שאלה לי -

שאלה לי -

לפני כמה זמן היה לי ויכוח על אמונה. אני בחורה מאמינה אבל לא שומרת תורה ומצוות במלואן [שומרת כשרות, מברכת לפני אכילת מאכלים מסויימים, אבל לא שומרת שבת]. דיברתי על דת עם בחורה דתייה [ולא כפייתית. בחורה דיי ליברלית בדיעותיה] שטענה כי אי שמירת שבת היא חוסר אמונה משוויע. מה אתם אומרים?

lifie

New member
לדעתי אמונה...

לא צריכה להתבטא במעשים מסויימים (כמו שמירת שבת ובירוך מאכלים וכד´) אלא לדעת בפנים בלב שאת כן מאמינה שאת יודעת שהוא/ היא קיים (אני אישית לא מאמינה שהוא- אלוהים קיים) אבל אני כן מאמינה בעצמי - שזה סוג של אמונה ... (סתם בשביל הדוגמא) בכל אופן יקירתי - לא חשוב המעשה אלא המחשבה הרגש והאמונה שבפנים מקווה שהצלחתי להעביר את מה שרציתי ולענות לך על שאלתך!

גם אני חושבת ככה

אבל היא נחושה בדעתה שמי שלא מקיים מצוות, אינו מאמין ולא יכול לקרוא לעצמו מאמין. קצת קשה לי להבין את זה ואיך היא כל כך אטומה לאפשרות שזה אפשרי להיות מאמין.

hary_i

New member
מי שאינו מקיים מצוות לא מאמין?

הרי זה ממש לא הגיוני, מה אם כל אלו השייכים לדתות אחרות ומקיימים או שלא מקיימים מצוות אחרות? האם הם לא מאמינים? אמונה היא לדעת שמשהו קיים מבלי צורך להוכיח אותו, זו לדעתי ההגדרה של אמונה, אמנם אני לא אבן שושן... ולפי הגדרה זו, אין כל קשר לדת זו או אחרת. לגבי אמונה באלוהים: אני מאמין באלוהים בהחלט אבל אני לא מאמין שהמצוות הנתונות ביהדות ניתנו ע"י אלוהים לכן אני לא רואה עצמי מחוייב לקיים מצוות למרות שאני כן רואה עצמי מאמין באלוהים.

מלאווח

New member
כאן טמון זרע הפורענות, הארי

ההגדרה הזו של אמונה - לדעת שמשהו קיים מבלי צורך להוכיח אותו... אם אתה מאמין באלוהים, לעולם לא תחפש אותו ולכן גם לעולם לא תמצא אותו. אני הייתי אומר - הטל ספק ! חפש את האלוהי ! רק מתוך הטלת ספק מכל מה שידוע, רק כשמתרוקנים מכל ההשקפות, הדעות והאמונות מתחילים לגלות את האמת. זו האשליה שלנו, בני האדם : האמונות שלנו מעוורות אותנו. מונעות מאיתנו לראות את מה שמעבר להם. אנו חיים לפי אמונותינו ובכך מפספסים את האמת.

אמונה- אמון ב...- אמן וה מן אוה...

היי!!! אלך בדרך פילוסופית במתן תשובה. אותי לא מענינת תגובתה של זו או של זה... אם אני מרגישה מאמינה אף אחד לא יכול לומר לי אם אני מאמינה או לא, אני היא זו שקובעת. אקח את המילה אמונה ואשתעשע באותיות. אמונה= אמון בה´ אמון באל אמון ברגשות שלי אמון במרכז התפארת שלי... אמונה= אמן= אל מלך נאמן. מילת הסכמה שנאמרת בסיום כל תפילה בסידור: " אמן נצח סלע ועד!!!"... אמונה = מן מזון רוחני וגשמי אותו אכלו אבותנו במדבר. במילה אמונה יש שלוש אותיות האוי... א ו ה אותיות שמכילות את שם השם. שלוש אותיות שאחת מהו א´- מכילה את ארבעת יסודות העולם. ו´ - מתארת איזון בין עולמות עליונים ועולמות תחתונים. ה´- מתארת את עולם הרגש, הגשמי והרוחני ולכן גם כל כך מזוהה עם שם השם. המילה אמונה אם כך מכילה כל כך הרבה פעמים את שם השם כך שמי שמאמין במילה הוא אדם מאמין ואף אחד לא יכול לומר אחרת עליו. אין צורך לקיים הלכות עבור אדם מאמין, הלכות הם כמו חוקים והן נועדו עבור אנשים שאינם חזקים באמונתם. טכס כזה או אחר נועד עבור אנשים מתלבטים שזקוקים למסגרת וחוקים על מנת להרגיש שייכות לקבוצה או למה שהוא. אדם מאמין באמת לא זקוק לטכסים... חוץ מזה כל דבר שנעשה על ידי האדם כתוצאה מפחד או מכפייה אינו שווה אמונה... את כל מה שרשמתי רשמתי כדעתי האישית בלבד. כל מי שרואה עצמו נפגע מדברי מראש אני מבקשת את סליחתו. זו דעתי, זו השקפתי, זו נקודת המבט שלי על משמעות הדת והאמונה. האמינו בעצמכם... אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

