שאלה לי,

EverMan

New member
שאלה לי,

האם הטלת כישוף כלשהו על/ע"י מישהו , תלויה באנרגיה שלו ? בהילה שלו ? האם הילה/אנרגיה שנפלטת מאדם יכולה למנוע פגיעה בו ? או להפך , יכולה לסייע לו ?

ocean gypsy

New member
...

אני לא מבינה גדולה בהילות, אבל לפי מה שידוע לי, צבע ההילה אמורה להראות את מצבו הפיזי והנפשי של האדם..., אנרגיה בכללי יכולה להגן אלייך מאנרגיות שליליות אחרות, לאנרגיות יש תפקיד ראשי בכל הקשור למאגיה, כל כישוף שלך מבוסס על שליחת אנרגיות.., מה שאומר כמובן שבעזרת אנרגיות חיוביות יש לך את האפשרות לימנוע הגעה של אנרגיות שליליות ולהפך. שלך אסתי.

ocean gypsy

New member
כמה משפטים על הילה...

רציתי ליראות באמת מה תפקידן של ההילות, ומה הן אמורות להיראות, אז הנה כמה משפטים שמצאתי ברחבי האינטרנט על ההילה: " ההילה - ההילה היא הביטוי לשדה האלקטרומגנטי שלנו, זהו סכום הקרינות הנפלטות מאיתנו. ביטויה של ההילה הוא סביב הגוף, היא מושפעת מגורמים קבועים כגון: מזון, תורשה, אוסף זכרונות קודמים, וגורמים משתנים כגון: תנאים סביבתיים, תנאי החיים, שלבי התפתחות ואחרים. ההילה היא הביטוי ה"כולי" ביותר שלנו, היא מבטאת את הכלל ברבדים של הגוף, הנפש, הרוח והנשמה. לפיכך זהו שדה הריפוי שעל פיו מאבחן המרפא את המחלה ומרפא אותה גם זמן רב לפני פרוץ הסימפטומים שלה." מצאתי את זה אי שם בגוגל... שלך אסתי.

EverMan

New member
דווקא אני יותר מאמין שהילה

זה ההקרנה של הנפש , הכוח הפנימי שלך... זה מושפע מן הסתם מן המצב הגופני , אבל זה דבר יותר נפשי...

Swicca

New member
לאו דווקא ......

.... לדעתי וגם ממספר מקורות ככל שההילה חזקה וגדולה יותר כך היא תחסום יותר אנרגיות שליליות מלהגיע לגוף וכמובן שמדיטציה ורוחניות הם גורמים חשובים מאוד שמשפיעים רבות על ההילה וגם האנשים שאיתם אנחנו נפגשים יום יום משפיעים על ההילה שלנו כי ישנם את האנשים "העלוקות" ששואבים מאיתנו אנרגיות חיוניות וגורמים לנו לעייפות בעוד שהם יוצאים מהשיחה מלאי אנרגיה ואושר.... (ללא ידיעתו של האדם כמובן) אפשר למנוע את זה כמובן אבל פשוט אין לי כוח לרשום את כל השאר אז תענו ממה שרשמתי בנתיים ........
אור ואהבה ,שימי.

Romkin

New member
לי זה קרה.

לפעמים קורה שאני שואב אנרגיה מאנשים שאני נמצא בסביבתם, אך אין לי שליטה על זה וכמו שנאמר לי הדבר קשור איך שהוא במזל האוסטרולוגי שלי.

Swicca

New member
תראה אולי......../images/Emo4.gif

..... זה איך שהוא קשור למשל האסטרולוגי שלך (אבל זה נראה לי ממש ממש לא קשור) בכל מקרה דעתי היא שאנשים שהם ממש צומי ומעייפים הם אותם אנשים ששואבים אנרגיה בלי לדעת אפילו שהם עושים את זה כמובן שיש את אלו שיודעים ועושים זאת בכוונה אבל זה כבר מתוך בחירה ורצון ..... אור ואהבה ,שימי.

Romkin

New member
אני מקווה שאין זה כך

תצטרכי לסלוח על דלות הפשה שלי (אני כולה 13 שנה בארץ) אך מושגים כמו צומי אינם מוכרים לי. לגבי מעייפים, חחחחחמ אני רואה את עצמי כאדם די לא מעייף/ משעמם ואף הייתי מרחיק לכת ואומר שבדיוק להיפך (אך אני מאמין שתהיה זאת גם טענתם של רבים אחרים שכן יודעים להרדים כל אחת/ד).
רומן

בבקשה על תשתמש/י (אני לא יודע איזה)

במושגים "אנרגיה חיובית/שלילית". זה הופך את זה להשמע נורא ניו-אייג'י ופלצני. חוץ מזה שזה גם לא ממש נכון. כלומר הטוב והרע הם עניין סובייקטיבי, ולפיכך לא ניתן להשתמש בהם להגדרת איכות האנרגיה. אני חושב שיש על זה אפילו מאמר...

ocean gypsy

New member
...

