שאלה לכולם

S h a y D u

New member
פחות מ-24 שעות

כשזה רק פעם-פעמיים בשנה - לא יקרה לך כלום, אז אין לך מה לדאוג.. (למקרה שהודעה הזו שלך נכתבה ברצינות..)

iknow

New member
התירוץ הוא אחר

לצום זה קשה ולא כיף, טיפשי להקשות על עצמך כשאין בכך כל טעם או תועלת.

iknow

New member
היא אכן נכתבה ברצינות

חוץ מזה שהגוף שלך בקושי מתפקד, קיים גם סיכוי ממשי להתייבשות.

niv1990

New member
כן בריא פעם בכמה זמן לצום רק מאוכל

אבל להמשיך לשתות, לפי מה ששמעתי.

iknow

New member
איך האמונה הזאת השתרשה, אני לא מבין

באמא שלי שאין לי מושג. לא לאכול זה לא בריא, זה כמו לא לתדלק את האוטו ולצפות ממנו שימשיך לסוע. ישנם חומרים שהגוף שלך צריך, והבריאות מתדרדרת כשהוא לא מקבל אותם. בעיקרון, שבוע ללא אוכל יכול לגרום למוות. בנוגע למים, המצב חמור הרבה יותר ויומיים מספיקים כדי למות. כמובן שמדובר בכללי אצבע וזה משתנה בהתאם למזל אוויר, מצב בריאותי קודם וכד'.

niv1990

New member
לא אמרתי שאני מאמין בזה

אמרתי ששמעתי את הטיעון, עוד לא קראתי שום דבר במדעי בנושא ולכן גם אני ספקן. אך אני חושב שאדם שניזון כמו שצריך, יכול להסתדר יום בלי אוכל, גם אם זה יגרור כאב ראש ועייפות.

freshlama

New member
ממש לא.

לא רק שלא בריא לצום אלא שגם לא בריא לצום למספר שעות, מה שנקרא לא לאכול בין האחרוחות. את דפנות הקיבה מחסה חומר רירי שמגן עליה מפני האנזימים שמפרקים את המזון. אם אין מזון בקיבה במשך כמה שעות האנזימים האלה מתחילים לפרק את את החומר הרירי ואת דפנות הקיבה וזה מאוד מאוד לא מומלץ.

רוני13

New member
אני צם כבר כמה שנים...

25 שעות ולא,אני לא מרגיש כלום! צמאים ורעבים כן אבל שום הרגשה רעה... ותחשוב יש אנשים שצמים את כל הצום והם רק מתפללים(רבנים-וזה די מצמיא) ואני לא רואה שהמחקרים האלה עובדים עליהם!

iknow

New member
אתה מזיין את השכל

אני מציע לך לנסות לרוץ למשך דקה שלמה, בתום 25 שעות של צום.

רוני13

New member
רוצה להתערב?

כי זאת בדרך כלל הריצה שאני עושה מהבית כנסת הביתה כדי לאכול...

סלוניק

New member
אני חושב שהתכוונתם לדברים שונים.

כשרוני מדבר על "בריאות" הוא מתכוון שאפשר לצום מבלי שהדב יגרום לנזק כלשהו (אם עושים זאת באופן נכון) בעוד שדוד מדבר על כך שבאופן כללי אין תועלת רפואית בצום והדבר אף עלול לגרום לסיכון מיותר. בסופו של דבר שניכם צודקים.

רוני13

New member
כן...

אני אשמור על יהדותי-אני לא אעזור לנאצים להעלים את היהדות מהעולם!

למעלה