אופיר!!!
אתה נרגש מדי. ראשית דע לך, שלגוי המתגייר יש עסק עם בית הדין אך לא איתי ולא אתך. אם בית הדין יאמר: "לא יהודי", שום בד"ץ לא יעזור. יתרה מזאת! אגלה את אוזנך, כי קיים מאגר יוחסין של כל מי שנרשם בתעודת הזהות כיהודי ע"פ פסיקת הבג"ץ אך איננו יהודי ע"פ ההלכה. מאגר יושב על מחשבים רחוקים מעבר לים, כדי שבג"ץ לא יוכל לאסור על קיומו. עכשיו לענייננו. אל תשאל אותי שאלות קשות, כי אינני מבקר המדינה. נסה להיות מציאותי ותבין, שאינני צד בדבר, אלא רק ניסיתי לתהות על קנקנה של הסוגיה. בית הדין לא אמור להתערב בהעדפותיו במיניות של המתגייר. אם לאחר מעשה יתברר יתברר, שהוא נמשך לגברים אולם נמנע מאיסור משכב זכר, אני נוטה להעריך, שלא ניתן יהיה לפסול את הגיור. רק לא כדאי להראות זאת בזמן ההליכים, כי בתי הדין מקפידים על קטנה כגדולה מהנימוקים שהעליתי. חוץ מזה דע לך, שאתה יהודי
כשר למהדרין!!! מי, שיגיד עליך, שאינך יהודגי, אני מוכן להעיד, שאתה כשר הרבה יותר מיעודים, שאוכלים רק בד"ץ ומניחים תפילין של רבנו תם. יתכן, שאינך מקיים את כל מצוות התורה, אבל אני יודע ב
וודאות, שמעשיך הטובים רבים הם
ועולים על לא מעט אנשים, שמהדרים לקנות את האתרוג הכי יפה והכי מהודר, אך כשזה מגיע לעניינים, שבין אדם לברו, "איש את רעהו חיים בלעו". אתה יהודי נצחי, משום שאמך יהודיה וכן אמה וסבתה עד סוף הדורות. גם לו היית חוטא גדול, ע"פ ההלכה הנך יהודי. רק גוי, שמבקש להצטרף לעם ישראל, חייב לקבל על עצמו שמירת מצוות בכוח.