שאלה לכולם?!??

Cheetah

New member
אני מאמין...

בבחירה חופשית, בכבוד לרצונו של אדם באשר הוא ובאשר מניעיו (כל עוד רצונו לא פוגע בחופש הבחירה של אדם אחר) אני לעולם לא יפעל בצורה אגרסיבית כלפי מישהו שהוא חבר שלי, ובטח שלא בצורה אגסיבית-עקיפה כזאת, (אם הוא לא רוצה שאני יפעל בצורה מסוימת שתשפיע ישירות על החיים שלו, אני לא יעשה את זה, כי זה החיים שלו)

אתה צודק, אבל אני לא התכוונתי

לכפייה עליו לא לעשות את הדבר הכוונה, לעזרה, ולא לעזיבת החבר בעת מצוקה שהוא לא רואה אותה אולי הוא כן רואה אותה. אולי הוא זועק לך שתעזור לו?? נכון שזו בחירתו לעשות את הדבר אבל עדיין הוא חבר שלך טוב מאוד, אתה לא אמור לעזור לחבר בעת צרה??

Cheetah

New member
אני יראה לו את הראייה שלי

אם הוא מרגיש שהוא "בעת צרה" והוא זועק לעזרה זה דבר אחד, אם הוא בחר משהו, שאני או החברה לא מקבלת, אבל הוא עושה את זה מתוך בחירה שלו, דבר אחר לגמרי החבר שלי נמצא "בעת מצוקה שהוא לא רואה אותה אולי אתה כן רואה אותה", וכאן נכנס הכבוד לראייה של אדם אחד. אני לא יכול להניח שאני רואה משהו שהוא לא רואה, שאני יודע משהו שהוא לא יודע. אדם פעל ובחר, אני יהיה שם להציע את הראייה שלי אם הוא בוחר ללכת בדרך שאולי אני לא מבין או אפילו נראית לי שגויה, זה לא משנה כי הוא עושה את הבחירה שלו.

~דויד~

New member
תשובות

1. ראשית, קיים חוק התהודה: אמור לי מי החברים שלך ואומר לך מי אתה. ונניח שהיה לי חבר אשר שונא את עצמו ורוצה למות... אז זה אומר עלי שגם בי יש באיזהשהוא מקום נטיות כאלה. לכן הייתי עובד על עצמי ולא מנסה לטפל בו, ומתוך הריפוי העצמי שלי הוא היה כבר נרפא, או שהוא לא היה יכול להשאר יותר חבר שלי. 2. שאלה מצוינת. מכיון שאנחנו אחראים בלעדיים על המציאות הפרטית שלנו, כל דבר שקורה לנו בא ללמד אותנו משהו על מנת שנשתפר. לכן לפעמים יש צורך להגיב ממקום של אהבה לעצמי לא פחות מאשר לאדם האחר, בצורה שהיא מאוד תלויה בסיטואציה, ויכולה להיות פעולה פיסית במקרים חריגים. פגיעה בכבוד היא פכיעה באגו, ופגיעה באגו לדעתי זה דבר נפלא שרק יכול לגרום לנו להשתפר. ושוב פעם אני חוזר לחוק התהודה: אם מישהו עשה דבר מה שאיננו תואם את רצונותי, זה אומר כי אני שופט אותו, וזה אומר כי אני שופט גם את עצמי. לכן הייתי עובד על השיפוט הפנימי שלי. שלך, באהבה, דויד

למעלה