שאלה לי

המדליק22

New member
שאלה לי

מה עושה בחור גוי שהוא בקטע ורוצה להתגייר? ומה קורה אם הגוי נשוי ליהודי והם רוצים לבנות בית יהודי? תודה מראש.

למה זה צריך להיות קשור לנטיה שלו?

גוי רוצה להתגייר? סבבה. אולי באמת יכולים לעשות לו בעיות בגיור, אז שלא יזכיר את הנטיה... ובהצלחה בתהליך הגיור. איך הגוי יכול להיות נשוי ליהודי? בחתונה אזרחית? אז למה לו להתגייר?? ותגדיר בית יהודי. ושאלה שאני מוסיף לעניין - יש עניין שלא להחטיא יהודים אחרים, זה תקף לגבי גויים? שלא להחטיא אותם? אני לא אומר לחטוא, אבל אם כבר - עדיף עם גוי, לא?

המדליק22

New member
הנה אני..

הגוי נשוי מן הסתם בחתונה לא דתית ליהודי...הם עשו תהליך של אם פונדקאית והביאו מזרעם 2 ילדים שגדלים איתם...כמעט כולם יודעים עליהם וגם הרב,הוא אפילו דיי חצוף ומזלזל ביהודי הזה ויוצא נגדו ומבחינתו היה עדיף שיתרחק...לצערינו ככה זה כשאנשים סגורים ולא מקבלים את השונה. הגוי התוודע ליהדות דרך היהודי שאגב במושגים בישראל נחשב למסורתי מינוס וכאן בגולה נחשב לדתי פלוס..חחח...והוא ממש שרוף על ישראל וגאה מאוד ביהדות שלו...בנוסף יש לציין שחלק ממשפחתו נרצחו בשואה. אז בן זוגו התחיל להתעורר ולהתעניין כנראה בדת...כרגע הוא לא בא לבית הכנסת ולחגים היהודים כדי לא לגרום לאי נוחות כלשהו לרב הקהילה. האם הפונדקאית לפי הבנתי היא יהודייה כך שהילדים הם יהודים...ובית יהודי לפני מה שהסביר לי הבחור זה כשרות פלוס מינוס,שבת וחגים. מקווה שהבהרתי את עצמי. תודה רבה!!!

קשה קשה

אני מכיר כמה גויים שהוציאו להם את הרוח מן המפרש כשהם ניסו להצטרף לעמנו בארץ. אגב, אם הביצית היא שלה, אז היא האם, לא אם פונדקאית.

סורנטו

New member
היי, די מסקרן אותי ואני מאוד בורה בעניין

גם משום שהנושא לא העסיק אםותי מי יודע מה אבל מעניין לי לדעת איך זה הולך מבחינת ילד להורים הומואים (פרט לאימוץ כמובן). מתנצלת על הבורות ותודה מראש על ההסבר.

מלבד אימוץ

הומואים יכולים לתרום זרע לנשים ואז לגדל את הילדים לבדם בלי קשר לנשים. או לעשות הסכם עם לסבית או זוג לסביות או נשים אחרות ולגדל את הילד במשותף או להפרות ביצית של אישה אהובה (אחות של בן הזוג, למשל) ולהשתיל את הביצית המופרית ברחם של פונדקאית, ולגדל את הילד ביחד עם האשה האהובה.

