שאלה לכולם......

_SOFISTO

New member
שאלה לכולם......

מה לדעתכם עשוי לשקף את המהות שבכם? מהי מהות האדם. אני שואל כי אני רוצה להכיר אתכם יותר טוב. אין צורך בתשובות יותר מדי מתוחכמות,או ציטוטים מכל מיני ספריי קודש... רק אתכם...

rivka2000

New member
גילוי המגלה

לדעתי מהותנו היא גילוי המגלה, המחפש, ואובייקט החיפוש האחדות שבהם... חדוות הגילוי עצמה

המממ

אני לא חושבת בעצם שבן אדם יודע מה היא מהותו... אני לא חושבת שמשהו יודע מה בעצם התפקיד שלו ומה הוא אמור לעשות כאן... כל אחד רוצה לסיים את החיים עם הרגשה שהוא עשה משהו עם החיים שלו נכון? אני לא בטוחה שכל אחד יודע מה תפקידו אם בכלל יש לו... ויש לו... דניאל.

נופשת

New member
המהות.

אני חושבת שהמהות היא , החיפוש אחר המשמעות לעצם קיומנו.. כלומר החיפוש עצמו, על כל מה שכרוך בו, החל ממודעות עצמית, וכלה במודעות עצמית:)

המציאות כמכלול.

לדעתי מה שעשוי לשקף את האדם היא היכולת שלו לנתח דברים ולחשוב קדימה עשרות צעדים. * המהות של הדברים היא האדם עצמו כמכלול רב-גוני במערכת מציאותית חוויתית. המטרה של המהות היא לקדם את האדם שיהפוך לספריית ידע מהלכת שלאחר חייו יעבור לקיום נעלה יותר עם כל מכלול הידע והחויות שהוא צבר להטמיע את אותם חוויות במישור הרוחני העליון. בלי ציטוטים.

cybercorp1

New member
אתה בטח תחשוב שזו תשובה מתפלספת

אבל מבחינתי זוהי הדממה כי רק בה אפשר לשמוע את דיבורי הלב

estie

New member
היצד תרצה הגדרה של האלהי בכמה מילים

האלהי שבאדם איננו מוגדר כפי שהבורא איננו מוגדר. כאשר תמצא את הגוף השלם מהות הנפש, הרוח, הנשמה והיחידה - שלך, ותעלה זאת בכמה מילים, נא הראה לי כיצד עשית זאת. שמחה תמיד ללמוד! אסתיה חוטר גזע

_SOFISTO

New member
שמחתי לראות את התשובות שלכם

ואכן למדתי מה שיכולתי ...מן התשובות. רציתי לציין נקודה קצת אישית: בעולם שלי רוב האנשים רואים אותי כמן איום על השלווה שלהם.מכיוון שמוחי רצה לפתור עצמו מן הרגש הלא נוח שעולה מהאמונה הזאת שלו,מצא לו מיני נימוקים,כאלה שמציגים אותו כקדוש\גאון שלא זוכה להכרה,בתיסכולו הוא מאשים את הסובבים אותו בהיעדר מעוף,רדידות,טיפשות אפילו רישעות כן , כן עד כדיי כך זה מפליג בתיאורים בכדיי לגונן על עצמו. טוב, לא ברצוני להפליג בתיאור מצוקותי,אלו הן בעיותי שלי ואני כבר אמצא פתרונות כשארצה. ציינתי את הנקודה הזו אך ורק בכדיי לתת עומק אמיתי לאמירתי הבאה: ציינתי שאני רוצה להכיר אתכם,הייתה לזה סיבה,ברור שלכולנו פה יש מכנה משותף ,מתוך עשרות הפורומים שבתפוז,ומתוך עשרות אלפיי אם לא מאות אלפיי האתרים .כולנו פה לחצנו על הכפתור" רוחני",וכולנו מבלים זמן מול המחשב בהעתקת רעיונותינו לדף ,ובקריאה של הודעות אחרים,זה קושר אותנו. המקום הזה הוא בעל משמעות לגביי , גם אם אין אני רואה אתכם,מדבר בקול, או מקשיב לצלילים,אני כן נוגע בדרך שלכם, הייחודית, להעביר מסר דרך הכתיבה שלכם,אני יכול להתרשם מה אתם מכילים. זה אחד ממספר מוגבל ביותר של מקומות בחיי שבו אני יכול למצוא עניין משותף בנושאים שמעבר לבנאלי. וזה חשוב. דוד

אמנם ביקשת בלי ציטוטים אך...

