שאלה לי

אז ככה..

קודם כל אני חייבת לומר שאני מתרגשת כי בהחלט מרגישה שיש כאן פוטנציאל לקבלת כלים להתמודדות. אז תודה יעל על פתיחת הפורום והבאת הרעיון לכאן.
עכשיו לסיפור. עבדתי במקום עבודה שבו הייתי מזכירה אישית לעו"ד, המשרד היה קטן ואני הייתי המזכירה היחידה בו. באותה תקופה הבוס נכנס לתקופת משבר בחייו (כשאת זה אני יודעת עכשיו בזכות הפסיכולוגית שלי שעזרה לי השבוע להבין את זה
), ולא ענה שבועות שלמים לטלפונים, פשוט לא החזיר טלפונים ללקוחות שלו. - אני כמזכירה יחידה וכעמוד התווך ביניהם חטפתי את הצרחות מהלקוחות. הלקוחות ביקשו/דרשו שיחזיר להם טלפונים. - אני את ההודעות העברתי אבל מעבר לזה לא יכולתי לעשות שום דבר. - עכשיו אני מבינה שהתוכן לא הפריע לי, אלא עצם הצרחות עצמן. התוכן היה בקשה או דרישה שיחזיר טלפונים (כשזה לא נעשה מצידו לאורך שבועות שלמים) - ובסופו של דבר גם ירד לרמה נמוכה כשהם מזלזלים וצוחקים על כך שהוא בעצם מעסיק 'בובה' מזכירה שבעצם לא יכולה לעשות שום דבר מעבר למה שהיא כן עושה. זו טראומה שחוויתי במקום העבודה, ובגללה אני לא מסוגלת לחזור למעגל העבודה ולאותו תפקיד (שלצערי או שלא - אין תפקיד אחר שאותו אני יכולה למלא כרגע).

היי שירה, חוזרת אלייך

קראתי בעיון את מה שכתבת. נשמע שעברה עלייך תקופה מאוד לא פשוטה בנסיון למלא את התפקיד שלך על הצד הטוב ביותר, ובקושי אמיתי שנתקלת בו של לקוחות כועסים שדורשים מענה מצד אחד, ומצד שני מנהל שהתעלם מהם. ואת נמצאת ביניהם. מהדברים שלך עולה מצוקה גדולה, בעיקר חוסר אונים מוחלט, כשהמערכת לא מתפקדת ואת צריכה לספוג את הכעסים והדרישות של הלקוחות. אני גם יכולה להבין את המצב הזה ממקום מאוד דומה שעבר עליי כשהייתי נציגת שירות לקוחות בחברה גדולה, ובתחילת דרכה של החברה היתה תקלה נורא גדולה שהשביתה את התפקוד של החברה לחודש. הלקוחות כעסו נורא, צעקו, צרחו, השיחות הטלפוניות איתם היו נורא קשות. ואני והחברים שלי לתפקיד כשהלכנו להנהלה וביקשנו מהם התייחסות, נתקלנו בתשובות כמו "זה לא יכול להיות", "הם סתם מתלוננים" והם לא טיפלו בתקלה בכלל. עד שהיא התפתחה למימדים ענקיים, ועד שהם הבינו שיש בעיה אמיתית, אנחנו ספגנו את כל קיטונות הכעס של הלקוחות והרבה מאיתנו התפטרו מהעבודה כי לא יכלו לשאת את המצב הזה. ואם השאלה כאן היא איך תקשורת מקרבת היתה יכולה להועיל במצב כזה, אני רוצה לומר לך קודם כל שהמודעות של תקשורת מקרבת אולי היתה יכולה לעזור לי(ולך) באופן מסויים גם בהתנהלות מול ההנהלה וגם בהתנהלות מול הלקוחות, אבל לדעתי היא לא יכולה להיות תחליף (וגם שום דיבור אחר בעיניי) לעשייה אמיתית שהיתה צריכה להיות שם - למשל לתקן את התקלה במקרה שלי או לפחות להיות קשובים לנציגי השירות, או לתת מענה ללקוחות הזועמים במקרה שלך. לעצם העניין תקשורת מקרבת היתה יכולה לעזור בעניין של אסרטיביות (כלפי מטה ובעיקר כלפי מעלה), וגם לעניין של הבנה של מה קורה לי בתוך הסיטואציה ובאילו אסטרטגיות פעולה אני יכולה לבחור כדי לעשות שהדברים יהיו לי קצת יותר קלים. זהו מצב מאוד לא פשוט, ולמעשה ההודעה שלך היא מאוד משמעותית בשבילי כי היא החזירה אותי למקום שהיה מאוד לא-קל עבורי, והגם שהיה לפני המון זמן עדיין תחושת חוסר-האונים ההיא זכורה לי מאוד. אבל מה שיפה כרגע בעיניי הוא שמתוך המקום שבו אני נמצאת היום, אני יכולה להסתכל לאחור ולהרגיש שאם היתה לי תקשורת מקרבת אז, יכול להיות שהדברים היו מתנהלים אחרת מבחינתי. מצד שני, כנראה שהייתי צריכה לעבור את הדבר הזה (וכנראה שגם את), כדי ללמוד משהו על עצמי. מה את חושבת על מה שכתבתי כאן?