מלאווח

New member
אני חושב שהדברים שכתבת

נובעים מכך שפשוט לא ניסית... ממה את מפחדת, מיכל ? מה שתיארת מזכיר לי מקלחת עם מעיל גשם... ללכת אל ה"מעבר" זה מהפכה - ללכת עד הסוף עם הדרך שלך... הלכות הן לא חוקים. הלכות נועדו רק לאלה שבאמת חזקים: איזה כח רצון צריך כדי לקום בכל בוקר לעשות רצון הבורא ? איזה כח רצון להיות בהתבוננות בלילות ? לשאת תיקון באשמורות ? הרבה יותר נוח לישון כשבחוץ קר וגשום. הרבה יותר נוח לנסוע בשבת, מאשר לשבות, למדוט, להתפלל כל היום. בקיצור, הרבה יותר נוח ללכת בלי ולהרגיש עם... "הטקסים" הם לא על מנת להרגיש מסגרת. לא. הטקסים הללו הן פריחה. את לא יכולה לשאול פרח למה הוא פורח. הוא חוגג, הוא נותן. הטקסים החסידיים הן חגיגה של הקיום, של החיים. הם מקדשים את החול. הופכים את הרגיל למשהו מיוחד, מקודש, טהור, שלם. את מבינה אותי רק מילולית אבל אני חי את זה. ואני מזמין אותך לזרוק את ההשקפות שלך, ולהכיר את הלא נודע. לצלול לעולם אחר, נסתר , כי עד אז לא תדעי באמת איך זה. באהבה, מלאווח.

Sam Anand Nityo

New member
מלאווח.. מאכל טעים ../images/Emo13.gif

מה זה בעצם טקס? יש הרבה תשובות לשאלה, והרבה משמעויות לטקסים. לא אתחיל בזה, אלא אדבר על ההבדל בין אדם לאדם. למשל, רובנו אוהבים לאכול צ´יפס. אך לא כולנו באותה הדרך. יש שאוהבים לחתוך את הצ´יפס שלהם, ויש שאוהבים מוכן מהשקית. באכילה עצמה, יש שאוהבים עם מלח, ויש שלא, יש שבלי קטשופ זה פשוט לא צ´יפס, ויש שחרדל זו בכלל הסיבה לאכול צ´יפס... אז עם מי תתווכח? מי צודק? מי אוכל את הצ´יפס שלו יותר "נכון"? אין תשובה לזה... אותו הדבר לגבי הרוח... לגבי האמונה באלוהים. יש כאלה שאם לא עשו מדיטציה, פספסו יום, ויש שאם קמו מאוחר ופספסו שחרית, יש להם הרבה על מה לכפר... אבל הנקודה היא שלכל אחד "עושה את זה" משהו אחר .... אז מה אם יש קבוצה מ-א-ו-ד גדולה שעושה הכל באותה הדרך. ציבור שלם. זה לא אומר שהם צודקים יותר, או פחות... אני למשל, מתקשר עם אלוהים בכל סיטואציה שאני זוכר להזכיר לעצמי שהוא נמצא בה. כשאני קורא פסקה מרגשת בספר, שמעלה בי מחשבה עמוקה על החיים, אני מרגיש "איתות" בלב, כזה טווינץ´ בלב... באותו הרגע אני יודע שאלוהים קורא את זה איתי, וזה הרגש שלי. כשאני אומר תודה ומודה בלב שלם על מה שיש, אני בעצם מצהיר "יש אלוהים. יש אלוהים בחיי!" בשבילי זה אמיתי בדיוק כמו להגיד ברכה כתובה וסטנדרטית מהספר בתור אמירת תודה.. ואין איש אחד בעולם שיכול להגיד לי שאני טועה.. רצון האל? מי יודע מה רצון האל? כל אחד ואחד לעצמו. אני לא נותן לרב, כומר, גורו, או כל אישיות דתית אחרת להגיד לי מה אלוהים רוצה ומה לא. זה כמו זוגות שלא יכולים לדבר ולתקשר ביניהם והם צריכים ללכת לייעוץ. אני מאמין שייעוץ רק מחזק בך את ההרגשה שאת/ה לא יכול/ה לתקשר בעצמך עם בן/ת הזוג. יש שצריכים את זה, וזה בסדר. אבל מפה ועד להצהיר שאחר שאינו זקוק לזה אינו פועל כשורה, או אינו מאמין חס ושלום, הדרך מאוד מאוד ארוכה....

