שאלה לי

אתי.ו

New member
שאלה לי

רציתי לדעת, מי מכן האימהות כאן בפורום , חזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה ומי מכן מטפלת בתינוק עד היום ובן כמה האוצר ? חשוב לי לדעת גם, מהם השיקולים שלקחתם בחשבון כאשר חזרתן לעבודה, ומהם השיקולים שהביאו אתכן להחלטה להישאר בבית עם התינוק.

ronnieyuval

New member
I´m staying home... ../images/Emo82.gif

And Yuvali is 6 months old. I will be home until she is a year and 2 months old and then go back to finish my Master´s degree. Why stay home? This is what I feel is right for me as a mother. May not be right for everybody, though. I think it is a very personal decision.

zimes

New member
אני בבית, הילדים בני שנה ופיפס

אני לומדת באופן חלקי מאוד. טוב לי בבית, ואני קצת מדמינת את עצמי נשארת בבית עד סוף המקבץ של הילדים, ואז מתחילה (שוב) לחפש את עצמי. אני מקווה שאוטוטו, שהילדים יגדלו, והלימודים ירדו לי מהראש, אני אצליח לעשות עוד דברים (כמו לנהל פורום באינטרנט
) ד"א - עם תאומים במקום בו הגנים פרטיים, ההייטק צריך להמריא שוב לפני שיהיה לי כלכלי לצאת לעבודה.

אני בבית עם הילדה.

מבחירה אישית שלי. אני גדלתי עם אמא בבית עד גיל 3 ועד עכשיו לא היתה לי אפשרות לתת את זה לשתי הגדולות שלי ועכשיו שמצבי הכלכלי מאפשר את זה החלטתי להשאר בבית עד שיגמר הכסף או עד שימאס לי. בינתיים נורא כייף ובין לבין אני חושבת לא לחזור לעבודה אלא אולי לצאת ללמוד משהו. עוד נראה.

_גלית_

New member
אפשר להגיד שחזרתי לעבודה כבר

כשתומר היה בן חודשיים... אבל זה לא ממש מדוייק. אני עובדת בתור פרילנסרית, בשעות וימים לא קבועים, ומכיוון שגם בן זוגי עובד במתכונת פחות או יותר כזאת, אנחנו "נשארים" עם תומר ביחד בבית, ובמקביל, גם עובדים. נורא כיף לנו ככה, כרגע לא מתכננים עד מתי זה ימשך, נזרום עם עצמנו ונראה...

zimes

New member
איזה כיף!

רק מבחינה זו, הלואי שבעלי לא היה עובד 8-5. מצד שני - 8-5 זה הרבה יותר טוב ממה שקורה במשפחות אחרות, אז אני לא כל כך מסכנה.

אני נשארתי 8 חודשים בבית

התפטרתי מהעבודה עוד לפני הלידה, אחרי חופשת הלידה הייתי מעט בלשכה, וכשהרגשתי מוכנה, חזרתי לעבודה בהתחלה 4 שעות ביום ועכשו יום מלא. אצלי גורם ההנקה השפיע על החלטתי. ידעתי שאם לא אהיה איתו בבית, לא אצליח עם השאיבות. וההנקה תיגמר. אני בכלל חושבת שחופשת לידה היא הכרחית על מנת לקחת פסק זמן מהעולם ולהתרכז במה שחשוב באמת. ואני חושבת שתינוק צריך את אמא צמודה יותר מ- 12 שבועות.

ציפי ג

New member
ארבעה מתוך חמישה

נשארתי בבית. עם נועם יצאתי לעבודה כשהוא בן שלושה חודשים. האמת - הוא הסתדר עם זה טוב מאוד. לי זה היה מאוד קשה. השיקולים : האם אני לא אשתגע? האם נעמוד בזה מבחינה כלכלית? מה טוב לילד? מה בעלי חושב? בעלי בהתחלה התנגד לזה מאוד. הוא מבית בו האם עובדת עד היום כמו משוגעת, ואחיותיו מחשיבות את העבודה כקודש הקודשים. אבל ברבות הימים, הוא רואה את ילדינו והגיע גם הוא למסקנה, שלמעשה, בהתחשב במבנה האישויות שלי, זה טוב שנשארתי בבית. אם כי לאחרונה הוא התחיל לטעון שהוא חושב שאני תוסכלת מזה, וכדאי שאמצא עבודה מחוץ לבית. אני לא מרגישה כך, אבל אם הוא אומר, אני מנסה לפחות לבדוק את עצמי.