Nחמן

New member
אתה צודק

רק תחשוב על הפן האחר: כמה גוים "כשרים" (בהשגחת הבג"ץ...
) יש לנו במדינה מכוח חוק השבות המעוות ומכוח פסיקת הבג"ץ? כמה צרות יש לנו מהם בתחום המין, סמים, אלכוהול, אלימות עד כדי רצח וכיו"ב? אז מה? גם בקרב היהודים יש תופעות מעין אלה! אכן היא הנותנת. לא מספיק אלימות ופשע בקרב יהודים עד כדי כך, שאנו צריכים להטמיע בקרבנו גם גוים? ואם תאמר: הלוא יש גוים שומרי חוק וסדר! נכון, אבל הם גוים בסופו של דבר! עאם ישראל הוא עם מיוחד: "עם קדוש אתה לה' א-לוהיך". אנחנו מעוניטינים לשמור על קדושת העם. אי אפשר להוציא מכלל ישראל יהודי שחטא אבל אפשר למנוע מגוי, שאיננו מתכוון לקבל עליו מצוות, להצטרף לעם היהודי. העוא איננו מעוניין ביהדות אלא בזכויות, שיוכל לקבל מהמדינה. הוא עלול להיות אפילו שונא ישראל! אז זה הבסיס בקבלת גרים. תחילה מודיעים לו הקשיים האובייקטיביים, שיש לכל יהודי שומר תורה ומצוות. אם מתעקש, בוחנים את כוונותיו במשך תקופת ניסיון, המשתנה מבי"ד אחד לחברו, ואם יוכיח, שכוונותיו טהורות, יעבור טכס גיור ולאחריו יהפוך ליהודי לכל דבר. אם לאחר הגירות יפסיק לשמור מצוות, תיבדק כוונתו העיקרית. אם כוונתו מתחילה הייתה רצינית אולם רק לאחר מכן פרק עול, הרי זה יהודי לכל דבר. רק אם התברר, שמלכתחילה לא התכוון לקבל על עצמו עול תורה, תישלל גירותו לצמיתות. ע"פ התיאור, שמסר כאן "המדליק", אין כאן אלא חזיון תעתועים. על הגוי לדעת, שלא יוכל לקיים חיים הומוסקסואליים, האסורים ע"פ דין תורה, ולבקש להכיר בו כיהודי. כמובן אינני מתייחס לעצם הבעייה, שהיא אכן בעייה. גם אם יהיה בעל נטייה הומוסקסואלית אך יקבל על עצמו להימנע מכל מגע וייחסים אסורים, אז יש מקום לדון ברצונו להתגייר. אך אם הוא "נשוי" ליהודי בניגוד להלכה ורוצה להמשיך לחיות חיים אסורים, מוטב, שיישאר גוי. לגבי ילדיו היהודים לכאורה אין זה רלוונטי לשאלת הגירות שלו.

avitano

New member
סליחה?

על הגוי לדעת, שלא יוכל לקיים חיים הומוסקסואליים, האסורים ע"פ דין תורה, ולבקש להכיר בו כיהודי. אז אם אני יהודי שמקיים חיים הומוסקסואליים, אני בעיקרון על פי מה שאתה אומר לא מוכר כיהודי? מאיפה הבולשיט הזה? איפה אסור על פי דין תורה לקיים חיים הומוסקסואליים? אסור משכב זכר, כל השאר מותר מותר לחיות עם גבר ומותר לאהוב גבר ומותר להיות יהודי כזה וגאה בזה

Nחמן

New member
אופיר!!!

אתה נרגש מדי. ראשית דע לך, שלגוי המתגייר יש עסק עם בית הדין אך לא איתי ולא אתך. אם בית הדין יאמר: "לא יהודי", שום בד"ץ לא יעזור. יתרה מזאת! אגלה את אוזנך, כי קיים מאגר יוחסין של כל מי שנרשם בתעודת הזהות כיהודי ע"פ פסיקת הבג"ץ אך איננו יהודי ע"פ ההלכה. מאגר יושב על מחשבים רחוקים מעבר לים, כדי שבג"ץ לא יוכל לאסור על קיומו. עכשיו לענייננו. אל תשאל אותי שאלות קשות, כי אינני מבקר המדינה. נסה להיות מציאותי ותבין, שאינני צד בדבר, אלא רק ניסיתי לתהות על קנקנה של הסוגיה. בית הדין לא אמור להתערב בהעדפותיו במיניות של המתגייר. אם לאחר מעשה יתברר יתברר, שהוא נמשך לגברים אולם נמנע מאיסור משכב זכר, אני נוטה להעריך, שלא ניתן יהיה לפסול את הגיור. רק לא כדאי להראות זאת בזמן ההליכים, כי בתי הדין מקפידים על קטנה כגדולה מהנימוקים שהעליתי. חוץ מזה דע לך, שאתה יהודי כשר למהדרין!!! מי, שיגיד עליך, שאינך יהודגי, אני מוכן להעיד, שאתה כשר הרבה יותר מיעודים, שאוכלים רק בד"ץ ומניחים תפילין של רבנו תם. יתכן, שאינך מקיים את כל מצוות התורה, אבל אני יודע בוודאות, שמעשיך הטובים רבים הם
ועולים על לא מעט אנשים, שמהדרים לקנות את האתרוג הכי יפה והכי מהודר, אך כשזה מגיע לעניינים, שבין אדם לברו, "איש את רעהו חיים בלעו". אתה יהודי נצחי, משום שאמך יהודיה וכן אמה וסבתה עד סוף הדורות. גם לו היית חוטא גדול, ע"פ ההלכה הנך יהודי. רק גוי, שמבקש להצטרף לעם ישראל, חייב לקבל על עצמו שמירת מצוות בכוח.