מלאווח

New member
אחי, כנראה שדבריי השתמעו

לא כמו שכיוונתי אותם... אני אמרתי, שכדי לדעת צריך לטעום, צריך לצלול... תיאוריות, פילוסופיות, דוקטורינות שתלמד אולי ילטפו את האגו... אתה תספר לכולם שאתה לומד קבלה, עץ החיים, שאתה שולט היטב בגיטה, שאתה משנן בע"פ את האיי-צינג ... כל אלה אגו רוחני אחד גדול... לא אמרתי שהדרך שלי היא הנכונה...היא נכונה לי, ואולי לך לא, אבל יש דרכים שהן בסה"כ הונאה עצמית - נו, מה שהזכרתי כרגע - אגו רוחני. יש איזו מעשייה חסידית יפהפיה שסיפר הבעש"ט, אולי היא תבהיר כמשל: 2 אנשים תעו בדרכם ביער סבוך. הם הגיעו בנפרד ליער (לא בצוותא). הסתובבו כהנה וכהנה במשך כמה ימים, ובאיזה יום אחד הצטלבו דרכיהם ונפגשו שניהם ביער. שאל האחד את השני: אתה יודע מהיא הדרך שיוצאים מהיער ? ענה לו השני: לא. איני יודע. אבל בוא תאמר לי באיזה דרכים הלכת ביער עד כה, אני אומר לך את שלי, ויחד נצא לדרך חדשה. עוד סיפור קצרצר: 2 אנשים התווכחו בניהם על עניין האמונה. אחד מאמין שיש אלוהים. השני לא מאמין. מתווכחים ומתפלפלים, עם פסוקים, מכל מיני דתות, עם כתבי קודש. פתאום עבר בינהם ר´ חיים שיצא זה עתה מבית המדרש. שאלוהו: ומה אתה אומר, ר חיים, בדבר קיומו של אלוהים? אלוהים ?! ענה בתמימות, הרגע נפגשנו... עצות חכמות יכולות להקל עלינו במסע, רק צריך להקשיב היטב... אם רק יכולנו להפסיק להאמין ולהתחיל לגלות...

גם אם זה הוא נסיון התנצלות הוא מאד

אגואיסטי... הרשה לי לא לקבל את התנצלותך... יש את דרכם של החכמים ויש את דרכם של הכרישים. זכות הבחירה תמיד תשאר בידי האדם. כדאי על פי המלצותך שגם אתה תתחיל להקשיב ולהפסיק להאמין ואולי תזכה לגלות מה שהוא... אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

מלאווח

New member
לא ניסיתי להתנצל אלא להבהיר

ואולי תבררי למה נפגעת ? ממה נפגעת ? אנא, קבלי את דבריי בחיוך תמיד, גם אם הם לא לרוחך... אני לא חכם, וגם לא כריש (אני בקושי יודע לשחות), אני רק מעדן תימני עממי - מלאווח. ניסית ? טעמת ? הולך טוב עם עגבניה מגוררת וסחוג. בתיאבון!