דיאנה1

New member
אני בבית עם בר, בן כמעט שנה

בסוף חופשת הלידה התלבטתי בין להתפטר ולהשאר בבית לבין לחזור לחצי משרה מהבית. יותר מזה לא בא בחשבון בגלל ההנקה, בר הרי סרב לבקבוק ולא יכולתי לצאת מהבית. בסופו של דבר החלטתי להתפטר, כי לא אצליח לעבוד בחצי משרה וגם ללמוד ולטפל בעצמי בבר. אז החלטתי לותר על העבודה. אחרי זמן קצר מאד בר חלה ובכל מקרה לא הייתי יכולה לעבוד. אני מאד נהנית ממנו ומאד מאושרת להיות איתו בבית. הלימודים באוניברסיטה הפתוחה נותנים לי עניין ומונעים את ההרגשה שאני מתנוונת מלהתעסק בחיתולים וגרבר כל היום, בלי שאני צריכה לוותר על להיות איתו. הבעיה היא שאני לא מצליחה יותר ללמוד ולהיות איתו לבד כל הזמן. חשבתי על מטפלת פעמים בשבוע, ולהקדיש את היומים האלה ללימודים. אז מי שמכירה מטפלת שמתפנה באיזור שלי (השרון) - תשלחו אותה אלי בבקשה. בכל מקרה רשמתי אותו לגן בספטמבר ואז אני מתכוונת לחזור לעבודה.

יערולה

New member
אני מקיבוץ, ככה שזה קצת שונה אצלינו

אני חוזרת לעבודה אחרי שלושה חודשים ל-6 שעות ביום עד גיל 9 חודשים. (אח"כ 7 שעות). אני הולכת להאכיל את לירון כל ארוחה וארוחה. ככה שאני מבחינתי מרויחה משני הכיוונים, גם לחזור להיות עם חברה בוגרת (שאני לא יכולה בלעדיהם) וגם מצד שני להמשיך להניק ולהעניק את/ללירון.

אנחנו בבית...

גלי בת שנה וחודש כמעט. אני איתה בבית בגלל- 1. והכי חשוב- אני רוצה. אני רוצה לגדל/לחנך/לאהוב אותה בעצמי, ולא מתיישב לי איך מישהי אחרת תוכל לעשות את זה במקומי. 2. חורף- ברגע שהיא תיכנס למעון/משפחתון היא תהיה חולה, ואני אהיה איתה ממילא, לא??! 3. כי אני רוצה, כבר אמרתי?

אני החלטתי להשאר בבית

ליה בת שישה חודשים וחצי. האמת היא שהייתי אמורה לחזור לעבודה וכבר לקחתי מטפלת, אבל שבוע לפני החזרה הודיעו לי שמקצצים את שכרי בכ- 42%, אז הודעתי שאין לי מה לחזור בתנאים האלה. בכל אופן, אני מאוד שמחה שזה קרה - אני חושבת שזה הדבר הטוב ביותר שיכולתי לעשות עבור ליה. נכון שישנם רגעים קשים בהם אני חושבת שעוד רגע אני יוצאת מדעתי כי כבר יומיים לא ניהלתי שיחה רצינית אחת, אבל אני בעיקר מרגישה שזה מסב לה ולי אושר רב. אני עדיין לא יודעת עד מתי אשאר - כל עוד ביטוח לאומי מתגמל אותי זה בסדר, אבל אני לא יודעת מה יהיה בהמשך - זה בטוח יהיה מאוד קשה (הכוונה אם אני אחליט לחזור לעבודה).