אכן מקרה קשה.. ../images/Emo13.gif

אני נדהמת לגלות שעברת מקרה דומה לשלי. אני עדיין בשלב שבו אני 'נעולה' על הפחד וחוסר האונים שהיה שם, ואני מקוה שהטיפול הפסיכולוגי שבו אני נמצאת יעזור לי לקלף את שכבות הפחד האלו. - עד שהפסיכולוגית שלי לא הבהירה לי את הסיבה לצעקות לא ידעתי לחשוב על זה, ידעתי פשוט להיות נעולה על הפחד הזה מלענות לטלפונים, הפחד מצעקות ולא להבין בעצם מה קורה לי פה בסיטואציה הזו ומה המקור שלה, מה גם שלהעיר ל'בוס' לא הערתי בגלל שאני לא נוהגת כך. - רווח לי כשהיא הבהירה לי את זה. בהחלט שיתכן שאסרטיביות היתה עוזרת כאן - ואיך בעצם תקשורת מקרבת משתמשת באסרטיביות? (הפסיכולוגית שלי נוטה לכיוון של חוסר מעורבות במקרים כאלו, להרחיק את הטלפון וכד', אני הייתי מעורבת שם כי היה לי אכפת מהמקום שבו עבדתי, בסה"כ האוירה היתה טובה שם יחסי האנוש היו טובים וזה משהו שפיצה על שאר הדברים). אני מקוה שאחרי שאסיים תהליך עם הפסיכולוגית שלי בנושא הזה, אוכל להבין על עצמי משהו ולדעת להתנהג בהתאם בעתיד. ויותר מכל לחזור למעגל העבודה, כי זו טראומה שפשוט מונעת ממני לחזור.

לפעמים יכול לא להשפיע..

ואז אני מחזירה באותה מטבע, ולפעמים כן משפיע ואז אני אגורת כעסים שמופנים בסופו של דבר כלפי פנים (גרוע!).

היי יעל, הנה דוגמה לתקשורת לא

מקרבת: אלא אם כן זו החלטה אידיאולוגית [כמו שמירב מיכאלי עושה ברדיו ובטלוויזיה שהיא מדברת אך ורק בלשון נקבה] יש בפניה שלך ל"בנות" דחייה סמויה או גלויה שלי ושל גברים נוספים. מה דעתך?

netad169

New member
ואולי בנים רואים את המושג

"תקשורת" ומעדיפים להתרחק?

לא

כאשר פונים ל"בנות" זה אומר: בלי בנים, זה אגב גם מנציח את הדעה הקדומה שהעלית עכשיו, אולי בנימה מחויכת, "בנים מתרחקים מתקשורת". אני לתומי סובר, שאם כבר מדברים על תקשורת בראש ובראשונה כדאי לא ליפול למלכודות של רעש תקשורתי, ו/או להצהיר על כללי תקשורת בסיסיים כך שלא יווצר רעש ותיחסם התקשורת.

netad169

New member
נימה מחוייכת ~~~~

אבל עברה לי בראש השאלה למה אין בנים כאן. בהתחלה היה רק איתמר. האם לא מדובר כאן על תקשורת בין אישית? איך קשור רעש תיקשורתי? ומסכימה לגבי כלי תקשורת בסיסיים.

רעש

אם את ואני עסוקים עכשיו בדיון אודות ההשתמעות של הפניה רק ל"בנות" במקום להתעסק במסר שבהודעה אנחנו נמצאים בתוך "רעש", ועד אשר לא נשתיק אותו לא נהיה מסוגלים להיענות למסר המקורי של ההודעה.

netad169

New member
הבנתי את כוונתך

ומעבר לכך, הדיון התחיל בבנות שהשתתפו בשירשור המקורי, לכן הפנייה של יעל היתה ל"בנות". נראה לי שאתה מייצר "רעש" כדי לעסוק בכלל בנושא השויון בין המינים...

נטע, איך היית מתקשרת אתי עפ"י

המודל שהציעה יעל כאן? נראה לי שאת מתקשרת אתי לא עפ"י הסגנון שמומלץ כאן.

netad169

New member
מודה באשמה....../images/Emo6.gif

כתבתי איפשהו שאין לי מושג איך ל"הלביש" את הדגם הזה על החיים שלי כרגע. אין לי מספיק מידע. אז מתקשרת כמו שיודעת ומחכה להבהרות... בעניין "אמפתיה" ~ גם אני לא מתה על שפת השרינקים או יועצות בית ספר, כמו שאמרת. (אה, על זה יש לי מליוני סיפורים...) אז בטח הייתי צריכה לגלות יותר אמפתיה לעניין המינים שהעלת, אבל לא ממש הרגשתי שאתה זקוק לזה...

../images/Emo218.gif את יודעת צריך להתאמן

כמו שיועצי נישואין ממליצים לזוג: בהתחלה זה מלאכותי אח"כ זה הופך לאמיתי.

על הפעלת טכניקות של תקשורת

מקרבת.
אני חייב לזוז להמשיך להכין את ארוחת הצהריים, ולא שום תקשורת לא תצילני מנזיפות של ילדים מורעבים.

netad169

New member
ברור. למרות שקראתי את השלבים

עדיין לא מרגישה שהם "שלי". בתיאבון ושבת שלום

למעלה