זו בדיוק הסיבה שאני לא אתקרב אליכם

מלאווח יקר!!! המשפטים שכתבת והצורה שכתבת אותם הם בדיוק הסיבה מדוע אני לא אתקרב אליכם כקבוצה אף פעם. מראש אמרתי שהדברים שרשמתי הם דעתי האישית בלבד ואני לא מתכוונת לפגוע באף אחד, ומה אתה עשית, הגבת בצורה מוזרה כאילו יצאת לאיזה שהוא קרב להגן על דרך האמונה שלך שהיא לא דרך האמונה שלי. אז אם אתה פועל כך זו האמת המוחלטת??? אני לא מפחדת משום דבר בעולם ובטח לא מאף אדם בשר ודם... כך שאין בי פחד מקומו לא איתי והוא שיך לדרך השלילה יחד עם החשש המתח והחרדה, אלו הם השליחים של ה-ש-ט-ן לכן אם אתה משתמש באופן אישי במילים הללו אז אני מפקפקת בדבריך ומראש לא מקבלת אותם כי אני לא מאמינה בטוהר אמירותך ומעשיך גם אם לכאורה הם נראים לך הטהורים והנכונים ביותר עלי אדמות- זו היא האמת שלך שאף אחד לא אמר שהיא חיבת להיות האמת שלי. כן בדרך כלל כשאני כותבת את דברי אני מתכווננת בכל כוחי להפוך להיות או מעין שופע ומתיז מים כמו מזרקה או גשם שמטפטף על האדם. זו דרכי כי לדעתי מים הם דבר מטהר מאד ומזכך הרי מוכר לך עניין המקווה הלא כן??? בכל אופן עלית על כך דרכי לדבר אל אנשים היא ליצור תחושה של טיהור בעזרת מים- זהוא אחד מתפקידי. גם אם לעיתים הדברים שאני כותבת יוצרים אצל השני את התלקחות האש- באים המים שלי ומכבים את האש. אש + מים= שמים. מעניין באמת מדוע אתה חושב שאני לא קמה בבוקר כמוך לעשות את רצון הבורא? איך הגעת למסקנה שאני לא נמצאת בתיקונים? ידידי טעית ובגדול אני עושה תיקונים והרבה... אני מבצעת צומות עד 16 פעם בשנה. אני מבצעת תעניות יחיד גם למען אחרים. תעשה לי טובה אני מאד מאד מאד מכירה את מה שאתה מנסה למכור לי. שכחת שאישה לא מחויבת לבצע את מה שהגבר מחויב? שאלת את עצמך מדוע? כי אישה הרבה הרבה יותר גבוהה רוחנית מהגבר ולא צריכה לבצע פעולות חיצוניות על מנת לתקשר עם אלוהים ולהוכיח לזולת את אמונתה. לצערי בתורה מתואר המצב בדיוק להיפך מה שנקרא הפוך על הפוך ובו מוצגים משפטים שלכאורה רק מנסים להנמיך את גדולתה של האישה. ידידי על מנת לטפס במעלה הסולם לכוון עולמות עליונים בלתי אפשרי עבור הגברים לבצע זאת ללא נוכחות אישה לידם לכן אצלכם ממהרים לחתן את הגברים בשידוכים כאלה או אחרים... תודה כמו שכל דבר בעל ערך נמצא מחוץ לגופכם כולל האיברים המיניים ככה הגברים זקוקים לתבניתיות של עשיה על מנת להרגיש שהם עושים מה שהוא על מנת להוכיח אמונה. אצל האישה הכל זה פנימה כולל האיברים המיניים ולכן אישה יכולה לעשות הרבה דברים בסתר ובפנימיות שלה ולהחשב מאמינה גדולה הרבה יותר. אתה מדבר מנקודת השקפה של גבר מאמין. אני מדברת מנקודת השקפה של אישה מאמינה. אף אחד לא יכול לומר שאנחנו לא מאמינים בדרכנו. אני לא אזרוק את ההשקפות שלי בחיים ואני לא מקבל בשום אופן את ההזמנה שלך לחגוג את חגיגותיך. יש לי את החגיגות שלי את הקודש שלי את הטוהר שלי את השלם שלי. אני מכירה מאד מאד טוב את הלא נודע ויתכן גם טוב יותר ממך. " איש איש באמונתו יחיה... או צדיק באמונתו יחיה..." אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

מלאווח

New member
מי זה "אליכם" ?

את לא יודעת מי ומה אני, וכבר הדבקת עלי תווית... בכל אופן, אני לא מנהל כאן קרב. זהו פורום ואנו דנים בו, ואם את לא מסכימה איתי זו זכותך המלאה. אין לי ולא היו לי טענות אליך. אני פשוט לא מסכים איתך שהלכות הן חוקים לאנשים חלשי אמונה. וכנראה שנגעתי לך בנקודה רגישה. לקחת כל מה שכתבתי, באופן אישי כאילו שאני אומר לך "נו נו נו". אבל זה פשוט לא כך. ואני באמת מנסה להבין איך ראית את זה כך. אני לא ניסיתי ולא מנסה למכור לך דבר. גם אם ארצה, אין לי מה למכור לך. שיהיה לך יום טוב באהבה תמיד, מלאווח.

אתה יודע מי זה "אתם"...