המדליק22

New member
אני עושה קצת סדר בבלאגן

ההודעה שלי האחרונה הייתה מופנית ל40גברי לגבי אם פונדקאית כי חשבתי שזה אכן המקרה. לגבי נחמן-המצב הוא לא כ"כ פשוט כמו שאתה חושב,מצד אחד הוא מעוניין להתקרה ליהדות אבל מצד שני הוא נמשך לגברים כמו כולנו כאן...אז מה עושים? אני גם חושב שמספיקים לנו היהודים שלנו שברחו מהיהדות וכו' אבל תמיד יש את אלה שבאמת רוצים להתגייר ולהפוך חלק מאיתנו...יש אפילו טעם איפשהו בתורה שאומר שאילו נשמות שבגיורם חוזרים למסלול הרגיל והיה כך שנאלצו להתגייר בשל חטאותיהם. הבחור היהודי כ"כ מתוסכל מרב הקהילה ובכלל ולא מבין למה זה אסור ע"פ הדת ודברים אחרים הותרו למשל האפשרות להתחתן עם המון נשים לבל עחד וגם העבדות ועכשיו בכלל זה לא קיים...הוא מסביר את זה בצורה טובה יותר..חחח

avitano

New member
המדליק22

שלום, ברוך הבא לפורום קודם כל... תאמין לי לפעמים אני לא ממליץ לכל אחד לעלות לארץ שיאהב את ישראל מרחוק כי כשהוא יגיע לכאן הוא כבר לא יאהב אותה הדת כאן קשה וזאת הסיבה שבחו"ל הוא יכול להחשב דתי ובארץ יכולים לקרוא לו חילוני או דתי כופר הבן אדם חי עם בנזוג ויש לו משפחה ואני גאה בו שהוא הגיע לזה אפשר לומר שזה החלום שלי בעצם להגיע לשלב שיהיה לי בן זוג, אחרי חתונה כמובן, עם ילדים ואולי גם כלב יכול להיות שייתנו לו להתגייר רק צריך שלא יידעו שהוא נשוי לגבר ושהוא גיי כי אולי זה יגרום לקצת בעיות אבל עדיין בארץ זה יהיה קשה אלא אם הם יגורו בתל אביב באיזור נורא מקבל ונטול דתיים לא שאני בא בקטע של הכללה אבל אין מה לעשות, מעטים הדתיים שיצא לי להתקל בהם שקיבלו את הנושא וגם חבר סטרייט דתי שיש לי מקבל אותי כמו שאני אבל לא מקבל את הנטיה כמובנת מאליה תעדכן מה קורה עם זה, סיפור מעניין!

Nחמן

New member
ואני חשבתי שהוא כבר גולש ותיק...

