שונים. סטורם תורגרסון אחראי לעיצוב.

afcon11

New member
בהזדמנות זו..

אולי את יודעת מה זו התמונה שמופיעה בעטיפה של Meddle? איך זה קשור לאלבום, אם בכלל?

זו אוזן

תפתח את העטיפה כולה ותראה. איך זה קשור? נדמה לי שמשהו על הדים echoes, צלילים המתפשטים כהד באוזן - משהו כזה.

Anuerysm

New member
אני חושב

שזה פועל רק כשפותחים את החוברת ובתקליט זה לא פועל בכלל

התמונה הזאת נבחרה בין היתר בגלל

שחברי הלהקה לא אהבו את הרעיון המקורי של מי שעיצב להם את העטיפות: צילום תקריב של תחת של בבון

Shakty

New member
תגידי לי מה את עושה ערה בשעות האלו

ועוד כדי לענות לשטויות כאלו

Anuerysm

New member
לא בדיוק

נכון לגבי MEDDLE ככה כתוב לפחות בעיתון הקצר שחילקו בדוכן של האוזן אחרי המופע

חרטושה

New member
כן

ברור לי מדוע עניין ויקפדיה חורה לך. מכל מקום, ספציפית לגבי פינק פלויד - במקרה הזה מדובר במידע שהוא חלק מפרויקט שלקחו על עצמם אנשים כמוך וכמוך. היות והמידע עבר דרך מספר אנשים , נערך על ידי מספר אנשים , עובד על ידי מספר אנשים, דוסקס על ידי מספר אנשים, ונכתב על ידי מספר אנשים- הוא מהימן. ולא אני ולא הם המצאנו שום דבר חדש, קוראים לזה מהימנות בין שופטים, אם זה מספק את הקהילה המדעית .....

גם peer review צריך לעמוד

בסטנדרטים ציבוריים ובשקיפות. הליך כזה לא קיים בויקיפדיה. לאתר הזה יש ערך, אך הדמוקרטיה הישירה שבו באה על חשבון האמינות. בכל מקרה, זהו נסיון מעניין.

חרטושה

New member
למה לא?

אולי את מניחה הנחות מוקדמות שלא בהכרח מתקיימות במציאות? איך שלא יהיה, יש טעם לשאול איזה ערך יש לאמינות של מידע כלשהו, או האם בכלל יש ערך כלשהו לאיזשהו סוג של מידע, אם בעבור כל-כך הרבה אנשים אפילו לפתוח את גוגל הופך להיות סוג של פרויקט? הרי זה לא שחלק מבני האדם ממש טורחים להצליב מידע מול המידע שנמצא ברשותם באופן רגיל ולברר לגבי תוקפו ומהימנותו, הלא כן.

אני אולד-פשנד במובן הזה

אני עדיין מאמינה שיש ערך למתן מידע אמין ומהימן, ככל האפשר. אני גם חושבת שיש ערך בחינוך אנשים לחפש מידע ממקורות אמינים ולהסתמך עליהם, ולא על שמועות, ספקולציות ואגדות אורבניות. לא כל פיסת מידע היא שוות ערך לפיסת מידע אחרת. ההבחנה הזו היא חיונית לבסיס קיומנו: שלטון החוק והמשטר הדמוקרטי (שלא לדבר על המחקר המדעי, שם העקרון מובן מאליו). ולמרות שאני לא פשיסטית כמו ניל פוסטמן, שדגל בצנזורה מחמירה על אמצעי התקשורת ע"מ למנוע "חדירת" מידע בלתי מהימן, שטחי או "לא רלבנטי", לתפישתו, עדיין חשוב לי, לפחות במסגרת הזו, לתת לאנשים את הכלים להבחין בין מקורות מהימנים יותר למהימנים פחות.

Tinty

New member
אני לא חושב שויקיפדיה היא מקור

לא מהימן. לדעתי, היא יותר אמינה ממקורות מידע "סגורים" ברשת או מחוץ לה (העיתונים בארץ, למשל), שמכילים טעויות רבות ולא מתוקנים לאחר פרסומם.

למעלה