שאלה לי

גם אני הייתי מתעצבנת ממה שאותה

פסיכולוגית אמרה לך. ואגב, זו לא היתה אמפתיה לפי המודל של תקשורת מקרבת, אלא טכניקה של שיקוף. אני יכולה להבין שגם באמפתיה לפי המודל אנשים יכולים להתעצבן ולכן, לא תמיד אעשה בה שימוש בדיבור חיצוני, לפעמים מספיק שאגדיר לעצמי מה קורה בצד השני, כדי שארגיש קצת יותר טוב. (הוא צועק כי הוא לא מצליח להסביר לי למה הוא מתכוון, או הוא צועק כי הוא חושב שאני לא מבינה אותו למשל). וגם - אפשר לנסח אמפתיה גם בדרך פחות "רגישה". למשל, "אתה צועק כי חשוב לך שאני אבין את מה שאמרת?"

הדרך האפקטיבית ביותר לטפל במצב

מסוג זה היא להגביר את הקול שלך במעט, לא לצעוק, להגביר את הקול ואת קצב הדיבור במטרה להפכו לחיוני יותר ומגיב למצוקת האדם השני. לבצע שיקוף של הצד השני, לומר לו שאת/אתה מאוד מוטרדים / מתעניינים /מביעים רצון לפתור את הבעיה ומשתמשים במילים חיוביות תוך הקפדה על תהליך הדרגתי של הנמכת הקול. כך גם נוהגים בסיטואציה דומה כאשר אדם / לקוח מגיע לעמדת שרות, משרד וכ"ו ומרים את קולו. חשוב ביותר (במידה והוא עומד) לקום מהמקום, לא באופן מאיים, להביע דעה חיובית ואמפתית בכוונה אמיתית - לא להתחיל להרגיע, תשב, תרגע, תשתה מים ועוד מילים שיוצרות כעס רב יותר וכמובן אינן עוזרות אלא מרגיזות הרבה יותר מעצם יצירת ההבדל / ריחוק בהתנהגות הצדדים. שוב, לבצע שיקוף מסויים ואז להוביל את השיחה לכיוון הפתרון. הרמת הקול / קימה מהמקום וכ"ו לא נעשים כך שיוצרים מהומה ואיום אלא בפרוש כחלק מתהליך של העדנת הסיטואציה. אסור להשתמש במילים מתלהמות, לא לומר משהו של לקיחת אחריות מידית אלא ראשית להביע עמדה של הבנה ורצון להתקדם.

ואילו אני חושב

שהצעת פתרונות נטולי הקשר השיחה לא מועילה. צריך להבין מהיכן מגיעה הצעקה: נניח התחייבת לבצע משהו ולא ביצעת? מה בדיוק יעזור/תעזור התגובה שלך? נניח אתה צועק כי קרה לך אסון בגלל הנצעק? נניח אתה צועק כי כך אתה מדבר? ההיח אתה צועק כדי להוכיח סמכות? כל מקרה לגופו.

ita101

New member
נשמע מאוד מעניין ומאוד נכון

אגב נהניתי מהסרטון שלך של ראיון העבודה!

דרורk

New member
אולי לא אפשרות מקרבת...

אבל לפחות היא תוכל לתת לצעקן את האפשרות להרהר מחשבות על תקשורת מקרבת...

זאת אפשרות כמובן

ולפעמים נשתמש בה. רק כדאי להיות מודעים לכך שזאת לא ממש אפשרות מקרבת...

כך אני מתנהגת כשצועקים בטלפון

א. מקשיבה עד תום הצעקות ( כך את יכולה להבין מה הנושא? ) ב. אומרת לצועק "תקשיב, אני לא מבינה כלום שצועקים, אני הופכת מטומטמת, האם אתה מוכן להסביר לי ללא צעקות? (כך את נותנת לו את האפשרות להיות יותר מעלייך והוא נרגע- זו המטרה לא?) ג. עכשיו אני יכולה להגיב (אבל קחו בחשבון שמצב זה יכול להיות רק מקרובי משפחה או בעבודה, כך סתם אין, מצב שאני אקשיב לצעקנים למינהם.)

למעלה