שאלה לי?

nra66

New member
שאלה לי?

שמעתי שמי שמתעסק עם מגאיה שחורה צורך סמים כבדים לשיפר יכול הריכוז והתת-מודע האם זה נכון? לי אישית זה לא היה נשמע כל כך סביר

Mrs Kremmbo

New member
חחחחחחח....:)

שמעת מאנשים שלא יודעים על מה הם מדברים יש סטיגמה כזאת שפריקים(סליחה...)=מאגיה שחורה=סמים ואלכוהול=פשע וכו וכו זה שטויות של אנשים צרי אופקים :) לא לקחת ברצינות :) זוהי

nepthys

New member
המממ..

הסטיגמה היא כזו שמי שעוסק במאגיה שחורה, רעה, הוא איש רע בכללית, ויש כל כך הרבה תעמולה נגד סמים שזה פשוט הולך ביחד. חוצמזה, קראולי כתב ספר שלם על סמים והשימוש המאגי שלהם, ככה שאולי אצל האנשים הנאורים יותר, הסטיגמה באה משם. בכללית, אתה יכול להגיד על כל מכשף, לרבות פגאני, שהוא משתמש בסמים מכיוון שבעבר, אכן שמאנים וכהנים מסויימים היו עושים את זה. אבל כיום זה שנות התשעים-אלפיים, ואנחנו יודעים שהסמים האלו הם לא מקשרים בין האדם לאלוהות, אלא בין האדם להזיות (למרות שכן, אני יודעת, יש כאלו שיחלקו על הדעה הזו, אבל הייתי חייב להזכיר אותה). אנחנו גם מודעים לתוצאות הקשות של הסמים (כן, גם על זה תוכלו לחלוק, אני יודעת..). האמת היא שדווקא אצל ה"מכשף הנפוץ בעולם המערבי" - הוויקאני - יש ממש הסתייגות אדירה מסמים, מכיוון שוויקאנים דוגלים בנפש וגוף בריאים וטהורים כמה שיותר, ובהימנעות מדברים שליליים כמה שיותר (וסמים הם שליליים בחברה האירופאית).

הקשר בין מגיה לסמים......

המממ.......קצת רקע מקדים (ההסבר יהיה מאוד לא מדוייק וקצת מבולבל סליחה מראש) לכל אדם ישנה איזושהי ספירה (במקרים נדירים לא בצורת ספירה) מאירה סביבו, הספירה מכילה בתוכה נימי אנרגיה שעוברים גם מחוץ לספירה, כל נים אנרגיה שכזה מהווה איזושהי מודעות בעולם, צורת הסתכלות שונה (נורא קשה להסביר בדיוק). לכל אדם ישנה נקודה שנקרת נקודת המאסף, דרכה עוברים הנימים ומיקומה יקבע את תפיסת האדם - כיום בגלל טלוויזיה, מערכות חינוך ובעיקר פסיכולוגיה, אצל רוב האנשים נקודת המאסף נמצאת באותו מקום (מתחת לשכמות, מעט שמאלה). אחת מהדרכים להוכיח טענה זאת, היא למשל אצל תינוקות, אשר נקודת המאסף שלהם לא מקובעת אלא משתנה כל הזמן עד שבשלב מסויים מתקבעת - כשאתה מבוגר אינך זוכר (כמעט) מה שקרה לך בגילאים מוקדמים מאוד, כי נקודת המאסף שלך נמצאת במיקום שונה. מה שסמים עושים (בשימוש מספק) זה גורמים ל"היתנתקות" נקודת המאסף ותזוזה שלה למקום מסויים, מה שמשנה את תפיסת העולם ובדר"כ משחרר חומות הגנה שהרבה פעמים מונעות ביצוע דברים מסויימים במקשוף... עוד סיבה למה אנשים לא זוכרים מה קרה להם בשימוש בסמים (ד"א - אם השתמשת בסמים ואתה בכל זאת זוכר מה קרה לך בזמן השימוש, סימן שנקודת המאסף שלך מאוד מקובעת ולא זזה גם בשימוש בסמים). [עוד נקודה - לידע כללי - מה שלמעשה נעשה בחלימה זה הזזה של נקודת המאסף, לכן רצוי לרשום את החלומות בשנייה שמתעוררים עם כמה שפחות שימוש בחושים הפיזיים, ככה נקודת המאסף נמצאת עדיין במקום בו הייתה כשחלמת] לפעמים מחליטים מקשפים אשר נקודת המאסף שלהם מקובעת (בגלל צורת חיים מסויימת שבה חיו) וזה מונע מהם התקדמות זה לוקחים סמים, רוב הסמים הנפוצים (אלכוהול, גראס) לא יעשו את העבודה... סמים קשים סביר להניח שכן, אבל השימוש בהם מאוד מאוד מסוכן. השאמנים היו (וכנראה עדיין) משתמשים בצמח נורא מסויים אשר גורם להזיות והוא זה שמשחרר את נקודת המאסף. בעיות שעלולות להיווצר: נקודת המאסף עלולה להיתקע במקומה החדש, בגלל השימוש בסמים, אני בטוח שכולם מכירים את הסיפור על אנשים שלוקחים טריפים וכל החיים חושבים שהם דולפינים, קליפת בננה, תפוז וכו´. התקדמות מהירה מדי, יש סיבה למה יש "עיכוב" בהצלחה של נושא מסויים... ולרוב היא חיובית ורצוייה גם אם זה נורא מייאש, הצורה הטובה ביותר לשבור חומות הגנה זה פשוט להתנסות, ללמוד, לעבוד. שוב פעם, שליטה מלאה בחלימה (חלומות צלולים) נורא עוזרת, במיוחד אחרי השער השני והשלישי בחלימה... בהזדמנות חגיגית זו, אני אמליץ לכולם על כל ספריו של קרלוס קסטנדה בכלל, ועל הספר "אמנות החלימה" בפרט.