מאז ומתמיד כששאלו אותי "מי אתה?" הייתי נותן תשובה פשוטה הכוללת מין,גיל,מוצא וכיוצ"ב קבוצה של נתונים יבשים. כשחייתי באנגליה, בביתו של אדם שאירח אותי, ולילה אחד כשהוא היה שיכור (אנגליה, איך לא?
) הוא שאל אותי :" מי אתה?" ואני עניתי לו את התשובה הרגילה שלי... אז הוא שאל אותי שוב: "לא!, מי אתה באמת? " והתשובות שלי לא סיפקו אותו.. ובאמת הוא הביא אותי למצב די מוזר (המקרה הזה היה אחד השיאים, בתקופת התפתחות די מיוחדת) "מי אתה?" זו שאלה כל כך כוללת, כל כך כוללנית, ועם זאת כל כך פשוטה.. אם אנחנו לא העבודה שלנו. ואנחנו לא הגוף שלנו ולא המנהגים שלנו או האמונות שלנו האהבות שלנו או האכזבות שלנו אנחנו מישהו שחווה את כל זה אז מי אנחנו? ואז נזכרתי באיזה שיר שקראתי פעם בספר ( מוכן לזה?
) "מה שעשה דודי לדודתי בגינה ומה שיש לאחותי הקטנה" של אדם בשם מתי רגב ( ספר דגול! ד"א ) ומצאתי שם שיר שנקרא בפשטות "אני" את השיר הזה קראתי מאות פעמים אולי... ולפני שהחלטתי להעתיקו לכאן. כתשובה אליך. קראתי אותו עוד פעמיים. ואכן. הוא עונה לשאלה "מי אתה?" בדרך הכי נכונה בשבילי. "אני"/ מתי רגב הוא, אשר השמות אינם קוראים בשמו, הוא אשר הוא אני, ואני היודע בלבד, ואין הוא אף אחד מאלה, שנקראים בשמי, הוא אשר הוא אני ואני בלבד, ואין בילתו, הוא אשר תעלה נסתרת כרויה אל היקום ממנו, הוא אשר הוא אני, מדוע נאלץ לכרוע ברך מול גבולותיו, אויליותיו, מכונותיו, להתרבע בריבועיו, לברך לשלום מלחמותיו. והלוא בלילה עמוק בלילה שמתנקים ממנו כל הריחות, שמתנקזים ממנו כל הבריחות, הרי הוא יודע מיהו?!?!... ובשבילי התשובה הזו היא הכי טובה שיש לשאלתך. ( ד"א, עמדתי לפתוח הודעה היום בנושא של השאלה "מי אתה?" - וההודעה שלך הייתה הראשונה שפתחתי ופשוט עשית את זה הרבה יותר טוב..
) אמצע שבוע נפלא לכולם רוח מדבר

_SOFISTO

New member
שמחתי לשמוע... ../images/Emo42.gif ../images/Emo23.gif

אהבתי את התשובה שלך מאוד , דאגת להיות מדיוק ומקיף. עליי לומר שדעתי שלי בנושא זה ,מהותנו, בהחלט קרובה לזו שלך. שמח על התקשורת.... ביי ביי

