שאלה לכוכב השחר

suki da yo

New member
שאלה לכוכב השחר

קראתי את המאמר הראשון מהשניים על האלמנטים (עכשיו אני קוראת את השני ) ויש לי שאלה- לפי איזה מסורות השמות האלו, ובאיזו שפה? ומה בדיוק תפקידו של שליט היסוד? ~סוקי מתלבטת

השמות הם בסנסקריט

שהיא שפה הודית עתיקה ובה נכתבו הרבה מאוד כתבים שהשפיעו הן על המזרח הרחוק (הרבה מכתבי הבודהיסטים למשל), על דת ההינדו (הודות) ועל המערב (גם לצ´א´רות למשל ישנם שמות בסנסקריט...). תפקידו של שליט היסוד - שליט היסוד הוא שליט היסודונים. הוא בעצם התגלמות/האנשה סמי-אלוהית (מעין "חצי אל") של היסוד עצמו. שלך אילן

suki da yo

New member
ובאופן מעשי, מה התפקיד שלהם?

הם , בעיקרון, מה שבסרט הכישוף היה שומר המגדל ה-( צפוני דרומי וכד´)? ~סוקי

ישנו קשר בין שומרי המגדל

לבין שליטי היסודות. יש הטוענים כי הם אותן הישויות (ועזבי את הסרט "כישוף"... שומרי המגדל מוזכרים *טיפה* לפני, עוד מימי השומרים, אם כי ההתייחסות אליהם כיום היא יותר בשיטה של ג´ון די - המאגיה האנוכנית - enochian). כאשר נכתבו רוב הספרים על זימון, קיבלו השדים, המלאכים וישויות היררכיה. מאחר ואז השיטה הפאודלית/מונרכית הייתה נפוצה בעולם (ואנשים לא זכרו כבר מה זו דמוקרטיה) סביר להניח שהייתה השלכה של מבנה החברה האנושית על מבנה ה"חברה השמימית/גהנומית וכו´...". היום משתמשים בשיטות אלה כמוסכמה (בדומה למוסכמה של +/- בחשמל). הייתי מסתכן ואומר ש"שליט" היסוד הוא לא סתם ישות שליטה, אלא "הרצון" של כל היסוד. מעין מודעות שהיא בעצם היסוד עצמו (המישור של היסוד). גם במובן של שליטים, הם שולטים ב"נתינים" שלהם, שהם היסודונים ואומרים להם מה לעשות בכדי "לשמור" על ה"ממלכה" שלהם. שלך אילן

suki da yo

New member
יסודונים?

ואו הבורות.... אני חושבת שלבוא לפה היה הדבר הכי חכם שעשיתי מזה שנים....

יסודונים

זה לא נושא להודעה קטנה אחת... אני אכתוב על זה בשבוע הבא מאמרון. בינתיים, את מוזמנת לחפש ברשת תחת elementaries או elementals. שמות יותר ספציפיים: Gnomes Salamanders Sylphs Undines שלך אילן

למעלה