שאלה לכופרים שבכם

ילדה טובה3 אולי זה לא נכון

אבל בתור מיתוס להולדת עם זה סיפור יפה. כל עם זקוק למיתוס של גבורה להפיכתו לעם. זה מאפשר לאחד אותו, ולתת לו תחושת גאוה והמשכיות. לא כדאי לוותר על המיתוס הזה.

אולי זה סיפור יפה

אבל אם זה סתם שקר. אז גם התורה לא ניתנה על ידי אלוהים. אז מה לעשות. זה הבסיס של הדת. ואם זה שקרים אז אין סיבה להיות דתיים. (חוק מסיבות רגשיות אולי..... )

rigoletto111

New member
כל מה שיש לך זו עדות כתובה

שאין לך ראיות לכתיבתה בתקופה שהיא פחות מאלף שנה בערך מתקופת ה"ארוע לכאורה" (מעמד הר-סיני). בקיצור, זה כמו שמישהו יבוא ויכתוב היום ספר בו יספר על אחד מאבות אבותיו שהיתה לו ידידות עם הח'ליף הארון אלרשיד , והסיפור "עבר במשפחה" מאות שנים ללא כל ראיות אחרות לקיומו. האם היית מאמין לספר הזה? אני לא.

Le Fay

New member
מעשיה יפה. אני בעדה.

אילו הייתי צריכה לבחור לי מיתולוגיה, כנראה הייתי בוחרת בזו, שבה - רגע אחרי ההסכמה לקבל דת - הכהן הגדול מתייאש מההמתנה ומאלתר בו-במקום דת חלופית. בעיני זה מגניב בהרבה מאלים שאונסים בחורות והופכים אותן לפרות. אבל אני די בטוחה שזה לא קרה, בוודאי לא כך. למעשה אני נוטה להאמין שהעברים הגיעו לארץ כנען מחצי האי ערב ולא ממצרים.

rigoletto111

New member
../images/Emo13.gif עדיף כהן שהופך אלוהים לעגל מאשר

אלוהים שהופך בחורה לעגל?

Le Fay

New member
לא: עדיף גבר שהופך עגל לאלוהים

מאלוהים עם שכל של עגל (שגם הופך בחורות יפות לפרות). ובכל מקרה עדיף גבר על אלוהים. הרבה יותר שימושי.

Le Fay

New member
נ.ב. חוששתני שאתה מייחס לעברים

הקדומים תכונות ניו-אייג'יות שלא היו להם. לדעתי הם לא חיפשו משמעות בחיים אלא מקורות מזון (ומה שהם קיבלו זה מיתוס התהוות שמבוסס על מעט פירורי אמת והרבה אגדות. כמו כולם).

ומה עם מוחמד שעלה באש השמימה?

אם נאמין לאגדות נצטרך להאמין בכל הדתות (שסותרות אחת את השניה)

uty76

New member
ואם היה אז מה? ואם לא אז מה?..

מה היה במעמד הר סיני מעניין מאד ומה שהיה כביכול הוא שכובל את החיים שלנו לעולם חרד מכל חיצון די לנו בשתי נוסחאות בתורה עצמה בכדי להבין שהכותב המקראי ראה במעמד הזדמנות לשעבד עם שלם לדורותיו ולו רק בגלל הסיבה הזאת אפשר לרצוי להסתכל על מעמד הר סיני בצורה סקפטית. אין קשר בין הכחשת השואה להכחשת מעמד הר סיני, שלהכחשת השואה דווקא יש מניע ברור - להכשיר את הפגיעה ביהודים.

מותר לי

New member
מעמד הר סיני היה

זה שמעמד הר סיני היה לא אומר שאני צריכה להתחתן בגיל 18, ללכת עם מטפחת, או כל דבר אחר שהמוח הקודח של הרב השכונתי המציא... אני גם לא חושבת שאני צריכה לקיים משהו ממה שאמרו שם בגלל ש: 1. כפו על האנשים שהיו שם לקבל את החוקים 2. הסבים שלי לא יכולים להחליט על הדרך בה אלך. (עכשיו נכנסים לשאלה של מה מוסרי, מה לא, ומי קובע... לא הולכת לרצוח אף אחד, אך באותה נשימה אני גם לא מתכוונת לשמור שבת.) בוקר טוב, עולם!

למעלה