אני לא הדבקתי תוויות אלה אתה ספרת בעצמך מי אתה קרא את דבריך ותבין. אתה טוען שלא היו לך טענות אלי קרא שוב את דבריך כי הם מכוונים ישירות אלי ופניה אל שמי הפרטי, האם אתה מתכחש למה שרשמת? קרא בעצמך... אני לא אמרתי שהלכות נועדו לאנשים חלשי אמונה, זה פרוש שלך... אני אמרתי שכל אחד זכאי להאמין בדרכו גם ללא קיום הלכות. אתה נגעת לי בנקודה מאד מאד רגישה שאני קוראת לה נסיונות לכפייה של הדת הדת כפי שהיא נראת בעינך. אני נגד כפיה ונגד ניצול מצוקות הפרט על מנת להביא את הזולת לאמונה על פי דרך ההלכות שהדתיים מאמינים ומקיימים ולא משנה לי מאיזה זרם נאמרים הדברים. אדם שחוזר בתשובה כתוצאה מפחד וחרדה שאם הוא לא ישמור הלכות או לא ישמור שבת סופו יהיה בגהינום לא מקובלת עלי. אני שוב חוזרת ואומרת שאף אחד לא יכול להיות מתווך ביני ובין האלוהים שלי אף אחד לא יכול לבוא ולומר לי שאני לא מאמינה נכון... מדבריך נרמז שאתה מציע לי לבוא ולחגוג אצלכם את החגיגות או כל מה שניסית להזמין אותי איליו, ומה שאתה לא מבין שהצעות כאלה של בואי תעשי שבת אצלנו... כבר הוצאו לי מזמן, לזה התכוונתי שאני לא מקבלת הזמנות מהסוג הזה. אני מקווה שעכשיו אני יותר ברורה לך. אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול מיכל

מלאווח

New member
הכי חשוב זה מה את אומרת ?

האם את מסתפקת באמונה ?! הרי, אולי יש הרבה מעבר לאמונה... כנ"ל המצוות... בהתחלה קשה להבין משמעותם, אבל כשחיים אותם אז השאלה הזו לאט לאט מתפוגגת, ועולות שאלות אחרות... אני אישית גיליתי את המצוות, כדרך חיים הרמוניים. כחיים מועילים. אם תרצי ארחיב במסרים (לא רוצה להלאות ולייגע כאן את כולם בעניין זה) מלאווח

Marquis dSed

New member
האמונה שלך היא חסרת ערך

ללא קיום מצוות, כל שכן שמירת שבת. (מבחינת היהדות) יש אנשים שמעדיפים להאמין ולא לקיים מצוות, כי זה הכי קל, ובדרך הם מקבלים עזרה מאתאיסטים או מקטני אמונה שמוסיפים "לדעתי הכל בלב", ומתרצים את זה שאלוהים מבין את כולם, והם אף פעם לא עשו בשבילו כלום, אבל הם בשלהם, "זה מספיק". מבחינת היהדות, זה לא מספיק, אם את מאמינה בו, את צריכה להשתדל הרבה יותר, כי אין יהודי מאמין ב6 אחוזים או ב9 וחצי, יש רק כן או לא. ומבחינת אנשים שמאמינים בכל דבר, זה כן. עכשיו תעשי את החשבון.

יש מאמין ב-100%

אבל בדיוק כמו שיש כאלה ששומרים שבת ולא מברכים ´שהכל´, יש כאלה שמברכים ולא שומרים שבת. אני יודעת ששבת היא המצווה הכי ואי שמירתה יותר גרועה מרצח אבל נאמר גם כי כל מצווה עומדת בכבודה לבדה.

KEiN

New member
הממממממממ.......

לדעתי האמונה באה לעזור לאדם בחיים, לתמוך בו. לדעתי כל אחד שיתמוך בעצמו בדרכו שלו, לא צריך אמונות וטובות מאחרים. ביננו, התורה באה לעזור לאדם, לא לשעבד אותו, היא מסיקה את הלקחים בשבילו, נגיד: ´לא לאכול בשר וחלב´- יש סיבות מדעיות מוכחות שזה לא בריא. ´צום יום כיפור´ גם- ´אל תרצח´ גם
בעיקרון הבנתי מה התורה עושה, אלו שאתם מכנים ´דוסים´- התורה בהתחלה כופה עליך התנהגות מסויימת, אבל בסוף אתה מאושר- אוליי לכם נראה שה´דוסים´ לא מאושרים כי, אבל זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אבל אם כרגע את לא מרגישה שאת צריכה להתחייב לדרך חיים כל שהיא, אל תאלצי את עצמך כי מה שבא מאילוץ הוא מקשה עליך, וזה לא שווה את זה. לכי עם ההרגשה, תחיי טוב, בצניעות ותהי מאושרת
הכי חשוב! ליל"צ

למעלה