שאלה לכולם

סלוניק

New member
...

אני חושב שהנאצים עשו דברים מעט חמורים יותר מלעודד יהודים לאכול ביום כיפור (למען האמת אני בכלל לא חושב שהם עודדו יהודים לאכול...).

סלוניק

New member
אתה משווה את הנאציזם לחילונות?

אני לא חושב שלחילונים ישנה אם אתה או כל אחד אחר יצום ביום כיפור.

רוני13

New member
שום השוואה...

הם התכוונו להעלים את היהדות...אתם פשוט שוכחים!

niv1990

New member
למה שלא תתנגד בכלל לתפיסה

של לאום-דת, ובכך תעזור למנוע ממשטרים פשיסטים סיכוי להתקיים בעתיד?

niv1990

New member
אני רוצה להעלים את היהדות

ואת כל השאר הדתות והלאומים, אני עוזר לנאצים? אני חושב שבסתירת הלאומיות ובכך את כל האידאולגיה הנאצית אני דווקא מתנגד להם.

רוני13

New member
כן אתה עוזר מאוד לנאצים...

וזה שאתה עוזר להם לא מחייב שזה יהיה מאותם סיבות! אוי,עצוב.

niv1990

New member
אני לא בקיא באידיאולוגיה שלהם

אבל מה שאני זוכר זה שהם רצו כל מיני שטויות כמו "שטח מחיה לגזע הארי" או "שליטה של הגזע הארי" וכאלה. אם אין גזעים, אין אפשרות שהם יממשו את מטרתם! אלו הטענות המוצהרות שלהם. כמובן שהם הורכבו מכל מיני אנשים שמטרתם היית שונה: שניסו להתעשר\לקבל תפקידים\ או שהיו חולי נפש. למען האמת אם הבנתי את ההיגיון שלך אני גם עוזר למצרים, לאשורים, לבבלים, ליהודים, לאנגלים, לצרפתים, לרומאים, לספרטנים, לטרוינים, לסינים, למונוגלים ולעוד רבים ולא טובים בדיוק באותה מידה :)

רוני13

New member
אממ...

נראה לי שכל אלה ששונאים אותנו נכללים במילה אחת "אנטישמים". למה שיהודים יירצו להשמיד את היהדות? הנאצים רצו להשמיד אותנו...מה זה משנה אם אתה מושמד או נעלם?! המטרה שלהם שה"גזע" היהודי יימחק מהעולם-ומה אכפת להם אם ייקראו לנו "דת" או "גזע" כשנעלם/נושמד הם השיגו את המטרה!

niv1990

New member
לא הבנת אותי

קודם כל אינני ממש שונא את היהדות. היא פשוט חסרת משמעות עבורי, ואני לא אוהב דת כי היא מביאה לתוצאות אצל האדם שאני מחשיב לגרועות. יש די הבדל בין העלמת היהדות להשמדת היהדוים: -אני הייתי שמח להעלים את כל הלאומים, שהאנשים ישתחררו מהתפיסה של לאום ודת, יחשבו על רצונותיהם בצורה בהירה ונקייה מהטפות. -אין לי שום ענין בהרג של בני אדם, או העלמתם בגלל גזעם או דתם, שאינני מאמין בהם כלל. אשמח אם תראה מהיכן הסקת כי המטרה המוצהרת או הלא מוצהרת שלהם היא העלמת היהדות בשביל לשחרר את העולם מתפיסות של לאום. (יכול להיות שהיא היתה, אני פשוט לא זוכר כך). אם אני טוען שדת או לאום אלו דברים "רעים" שיש להעלימם איני רואה סיבה להוציא את היהדות מהגדרה זו. (שוב הכוונה היא חינוך לידע וספקנות, לא כפייה או הרג). גם לאנשים בעלי מטרות מנוגדות בתכליתף יכלות להיות מטרת משנה דומות (אף ששלי ושל הנאצים אינן דומות).

רוני13

New member
אבל לפי המציאות של היום...