Black-Sphere

New member
יפה ../images/Emo13.gif

רציתי ראיתי את השאלה ורציתי לכתוב דוגמא דומה לשלך, אבל ניסחת את זה כל כך טוב ויפה שאין בכלל טעם שאני אנסה (אם בכלל אפשר) להרחיב

nepthys

New member
אני לא אוהבת פילוסופיה בגרוש.

אני יודעת שזה נשמע מעליב, אבל הדברים האלו לפעמים גם ממש מעליבים אותי. במקום לתת למישהו תשובה ממוקדת והגיונית, אנשים נוטים להסתיר את זה מאחורי משלים וסיפורי פיות. אם הוא היה עונה תשובה עניינית יותר, וגם לפחות כתובה בנוסח פחות מסבך, הייתי מעריכה את זה הרבה יותר..

טוב...

יצור קטן ועלוב שכמוני מנסה להבין, אז לא אישית... קרלוס קסטנדה-קראנו,נחמד...והוא אכן משתמש שם בסמים,אבל אלה סמים מצמחים הם משנים את מצב התודעה ולא משנים את ההשקפה שלך או ווטעבר... או קיי, נקודת איסוף?! זה באמת פסיכולוגיה בגרוש! ילדים לא זוכרים את שנותייהם הראשונות כי הם עוד לא מספיק מודעים לעצמם/מפותחים/וכ´ הם לא מבינים עצמים,קולות מספיק כדי להבין ולזכור אותם...אני זוכרת דברים מגיל שנתיים בערך אבל בניגוד לזה, הדעות שלי וההשקפה שלי משתנים כל הזמן ורק לפני שנה הייתי חושבת משהו אחר ממה שאני חושבת על משהו היום ורק לפני חודש...וכ´...הסמים מסירים מחסומים ,כן אבל הדרך שאתה מתאר נראת לי...תמוהה במקצת . לדעתי ,סמים זה קיצור דרך ,דבילי ולא בטוח אבל עדיין רק קיצור דרך...

מונחים מונחים......

דעות והשקפה זה משהו שיכול להשתנות בקלות, ואינו קשור למיקומה של נקודת המאסף, נקודת המאסף משנה את הדרך בה אתה תופס את היקום... זה קשה להסביר. אני אנסה לחשוב על דוגמה פשוטה ואתן אותה כאן.

ועוד משהו......