ככה זה, כאשר אני ממעט להשתתף בפורום לאחרונה. הדת כאן קשה קצת קשה לי עם זה. קומץ אנשים גורם לצערי לתדמית שלילית ... יכול להיות שייתנו לו להתגייר רק צריך שלא יידעו שהוא נשוי לגבר ושהוא גיי ...אז זה ברור לך, שאי אפשר להיות יהודי שומר מצוות ולהיות "נשוי" לגבר. זה לא הולך ביחד ובוודאי לא עם גיור. גם אתה סותר עתצך מעט. אתה רוצה ילדים אבל לא רוצה אשה. אין ילדים בלי אשה. קצת בעייה לחיות עם אשה בה בשעה, שאתה נמשך לגברים, אולם כבר ראינו דברים מעולם כאן בפורום... אין לך מושג עד כמה אני ליברלי בייחסיי עם אחרים! כל התיאורים על המותר והאסור מתייחסים אליי או בכללות. אני מוכן לנשק את כפות רגליו אפילו של... "קוניטו" (לאן הוא נעלם?) - היריב הגדול שלי בפורום, שאני אוהב אהבצ נפש על שום הכנות שבו. אין קשר בין אי הסכמתי וקבלת דברים מסוימים לבין יחסי האישי. הלוואי היה כך בכל מקום.

avitano

New member
הממ אולי

הוא לא כזה חדש ואני רק חשבתי? חח סורי המדליק22 אין מה לעשות הדת כאן קשה ואני לא מדבר רק על האנשים אלא גם בדרגים היותר גבוהים, יותר קל להיות דתי בחו"ל, אין בזה ספק. ברור לי שבארץ! אי אפשר להיות יהודי שומר מצוות ולהיות נשוי לגבר כי הכל כאן כל כך קיצוני וסגור, ואפשר לומר גם די פרמטיבי ילדים בלי אישה? סוג של אפשר לוקחים תרומת ביצית מבנק הזרע מוצאים אם פונדקאית, מפרים אותה, היא בהריון, יש לי ילד, אין אישה בתמונה מעולה.

המדליק22

New member
וואו,תודה על התגובות,לא צריך לריב

אני לא חדש בפורום,אני ממעט לכתוב אבל קורא המון,אתם חבר'ה טובים כאן,ממש חשוב. ^_^ זה ממש נכון שבגולה יותר קל להיות יהודי ולשמור פלוס מינוס מצוות מאשר בישראל ואני יכול להעיד...חחח הבחור היהודי ממש מתוסכל מהרבנים שמקשים ולא מבין איך דברים מסויימים משתנים ואילו מה שקשור לגייז לא כ"כ...והוא הדהים אותי שאמר לי שראה בכל מיני סאונות שיש שם רבנים..חחח...לא משהו חדש אבל בכל זאת למישהו שלא מכיר את הסביבה הזו כ"כ זה הדהים אותי.. הוא חושב לגייר את בן זוגו בארה"ב וכמובן שזה לא הכי פשוט עם כל הנושא של הדיור במקום אחר ולהתחיל לחפש את עצמם מחדש לתקופה כלשהיא.הוא סיפר לי בנוסף כמה חארות היו האנשים בקהילה היהודים שחלקם דתיים וחלקם לא ודיברו עליו רעות וכל אחד הוסיף משהו ואף אחד לא טרח לשאול אותו איך הוא הביא ילדים ומאיפה הם ומה קורה עם הבחור שאיתו...ממש גועל נפש,אני כ"כ מחזיק ממנו שהוא יכול לצפצף על כולם ובכל זאת לעשות מה שבראש שלו,באמת בחור זהב עם ראש על הכתפיים...הרב ממש שונא אותו ומתנגד לו בתוקף. זה מה שקורה שחשוב יותר לשמור שבת ולאכול כשר למהדרין ולא איכפת לך לבזות ולהשפיל את חבריך...תחשבו על זה. =)

avitano

New member
מסכים איתך

ואנחנו לא רבים אנחנו סתם מקיימים דיון סוער :)

מוצאים פונדקאית , מפרים אותה...

כבר הרבה זמן לא שמעתי דברים נבובים מסוג זה . ומה על רגשות האישה? הילד...? כאילו דור האינסטנט . האישה היא מכונה ליצירת ילדים כדי שיהיה לך טוב , הילד -גם משהו לסיפוק העצמי שלך פגשתי כמה וכמה אנשים שגדלו בלי אמא. תמיד יש שריטות , וכאב לב עמוק בפנים. אתה בחור נאה , נראה ילד טוב...אולי עם קצת מאמץ אתה יכול להגיע לזוגיות עם אישה עדינה מאד או אפילו לסבית ...אבל בינתים כל מה שיש לי לומר זה , חבל.

למעלה