רק היהדות על סף היעלמות-בגלל "יהודים" כמוך שלא מאמינים ביהדות. הבנתי שאתה בעד להעלים כל דת בעולם אבל כרגע במציאות של היום וכנראה לנצח הנוצרים והמוסלמים לא חוששים מאנשים כמוך(בדת שלהם-נוצרים/מוסלמים אתאיסטים) כי הם מונים מיליוני מאמינים וכמה מאות/אלפים של אנשים לא מאיימים באמת על דתם. כל עוד נעלמנו מבחינת העולם ואנחנו נהיה סתם אנשים חסרי כל עומק ודת בעצם שירתנו את רצונם של הנאצים (ימח שמם וזכרם). זה לא משנה אם הושמדנו או אם נעלמנו-כל עוד אנחנו לא קיימים!

dima269

New member
רצונם של הנאצים? זה מה שמניע אותך?

מה אכפת לך מה היה רצונם של הנאצים? אתה רוצה לעשות להם דווקא לך תרקוד על הקבר של היטלר. אחד מרצונותיהם (הרבים) של הנאצים הוא שלא יהיו יהודים באירופה, אז אתה נגד עליה של יהודים אירופאיים ארצה? בכל מקרה, לדעתי בכל העולם יש מגמה של ירידה ביוקרתה של הדת. אפילו באיסלאם, שם פחות שמים לזה לב, לצד הקיצוניות, יש גם יותר ויותר חילוניות.

רוני13

New member
שהרצונות האלה קשורים אליי...

זה בהחלט אכפת לי! אני מעודד עלייה...וכן הרצון הזה של הנאצים עוזר לי היום. היהודים בארץ-הרווחתי! לעומת הרצון שלהם להשמיד אותנו שאני ממש לא רואה בו שום רווח!

סלוניק

New member
יש משהו שאתה כנראה לא מצליח להבין.

הרצונות האלה לא קשורים אליך. לאף אחד מאלה שלא צמים ביום כיפור לא אכפת ממך ולא אכפת להם אם אתה תצום או תאכל שרימפס. כן אכפת להם כשמטיפים להם על כך שהם לא מקיימים עינוי עצמי בעבור אמונה שהם לא מחזיקים בה כאילו לאדם אשר אינו מאמין בדת היהודית יש איזושהי חובה מוסרית כלפי הלאום כולו לקיים טקסים שלא נוגעים לו. המעט שאני מוכן לעשות בעבורך ובעבור הקולקטיב היהודי שלא מייצג אותי הוא לאכול בבית ולא בפרהסיה, כי אני מניח שלא קל לאדם צם לראות אדם אחר מחזיק סנדוויץ' בחוצות העיר. למען האמת, גם זה נעשה אך ורק מרצון טוב היות וגם את זה אני לא חייב לך. בטח לא קיום מצוות שאני לא מאמין בהן.

סלוניק

New member
אגב סנדוויצ'ים

המלצה לתל אביבים על הסנדוויצ'ריה בדרום רח' שוקן ע"י בית הדין לעבודה.

dima269

New member
אגב סנדוויצ'ים ויום כיפור

לרחובותיים שביננו, בלה-מורס בקומה העליונה, מוגש סנדוויץ' עם בייקון. אחד מהדברים הטעימים שאכלתי. מומלץ במיוחד למי שרוצה לאכול משהו משביע לאחר הצום.

סלוניק

New member
מעניין אם זה כמו בסוף פסח

וכל המאפיות ייפתחו דקה אחרי צאת יום כיפור.

niv1990

New member
התגובות שקיבלת די תואמת את מה שאני

הייתי כותב, אחרי הכל מטרתי היא לא לעשות הפוך מאנצים, אלא לעשות מה שנכון בעיני.

לא, ואף להפך....

אצלנו במשפחה מאמינים שצריך לראות את המסורת כמקור השראה ולא כמקור סמכות, אז אנחנו מדברים על המשמעות של ה"חג", אבל עושים את זה בסדר כזה (סדר כמו בפסח הכוונה, עם הגדה והכל...), בארוחה גדולה של כל המשפחה (וזה הרבה).

למעלה