שאלה לכול הרוכבים-

שאלה לכול הרוכבים-

טוב אז ככה
לפני הרכיבה-מה אתם עושים? זאת אומרת מה אתם עושים לסוס- שמים עליו אוכף ורסן או פשוט לוכחים אותו או מה?
מה אתם עושים אחרי הרכיבה?

angel457

New member
אצלנו בחווה.......... כנסי....

אנחנו לא מאכפים את הסוסים כי הם סוסי בצפר ומאכפים אותם בצהריים לשעור הראשון שלהם... ו.. אחרי השעורים אני מורידה לסוס שלי את האוכף במידה ואין לו שעור נוסף אחרי זה כי אני רוכבת בין הקבוצות האחרונות באותו יום...

עוד משהו

תראו אני מתחננת תנו לי סיפורים מהרכיבה שלכם פליייייז האתר שלי מממש על הפינם! זה לא כזה ביג דיל.... נכון? פלייייז!

זוריקה

New member
היי...

אוקיי אז ראיתי את השאלה ואני רוצה להיות משתתפת פעילה כמו שצריך אז: אצלי זה תלוי אם אני יוצאת לטיול אז לפעמים אני באה כשהסוסים כבר מאוכפים ומוכנים ליציאה, אז אני רק בודקת אם החגורת בטן מהודקת בודקת את אורך הארכובות ועולה על הסוס, ולפעמים כשאני מגיעה לחווה הסוסים עוד לא מוכנים אז אני לוקחת את הסוס מברישה אותו שמה שמיכות,אוכף,מתג,ראשיה,(כל זה עם קצת עזרה מחברים במיקרה ויש לי בעיה..)בודקת את הכל ואם הכל מוכן אני עולה על הסוס.. אחרי הרכיבה אני לוקחת את הסוס לשתות מורידה את האוכף את המתג וכו´ וכו´ וכו´ לרוב גם מברישה, אם יש צורך אז שוטפת,מנקה פרסות מדי פעם ,ומכניסה או לאורווה או למאנז´.. וזהו...:).. אסתי.

MAIUSH

New member
לא הבנתי ...

למה את מתכוונת פיצי .. את מתכוונת להברשה, לאיך מאכפים, למה????? וסיפורים מהרכיבה גם תגידי למה את מתכוונת, על נפילות, על בעיות מסוימות עם סוסים ..

bitonano

New member
אצלנו..

בחווה שאנחנו מגיעים אנחנו מסתכלים מתי השיעור שלנו בלוח ואז אנחנו מברישים ומאכפים בעצמנו את הסוסים ורוכבים אחרי הרכיבה אנחנו מוידים ציוד מנקים אותו ושוטפים את הסוס או מברישים אותו בהתאם לעונה. בעונת הקיץ אנחנו שוטפים ובחורף אנחנו מברישים ושמים קובן.

angel457

New member
הייי!!! זאת תמונה שאני צילמתי את...

דורון שהייתה לכם תחרות בקיבוץ יגור!!!!!!!!!!!

חח! אני../images/Emo6.gif../images/Emo28.gif

טוב אני מגיעה לאורווה אם יש ילדים שרוכבים אני מכינה להם את הסוסי בית ספר, אם אין אז אני עושה עבודות מברישה את הסוסים שאני אחראית עליהם וכשיש לי שיעור אז אם לא היה שיעור לילדים קטנים קודם אז אני מביאה את הסוס מברישה מאכפת שמה ראשיה ואחר כך מחסלת מברישה מטפלת משחררת, קל!?

מאי????

מאי....???? מאי שהפך ליווווווווסייייייייי???? מאי???? טוב התכוונתי שאת כאילו... את מאכפת את הסוס שלך ומברישה אותו או שאתם פשוט משאירים את הציוד עד השיעור הבא?

MAIUSH

New member
בדיוק פיצי...

סוף סוף מישהו נזכר להתיחס אלי כאן, אבל חפיף... טוב, אז אני פשוט רוכבת ב18:00 ואחרי יש עוד שיעור של מישהו אחד שיש לו פנסיון, אז אני מורידה תמיד את הציוד לסוסים... זה תלוי בעונה. כשחורף בטח שלא שוטפים, אנחנו מברישים, בקיץ לפעמים שוטפים , לפעמים עם ספוג, גם תלוי אם הסוס עבד קשה וגם אם קר או חם(כי לפעמים בערב קררררר...). זהו?

מאיוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כפי שאת רואה המוווווווון עזבו תפורום....
ברוכה השבה!!!!!!!!!!
אוהבים אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה לא חפיף@!!!!!!!!!!!!!!!!! זה לא בסדר מצידנו!!!!!!!!!!! פיצי רע (אוווווץ´) ~מכה את עצמי עם ספר מתמטיקה ואלגברה~ (אוווווווווווץ´)

MAIUSH

New member
תודה מתוקה../images/Emo140.gif

אני רואה שהמון עזבו תפורום... אלונה עזבה, שי עזבה, תאיר עזבה, איפה אנרכיסטית?? היא עדיין פה?? ומישהו זוכר את אליאן? אני מתגעגעת... לא שמעתי ממנה המון זמן, והיא גם בטח לא הייתה בפורום, נכון? הסתכלתי והיא לא רשומה...

אליאן לפני שנים כבר הפסיקה!

אבל יש לי את האיסיקיו שלה אם את רוצה.. אמ..לגבי.. אנחנו מברישים ושמים ציוד..אחר כך לוקחים את הסוסים לשתות ואז עולים (רק במנז´) וכשמסתיימת הרכיבה משחררים קצת את החבק, ואחרי בערך 10 דקות לוקחים את הסוסים לשתות (אין עדין תאים).

MAIUSH

New member
אני יודעת

שאליאן כבר הההמון זמן לא פה, וכן אני מאוד אשמח לקבל את האיסיקיו שלה...

אנחנו עושים בעמק זוהר...

ככה: לפני השיעור אנחנו מברישים את הסוס ומאכפים אותו! רוכבים כ- 45+ דקות! לאחר השיעור אנחנו מברישים או שוטפים לפי עונת השנה שיש! ואז מוציאים למרעה בלילה פונים!!! כמובן בחורף שמים קובנים= שמיכות חורף מחממות!

טוב אני שאלתי אז אני גם אענה ../images/Emo13.gif

אנחנו מברישים ומאכפים ושמים רסן אלא אם לסוס היה שיעור לפני פחות משעה בערך אז משעירים עליו אוכף, משחררים חגורת בטן ומורידים רסן. אז רוכבים..... ואז מורידים ציוד (בתנאי שאין שיעור אחר כך ועם יש אז משחררים חגורת בטן ומורידים רסן או שישר נותנים את הסוס לרוכב הבא) שותפים רגליים (תמיד בכול עונה) מברישים מנקים פרסה מסרקים זנב ורעמה ועם הסוס ממש מזיע שותפים לו את כול הגוף. בכול יום שישי שותפים את כול הסוסים
. וכמובן בחורף שמים שמיכות ליליה מחממות ונעימות
. לצערי הרב הפסקנו להוציא סוסים למנז´ (זה מממש התעללות!!!) כי יש לנו את ההליכון המחורבן הזה שלא שווה כלום....

shaililo

New member
אצלנו זה ככה...

אצלנו יש רק שיעור אחד בכל יום אז כשאני באה ב-15:00 אני לוקחת את הסוס שלי (כפיר
) מברישה אותו ומנקה אותו בערך שלושת´רבע שעה (אני רצינית). אחרי זה אני מאכפת אותו ושמה לו מתג ואז אני רוכבת איתו משהו כמו שעה וחצי וכשחוזרים אני מורידה לו את הציוד שוטפת אותו (מים חמים או קרים תלוי במזג האוויר)... אחרי השטיפה אני מכסה אותו (לא זוכרת איך קוראים לשמיכה הזאת) ואחר כך מנקה את כל הציוד שלו (אוכף, מתג, מגינים, מרטינגל) וזיהו!

אני......

מגיעה לאורווה ועוזרת לאכף את הסוסים לקטנים ואחר כך מוציאה את הסוסה שלי ויורדת לרכב עליה לבד! אחר כך אני מעבירה שיעור אם צריך (לילדים הקטנים) ואז כולם מעלים את הסוסים אנחנו עוזרים להאכיל והולכים! אתם משמנים אוכף אחרי כול רכיבה?!?!?!?!? מתי בערך אתם מסיימים לרכב (באיזה שעה אתם חוזרים מהארווה?!

למעלה