אני לקראת יציאה לעבודה

שי בן 8 שבועות וכשהוא יהיה בן שלושה חודשים בול אחזור לעבודה כגננת, לצערי אני בגן פרטי והתחייבתי לחזור. האמת אני די מתגעגעת לעבודה אם כי כיף לי בבית עם שי. אני מניקה ולא כל-כך הולך לי לשאוב כך שאני לא יודעת בדיוק מה יהיה, גם אני מקיבוץ כמו יערולה, אבל הגן שלי מחוץ לקיבוץ כך שאני מקוה שאוכל להמשיך להניק לפחות 3 -4 פעמים ביום.

אצלנו...

אני מורה ואייל נולד ב 10/10/00. מכיוון שכך, החלטתימראש לא לקחת כיתה לשנת הלימודים, מתוך רצון לחזור לעבודה מתי שאני אחליט, ולא מתוך מחוייבות לתלמידים או לכיתה. אייל היה איתי בבית חמישה וחצי חודשים. קצת לפני השלב הזה גיליתי שאייל זקוק לחברה (גיליתי לראשונה במפגש הראשון של הפורום, כשהוא - בן שלושה חודשים אז - היה עסוק בלעשות לנעם של טליה עיניים). במקרה בדיוק אז התקשרו אלי מבי"ס באיזור והציעו לי עבודה שמצאה חן בעיני. מצאתי בית תינוקות טוב והכנסתי אותו. אני הייתי מאוד מרוצה מהגילוי שהילדון חברותי. זה עזר לי לקבל החלטה. הרגשתי שגם לי קשה להישאר איתו עוד בבית. יומיים אחרי שהכנסתי אותו לבית התינוקות פגשנו במקרה את המטפלת שלו בהום סנטר והוא זרח כלפיה כאילו הייתה אחותו האובדת. אז ידעתי בודאות שבחרתי נכון.

efratcarol

New member
אני הייתי עם יהונתן בבית עד גיל 9 ח

ואז לקראת חזרה לעבודה רשמתי אותו למשפחתון, בהתחלה חצי יום ועכשיו יום מלא. בינתיים, מכל מיני סיבות חזרתי לעבודה מתעכבת, אבל מכיון שהוא כבר התרגל אני לא רוצה לשבש לו שוב סדרי עולם אז הוא נשאר שם, בתקווה שבקרוב דברים יסתדרו ואני אוכל לחזור לעבודה.

אני נשארת עם יובל, בן שנתיים

וחצי בבית, ועל השקולים אני יכולה למלא עמודים שלמים. אתן לא באמת רוצות לשמוע...

zimes

New member
אנחנו דווקא כן. (לפחות אני)

הנושא הזה מעסיק אותנו מאוד, אמהות מתלבטות כמוני.

אני אשמח לדסקס איתך

את הנושא, כי, כמו שאת מנחשת, הוא גם מאד מעסיק אותי, וזה הנושא שאני "טוחנת" הכי הרבה". ואמנם לגבי השנה הזו אני מאד שלמה שנשארתי עם יובל. זה עושה לו רק טוב, הרי שההתלבטויות לגבי שנה הבאה התחדשו. בדיוק רציתי להכניס שאלה לאתר באופן... את רוצה להעביר את הדיון לשם? במייל? זה לא כל כך קשור להנקה... אם כי זה הרבה פעמים הולך ביחד... מין עסקת חבילה כזו.

zimes

New member
../images/Emo32.gif דווקא התחדש שם דיון בנושא

ואפילו כתבתי משהו על אמא-נהג-זמן-מה אם חו"ח מא נשארת לבד. רגע. תני לי להזכר איפה. בחיים לא. אוף. מצאתי - זה בדף: תהיות_לגבי_מימוש_עצמי_של_אימהות_החינוך_הביתי (איזה שם...)

א-ט

אז זהו שבנושא הזה דוקא אין לי התלבטויות. אין לי ממוש עצמי טוב יותר מהאמהות (וממש לא חשבתי ככה לפני הלידה). אין לי בעיה עם הועבדה שאני לא מפרנסת. ההתלבטות שלי היא אם יובל לא יפסיד משהו בשנה הבאה... טוב, נעבור לשם...

למעלה