שאלה לכולם....

giingiit

New member
דיון עקר

כי הרי אי אפשר לשכנע אותך שכוחה של לימוד תורה. אינך רואה בזה חשיבות וכל מה שאומר במילא לא יהיה רלוונטי לגביך אבל הוא רלוונטי לגבי תלמידי הישיבות שאגב רובן ממוממנות מתרומות מחו"ל, מה שמזרים עוד דולארים למדינה, ואי לכך ובהתאם לזאת הם לא ישרתו בצבא. אם לימוד התורה לא היה כל כך חשוב, הם ביו מתייצבים להתגייס כל 27,000 מהם (שכולל גם הסדרניקים לא רק חרדים) ואז היו מקבלים פטור גורף אחת ולתמיד. הבעיה היא, שאז היית מוצא משהו חדש להטיח בהם. לא הרבה יותר פשוט לדבר על הסיבה האמיתית לשנאה במקום לדון בסימפטומים ותוצאות השוליות לשנאה זו? מה הגורם אצלך? בוא נדבר על זה

אני לא מקבל.

אין כזה דבר שהבחורי ישיבות משרתים בלימוד התורה. אין שום הצדקה לכך שבעוד שבחורים חילונים נאלצים להקיז את דמם על הגנת המדינה, ישבו בחורים בישיבות שממומנות מתקציב המדינה ויפטרו את עצמם בטענת "לימוד התורה למען המדינה". זה לא אנושי וזה לא הוגן, גם אם אתם באמת לומדים תורה בשביל המדינה. סוף כל סוף גם בצבאו של דוד המלך השני שליש שלמדו תורה התחלפו מידי פעם עם השליש הנלחם. הגדרת החילונים כלוחמים הנתמכים רוחנית ע"י לומדי התורה בישיבות מעניקה להם תחושה מאוד מרה של "גויים של שבת", תחושה שמעוררת זעם מוצדק. זה לא איכפת לאף אחד שהחוצניקים מכניסים לכאן דולרים, החוצניקים באים לכאן כמו תיירים לצורך עצמם, החרדיות שלהם היא לא רלוונטית לצורך העניין מכיוון שהם אינם אזרחי מדינת ישראל. ושוב אני חוזר ואומר: כל אלה שלומדים תורה על חשבון המדינה אינם אלא סחטנים שאינם נושאים בעול הלאומי, נהנים מהמדינה אך משתמטים מלתרום לה. מי שנהנה = צריך גם לתרום. במה הבחורי ישיבות תורמים????? אני יודע שאני כותב חריף, אבל זה הרי וויכוח... ובוויכוח כמו בוויכוח:))))))))))))) נ.ב כמובן שעוד לא נכנסתי כלל לעצם הכפרנות הנוראה שיש במושג "לימוד תורה למען המדינה" "אני משרת בלימוד תורה" וכד´ (רח"ל), אלא דיברתי אך ורק מנקודת מבט הגיונית.

למעלה