estie

New member
מהכלל אל הפרט הכולל

SOFISTO הנשמה שבכל אחד הינה מאה אחוז מהות אלהית לא דחוסה ולא ניתנת להשפעה. כך גם הנפש הרוח החיה.... הגשמיות לרבדיה, השדות האנרגטים לתדריהם ודחיסויותיהם הינם הכלי אשר מאפשר הגשמת האלהי שבאדם, בקיום הארצי. הערך הנעלה שניתן לצניעות על ידי חכמי עמנו במהלך הדורות הינו כלי ריפוי עצמי, לעזור להימנע מפיצול אישיות או מלהפוך לנביאי שקר. חס ושלום שלא יעלה על דעתך כי התכוונתי אליך!!! אני מנסה להסביר דברים לפי הבנתי, או קיי? לעיתים אנשים עוברים תהליכי התגלות, לעיתים תופסים או מנסים לתפוס את מרחב גופם תדרים אחרים -חוצנים, נשמות מתים שלא נחות בשלום, נשמות מתים שהפריעו את מנוחתם וכן יצורי ´אין אור´ שמעמידים פנים טובות כדי להשתלט על אנשים. לדעתי, חשוב מאד להגיע לתהליך של סינכרוניזציה - שילוב מתואם באחדות - שיביא לך את הזהות האחת שנולדת בה, בתוך הבית שבו נולדת (גוף), עם אמצעים לא חיצוניים וללא ניסיון להאדרה עצמית. ככל שתצניע עצמך כך יעזבו אותך האיכויות המנסות להתעלות ולהראות חשיבות ולגרום לך פיצול אישיות או תסביך נפולאון. אין לי כל דרך להסביר לך למה אני מתכוונת למרות שאיכפת לי ושאני מקוה כי בקריאת הודעה זו אתה חש באמת שהיא מנסה להציג ובדרכים הגלויות והנסתרות שבה. שבת שלום אסתיה

Tal_Ya_Tal

New member
היי סופיסטו ../images/Emo42.gif

כאשר כתבתי לך: I AM THAT I AM, אין זה בהכרח ציטוט מספר זהו משפט שגור בפי, שאני מרבה להשתמש בו. א ב ל, כאשר אתה שואל על המהות,האם התעכבת לחשוב מה משמעות המושג מהות?!? מהי מהות?!?! המהות היא התמצית התמצית היא האחדות המוחלטת. זוהי הרוח המקורית. הסיבה הראשונית. אלוהים. זוהי אנרגיה של אהבה. כולנו "שלוחות" של האנרגיה הזאת. בכולנו קיים ´הניצוץ האלוהי´. אך מהו הניצוץ הזה? זה הנוכח תמיד. העד. במקום שבו נוכח זה שלעולם אינו ממתין לעתיד, אין זהות אישית. למעשה אין זהות כלל. שום דבר לא מצטבר או נאסף. ריקות מוחלטת. ריק!!!!! אז מי אני עכשיו?! שאלת השאלות!
L&L TALYA

_SOFISTO

New member
ההודעה נקטעה-המשך... ../images/Emo26.gif

אורך ה"נושא" מוגבל ,הנה,למדתי משהו חדש... אז כתבתי:עשית זאת שוב,איזה תענוג לשמוע אותך מתבטאת!

desert water

New member
טליה...

עלי לציין שאני מעריכה את הדבקות שלך באמונה הזו...:) אני מעיינת בפורום זה זמן מה, אף על פי שמזמן לא הגבתי... ואומנם אינני מסכימה לעיתים, אבל ח"ח לך על הדבקות במטרה.... בכל אופן, ריקות קיימת לשם שימלאו אותה הלא כן? אז השאלה מתפצלת, האם מהותינו היא המילוי שאנו שמים בריק, או היותינו כיס ריק? סתם מציבה משחקי מחשבה! באהבה לכם, עידן.

Tal_Ya_Tal

New member
היי מיי מדבר ../images/Emo42.gif

גם התשובה עשויה "להתפצל לשניים". מחד גיסא,המהות היא כוס ריקה, המתמלאת בהתנסויות. מאידך גיסא, אין מקום שהוא ריק מן המהות. האחדות המוחלטת מצויה בכל והכל שוכן בה. על כן, אפשר לתאר את המהות כ´שקיפות מודעת´. כמו טיפה בים, החווהה עצמה כטיפה בים ששקיפותה מאחדת אותה ללא אפשרות להפרידה מן הים עצמו. (אוףףףףףף, למה אין אמוטיקן של טיפה?!?!) אפרופו, לגבי ´הדבקות שלי במטרה´, אין זו דבקות, זוהי ידיעה. אם תצטרכי להסביר למישהו, (שיטען אחרת), שהשמש בעולמך, זורחת במזרח בכל יום חדש, האם זה ינבע מתוך אמונה ודביקות במטרה, או מתוך ידיעה ברורה?!?!
L&L TALYA

למעלה