שאלה לכופרים שבכם

שאלה לכופרים שבכם

מה דעתכם האישית? (למי שזה מעניין לו ת`תחת) מעמד הר סיני, הייה, לא הייה, הייה חלקית, הייה מעשה טבעי. הייה אחיזת עינים. ? אני חושב שגם מיתוסים צריכים מניע ראשוני, - כלומר אולי התפרצות הר געש, / קסם נחמד במיוחד. / אקסטזה המונית עם שכנוע עצמי, אולי אירוע קטן שגדל בהשפעת כוהני הדת. (אחלה קופריטינג-כול משרד פירסום הייה חוטף אותם) כול זה בשילוב עם שבט משוחרר שמחפש את השאיפה של האדם למשמעות בחיים, זה מה שקיבלנו.

לא היה!

בדקתי את זה בכל מקום אפשרי. שאלתי כל מי שיכלתי. קראתי מליוני מאמרים וההוכחות לשני הכיוונים. דיברתי עם רבנים ידועים. חלק התחמקו, ולא ענו, חלק הביאו הוכחות שבקלי קלות אפשר לסתור. ורב אחד (מערכים!) אפילו הודה שאין לזה ממש הוכחות היסטוריות, ! ורבנית אחת צעקה עלי שבטח הלל שטפו לי ת`מח. זה היה כשהייתי בסמינר של ערכים ואז החלטתי סופית שאני יוצאת בשאלה! אם אתה לא בטוח. לך לסמינר של ערכים ותצא משם כופר.... אני מאד ממליצה. חומר בנושאים האלו. יש לי המון פנה אלי במסר....

laife

New member
מליוני מאמרים? ואוו

כתולעת ספרים מוצהרת מגיל 5 לא חושב שקראתי יותר מ100000 מאמרים/ספרים.

uri80

New member
אם התחלת רק בגיל 5 ובשנה יש בערך

52 שבועות, גם אם מישהו יקרא ספר כל שבוע עד גיל 20, ספק אם יגיע ל-750 ספרים...

בתצ1

New member
למה אתה מזלזל ביכולת האינטלקטואלית

של החברה פה? מה דעתך על ספר ליום? כך שזה יוצא בערך 7280 עד גיל 20 ,ואמרו רבותינו שישנם צדיקי עולם שביכולתם לקרוא 2 ספרים ליום..אך אמנע מלהזכיר עובדה זו..

uri80

New member
חס וחלילה

לא מזלזל כלל ואף אני נמנה על תולעי הספרים שבחבורה, אבל מה לעשות שרוב בני האנוש צריכים גם לחיות פה ושם ולא רק לקרוא כל היום? "היום קצר והמלאכה מרובה, והפועלים עצלים, והשכר הרבה, ובעל הבית דוחק." אם את למשל מצליחה לקרוא שני ספרים* ביום, או מכירה מישהו שקורא שני ספרים* ביום, או מכירה מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שקורא שני ספרים* ביום -סחתיין. ( * "קופיקו" ,"צ'יפופו", "איילת מקבלת" ושאר דוגמאות מעין אלה לא נחשבים למניין. ובימים אלה, אמונתי בצדיקי עולם - לא משהו)

מתלבט13

New member
יודע על מישהו שקורא יותר משתי ספרים

ויש לי חבר שקורא 40-45 שעות בשבוע. (כן! אני מקנא בו רצח).

laife

New member
אמ.. ספר ליום זה עלוב

לא פחות מ2 והגעתי גם ל4-5 בחופשים. ככה שקוראים מעל 150 עמודים לשעה.

uri80

New member
נו, הלוואי עלי.

אם אתה גם מצליח לזכור כל מה שאתה קורא אח"כ זה בונוס משמעותי.

לא היה לפי המתכונת המסופרת..

עובדה שהנושא הזה פתוח לדיון .. מצד שני , משהוא היה לא יודע מה אולי משהו שטותי אבל זה היה חייב להתחיל איך שהוא. כל אמונה מבוססת לפחות על מעט אמת.

בפשטות, לא !

וזה גם לא בדיוק דומה.. יש פער מסויים של זמן שעבר בין שני הארועים הללו. ושלא כמו אז בימי קדם, כיום אמצעי התעוד והאימות רבים יותר ונפוצים יותר. אשמח לשמוע מה אתה חושב על הנושא..

hemi32

New member
והרי דברים קל וחומר ..

ומה היום שיש אמצעי תיעוד רבים, ומדובר בדבר שקרה אך לפני עשרות שנים, כבר אפשר להכחיש ולשנות את המשחק ההיסטורי .. לספר סיפור בתקופה של בערות מוחלטת על דבר שהיה אי שם במדבר, לפני מי יודע כמה שנים על אחת כמה וכמה שהכל המצאה אחת גדולה ...

אוקיי, אנחנו מסכימים....

רק מעניין אותי מה יקרה אם נפתח כנס מכחישי הר סיניי (אוליי באירן???) (מעניין אם גם אליו יבואו נטורי קרטא)

או שכן או שלא

מה שבטוח שהטיעון של חמי לא מוכיח שלא הייה כלום. (בלי להזכיר את ההבדל המהותי בין הכחשת שואה שזה טיעון ששולל משהו לבין הר סיני שזה טיעון שמנסה להוכיח משהו) מספיק ניצול שואה שעבר שבעה מדורי גיהנום באושויץ ונשאר עם צלקות בנפש וקצת מגזים בסיפורים, והנה יש לנו את הגרעין של המיתוס.

חייל אני שמעתי את הורי ואת

דודי מדברים על השואה ועל המחנות, אף אחד לא הגזים בכלום. הכל סופר בלי דמעת ובלי דרמות. הרגשנות עברה לדור השני והשלישי ולטקסים של בתי הספר. תראו את "שואה" של לנצמן (זהירות 9 שעות של עדויות) ואולי תבינו מה קרה שם.

ובמיוחד

שהתלמוד והגמרא ממש אבל ממש לא מדויקים! יש עשרות דברים שכתובים שם וכיום כולם יודעים שזה שטויות. וגם שהתנך עצמו נכתב על ידי אלוהים זה קשקוש. ברור לפי המון דברים וסטירות ףןימיות שכתבו את זה כמה אנשים בתקופות שונות. כנל לגבי הר סיני יכול להיות שהיה איזה משה שידע לעשות כישופים. אז שכנע כמה פסיכים ללכת איתו במדבר. אחכ היה איזה משועמם שכתב את זה בשפה ציורית וגוזמנית. בכלל המון דברים שאנשים חושבים שזה סיפור הסטורי מקורי זה סתם אגדות עם כמו שיש לכל עם. וברור שזה לא מציאותי. למשל אדם וחוה. כך גם מעמד הר סיני

למעלה