תיראה, אם זה כ"כ מפריע לך אני לא אשתמש, זה נכון שעל מאגיה לא ניתן ליקבוע אם היא שחורה או לבנה או אפורה או אדומה וכו'.., אבל אם האנרגיה באה ממקום וממטרה חיובית, ממקום שלא נועד ליפגוע באף אדם ולא בשולח עצמו אז היא כן אנרגיה חיובית, ואם זאת אנרגיה שנועדה ליפגוע באדם כלשהו או אנרגיה שמטרתה היא לטובת השולח, אך זה על חשבון אדם אחר זוהי אנרגיה שלילית. כמו בכישוף כך גם באנרגיות (מה גם שאנרגיות זה חלק חיוני ממאגיה אז אין כ"כ הבדל) הכל תלוי במטרה. שלך אסתי.

אפשר כאן להכנס לרבדים פילוסופיים,

אבל בעקרון האנרגיה עצמה אינה ניתנת לשיוך של "טוב.רע" או "שלילי/חיובי", מכיוון שאלה אינם מושגים אובייקטיביים אלה סובייקטיביים. חוץ מזה, כמו שאמרת, "אנרגיות זה חלק ממאגיה אז אין כ"כ הבדל" וגם "זה נכון שעל מאגיה לא ניתן לקבוע אם היא שחורה או לבנה". לפיכך, לפי חוק המעבר: לא ניתן לקבוע על אנרגיה אם היא שחורה או לבנה, קרי טובה או רעה. מש"ל.

אליהו ד

New member
לא כל כך הבנתי את המש"ל

למה טוב ורע אינם אובייקטיבים אלא סובייקטיבים?

EverMan

New member
כי אדם רע רואה עצמו כטוב.

ולהפך. קח למשל משהו פוליטי , שמאל וימין. כל אחד בטוח שהשני זה התגלמות הרוע. אבל שניהם "טובים" מבחינת עצמם.

טוב ורע הם בהכרח סובייקטיביים

מכיוון שדבר "טוב" הוא טוב למי שמגדיר אותו ככזה. באותה המידה הוא יכול להיות רע מאוד למישהו אחר. וחוץ מזה, ההגדרות מאוד גמישות. לדוגמה: לרצוח - זה רע נכון? ומה לגבי לרצוח מישהו שעומד לרצוח 200 איש? - זה טוב או רע? ומה אם האנשים האלה האלה הם מטורפים שמתכננים לשעבד את האנושות?, אז לרצוח זה טוב או רע? וכן הלאה... ההגדרות תלויות במצב ובמסתכל, ולפיכך הן סובייקטיביות.

L e s t a t

New member
לא נכון

אין כאן "בהכרח". כאן יש דעות שונות שישנן גישות ודתות שמשחר ההיסטוריה עוסקות בשאלות "טוב ורע". יש אנשים שעל הדוגמא שהבאת יגידו לך "נכון, אבל רצח הוא עדיין רצח, זה לא משנה אם אתה רוצח את היטלר - אתה נוטל חיים וזה לא מעשה נאור במיוחד". אני מסכים אתך חוץ מהכותרת שלך, יכולת לכתוב "טוב ורע אינם בהכרח מושגים אובייקטיביים" - וזה נכון, כי יש גישות שונות לכך ובל נשכח שגם יחס שונה בתרבויות שונות.

jbu

New member
לדעתי זה

קטע אישי כמו מהי משמעות החיים? לכול אחד יש משמעות אחרת . אז למה זה כול כך נוראה שמשהוא אומר זה טוב וזה רע? אם אנחנו מבינים אותו אז למה אנחנו צריכים לסכול אותו בהודעות?

L e s t a t

New member
זו גישה די ליברלית מאוחרת

אני אגיד לך מה, לך ותגיד את זה לאיזה רב בבית הכנסת הקרוב לביתך או ל"רועה הקהילה" של קהילה משיחית (יש אחת בערך בכל עיר) ותראה איזו תשובה תקבל.

L e s t a t

New member
כן

כישוף מושפע מאישיות המכשף והמצב הנפשי שהוא [המכשף] נמצא בו באותו זמן.

למעלה