שאלה לי

resputin

New member
כשהייתי בן 13, כן,

אבל כשאני מסתכל על זה ברטרוספקטיבה אני רואה כמה הקשר הזה היה תמים וכמה האהבה ההיא הייתה אהבת בוסר לעומת מה שאני מעניק, או דורש שיעניקו לי כיום. בגיל 13 אין לך עדיין מושג מי אתה, אתה רק מתחיל להתפתח ולכן אומנם הוא יכול להביא דעהאו להיות בעל דעה וגם יכול לאהוב (תכונה בסיסית), אם זאת, לא ברמה שתתפוס כממשית היות והוא נורא קל להשפעה וכן, הוא לא מספיק בוגר בשביל להבין את מלוא המכלול של הדברים שהוא עושה.

טIcטי

New member
אני מבין את מה שאתה אומר

אבל זה תלוי בבנאדם האמת. כי יכול להיות שהבן 13 יהיה יותר בוגר נפשית מהבן 30. [סיכוי קלוש, כן?] נכון שמבחינה חוקית, זה אסור. וזה כבר סיפור אחר. אבל בגדול, כן אני מבין את מה שאמרת כרגע. ולרוב זה גם נכון. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל.

With You

New member
מה אתם חושבים על פער הגילאים הזה?

אני בן 16 והכרתי מישהו מאוד חמוד בן 19 וחציי..ואנחנו עומדים להיכנס למערכת יחסים רצינית, ואני ממש מאוהב בו בטירוף והוא בי.. זה נראה לכם נורמלי הפער גילאים הזה?

resputin

New member
כן.

זהו פער גילאים סביר לחלוטין, מה גם, אתם נמצאים באותו שלב בחיים ופחות או יותר באותו שלב של התפתחות אישית.

נושקי1

New member
בערך...

אני חושבת שזה אחלה, ואם אתה אוהב אותו והוא אותך זה סבבה. אבל רק רציתי שתדע שאם אתה קטין(מתחת ל18) מותר לך לצאת עם מישהו שהוא עד שנתיים מעל הגיל שלך. זה מה שאומר החוק אבל לפי דעתי אם אתם מאוהבים באמת זה לא צריך להתריד אותכם... בהצלחה...

resputin

New member
זה נכון ולא נכון,

פחות מדובר על קטין/בגיר, אלא על גיל ההסכמה (שבארץ הוא 16) והפער הוא של שנתיים, או שלוש, כבר לא זוכר, פעם קראתי על הנושא וההשלכות המשפטיות שלו מאמר. בגדול, פער כזה הוא יחסית מינורי, אם הבחור הבוגר יותר מסתדר עם הבן 16 (לרוב קשרים כאלה נגמרים כי הבחור המבוגר הוא חייל ולא תמיד חוזר יומיות, כשהוא חוזר הוא מדבר בעיקר על צבא בעוד הצעיר מדבר על ביתספר וכו' עד שיחסית נוצר סוג של נתק, כי בעוד שלצעיר אין מושג מה זה צבא, הבוגר לא הכי מתעניין בבית ספר כי הוא כבר סיים את הפרק הזה בחיים שלו).

daganbgan

New member
טוב קבלו הסבר מפורט ומדוייק על החוק

עשיתי טיפה שעורי בית וביקשתי להבין את החוק בצורה המדוייקת ביותר ואולי כולנו כאן נשכיל מזה. כל היחסים המיניים של נער מתחת לגיל 14 הן בהסכמה והן אם לא זה בגדר עברה על החוק ויחשב כבעילת קטין יחסים של נער בן 14 עם בגיר, אך לא יחסי מין מלאים, שנעשים בהסכמה כל עוד אין יחסי תלות בין הצדדים זה חוקי לחלוטין נער מעל גיל 16 יכול לקיים יחסים מלאים עם בגיר בהסכמה כל עוד אין מנהם יחסי תלות וזה חוקי לחלוטין יחסתי תלות משמע מורה תלמיד מעסיק עובד... על אותו משקל. בצורה כזאת גם אם מדובר ביחסים בהסכמה מדובר בחשד לניצול מעמדו של הבגיר משתמע מכך שנער ב 14 יכול לצאת עם בחור בן 44 ולהתנשק איתו ולעשות עוד דברים והם לא עוברים על החוק אם זה בהסכמה. מקווה שעזרתי...

למעלה