אין פה עניין של פילוסופיה בגרוש, או פסיכולוגיה בגרוש... נקודת המאסף זה משהו שמי שרואה אנרגיות ברמה גבוהה רואה!!! עוד נקודה לידע כללי - השליטה בחלומות, אמנות החלימה (מה שאתם קוראים לו חלומות צלולים) התפתח ע"י זה שהשאמנים העתיקים ראו שנקודת המאסף זזה כאשר אנשים ישנים... ואז הבינו את מהות החלום והשינה.

shabaz

New member
את זוכרת דברים מאז שהיית בגיל 2?

אני רק מגן חובה זוכר...
שבז

בעבר אנשים שעסקו באסטרל פרוג´קשן

(יציאה רוחנית מתוך הגוף למסעות) השתמשו בחומרים רעילים מן הצומח על מנת להעצים את החוויה. זה לא נכון לקרוא לצמחים הללו סמים, מפני שאינם סמים, אלא פשוט רעלים צמחיים. בכל מקרה, התערובות או המשחות הללו לא נלקחו דרך הפה, אלא נמרחו על הגוף. כיום, כמובן, כאשר ידועים כל הסיכונים בשימוש ברעלים חזקים כאלו, אף אחד כבר לא רוקח אותם, מה גם שהם לא חוקיים לשימוש ברוב מדינות העולם.

מממממההההה?

מה הקשר לדיון.... נכון פעם כדי לצאת לאסטרלי חלק מהמקשפים השתמשו ב Flying ointment משחה בעלות תכונות רעילות, אותם אנשים ידעו לשלוט על הגוף שלהם בצורה טובה ככה שהרעל לא השפיע ע"י גרימת מוות... אלא מיסטל אותם מאוד וגרם לגוף שלהם לשבור חומות הגנה. אלו סמים לכל דבר, ויש להם שם משהו ליגונציטים (מאוד לא נכון, אבל משהו שנשמע ככה...)

חלק מהמקשופים?

אוףףףףף לפחות בסוגריים תכתוב "מכשפים" או משהו ממתי זה הפך למונך שכולם מכירים??? *התפרצות הזעם עברה,אבל זה עדיין מעצבן*

morning star

New member
"הלוצגני"

אתה כנראה מתכוון לכך שמכנים צמחים אלה בשם "הלוצגניים" - "גורמי אשליות". בספר "משנתו של דון חואן" (וכן בספרים אחרים של קסטנדה) מוזכר רבות צמח ה"פיאוטה" (בעגה המקומית) שהוא צמח הלוצגני המשמש את אנשי-הדעת במקרים רבים, גם לנסיון חוץ גופי. כדי שמהו יקבל הגדרה של סם יש להוכיח שני דברים חשובים :מידת הנזק לגוף (ובעיקר למוח) וכן עד כמה החומר ממכר. אבל ההגדרה החשובה ביותר היא זו של החוק - מה שהחוק מגדיר כסם במדינה מסויימת - אז זהו סם. שלך הנווד

סם.....

זהו כל חומר בעל השפעה פסיכואקטיבית. ניתן גם להגיד שכל חומר שהגוף ידחה וילחם להוציא אותו מהגוף הוא סם.

morning star

New member
ומאיפה

הקרצת את ההגדרה הזו? הגוף נלחם להוציא הרבה חומרים מהגוף ועדיין אלו אינם סמים. שלך הנווד

Justin Angel

New member
לא לא

למעשה אתה צודק לחלוטין... כנראה מהספר "biology for morons 101" ועכשיו , אם תסלח לי אני הולך להזריק חלבון ביצה בהתחשב בעובדה שזה סם :)

Good one!

סליחה......הגדרה לא טובה, אני הולך לתלות את עצמי בכיכר העיר.... מקווה שסיפקתי לכם שעות של צחוק ושעשוע.....

resputin

New member
חחח

סליחה על הגיחוח אבל זה גיבוב שטויות חסר כל בסיס, מה עם תומר? ספירי, למכירים בפחות פרטיות, תקרבו אליו סיגריה והוא יסתכל עליכם בצורה משונה מאד אז סמים!? ודי כבר עם ההשוואות, זה לא בהכרח קשור אחד בשני ודי, די, די כבר עם זה!

למעלה