שאלה לי שאלה!

../images/Emo46.gifתפוח זה לא תירוץ!

תפוח זה טעים!

avshalomat

New member
הבנתי ולכן חשוב שהוא יהיה קטן

הא? טוב הבנתי אותך, אין בעיה דוד. באימון פורום הבא אני מביא סיר של בן דודי מגיניאה החדשה, לא איכפת לך להיות בתוכו נכון? הם עושים מרק נורא טעים בסיר הזה...

../images/Emo31.gifתפוח קטן לא משביע.

לגבי המרק, אם לא אכפת לך, אני נכנס עם הטאבי. אם אתה מוכן לטעם...

Kenshinkan

New member
באוקינאווה היה מעמד סמוראי משלהם

מה שנקרא Bushi באוקינאווה זה סמוראי ביפן. היו דרגות בתוך מעמד זה, בדיוק כמו ביפן (Peichin, Chikudan Peichin וכו'). בעז

amir_aikido

New member
Bushi זה מעמד הלוחמים היפני

האם השם האוקינאווי של מעמד הלוחמים זהה לשם היפני ? מעמד ה-Bushi הוא המעמד שאליו השתייכו גם הסמוראים, מבחינה זו צריך להפריד בין היותו של האדם סמוראי (מעיד על העיסוק של האדם עצמו), ובין השתייכותו למעמד הלוחמים. אמיר

Kenshinkan

New member
מב זאת אומרת "להפריד בין היות

האדם סמוראי לבין השתייכותו למעמד הלוחמים"? הלוחמים נקראו סמוראים והיו מעמד סגור. לא? בעז

magic goldfish

New member
הפירוש המילולוי של bushi

הוא לוחם, לא סמוראי. השיטה בושידו שכולכם מכירים משמעה the way of the worrior, לא the way of the samurai. לסמוראים היו גם שוליות ונושאי כלים, שעד שלב מסויים גם השתתפו בקרבות, והרי הם לא היו סמוראים.

אולי עוד מילה על נשק ...

"כל דביל מסוגל לייצר חרב" ... ובכן: ממש לא! לא כל דביל, בטח שחרב שתעמוד בקרב מול חרב איכותית ובטח-שבטח לא קטאנה יפנית... מניין הקרצת את המשפט הזה? אינני בקיא בתולדות הקוסארי למיניהם אך לגבי הגו': גם אם לא נאמין לאגדה של מוסו ג'ונסוקה שפיתח את הג'ו להילחם לחימת מוט כנגד הקטאנה של מוסאשי, הרי שאין ספק (לפחות בידי מי שאי פעם התאמן בג'ו) - כי מדובר בנשק יפני עם אוריאנטציה הדוקה לקנג'וטסו... וכאמור: הקטאנה (לפחות כפי שהיא מוכרת כיום)היא יפנית פר-אקסלנס...

higashionna

New member
אוקיי, באמת החזקת חרבות,

הייתה אסורה (בתקופה מסויימת אפילו חרישת ברזל) אבל שני דברים: הנשק האוקינווי היה קיים עוד לפני הכיבוש היפאני. עוד פעם, המיתוס של "נשק קטלני שיוצר מכלים חקלאיים" אינו נכון. קר חלק קטן מכלי הנשק האוקינווים הם כלי חקלאות: האיקיו (משוט) טונפה ועוד. הסאי והנונ'קו, אינם כלי חקלאות וניתן למצוא אותם גם בסין. האגדה על הג'ו ללא ספק מגניבה, (דרך אגב זאת הפעם היחידה שמוסאשי הפסיד?) אך אתה באמת חושב שיש ליפאנים בעלות עליו?! מה אין כזה בסין? לאן שלא תלך אתה תיתקל באיזה ג'ו או שניים זרוקים ברחוב! האוקינווים אכן השתמשו בנשקיהם המוזרים כדי לגבור על הסמוריים המשוריינים, אך כלי נשק אלה היו קיימים עוד קודם ,ובטוח לא הומצאו במיוחד למטרה זאת (בקשר לחרב זאת הייתה הלצה)

frodo1

New member
הסאי והנונצ'אקו היו כלים חקלאיים

הסאי שימש לעשיית גומות באדמה והנונצ'אקו היה רסן לסוס. בן-דוד שלי לומד קראטה וקובודו והוא יודע.

nitzano

New member
נועם : לאחר מחשבה תחילה ובכנות

אם היית מחליט לשתול צמח כלשהו , האם בהכרח היית ממציא כלי הנראה כמו סאי ? האם זרע ,אשר היה נשתל בעומק רב כל כך (תלוי כמובן באורכו של הסאי) היה מצליח לצאת מן האדמה ? אני יכול למצוא עוד הרבה ספקות נוספות , האם יש טעם לכך ?

higashionna

New member
אתה טועה.

בקשר לנונצ'קו דעותי עם בעז סטייגמן (KENSHINKAN) חלוקות אך עדיין עלפי מקורותיי הנונצ'קו יכול להיות מחבט דגנים רסן לסוס (את זה עוד לא שמעתי..) רצועה לכלב או צעצוע ילדים ועוד כל מיני כלי כלי בית, אך ההסטוריה מראה שהנשק הזה היה קיים עוד בסין. הוא בהחלט נשק פשוט שאיכרים פשוטים השתמשו בו (לא צריך להיות גאון בשביל לחבוט עם הדבר הזה: בכל שכונת כושים ממוצעת באמריקה תראו שלכולם שם הנונצ'קו מופיע בראש ארסנל הנשקים) בקשר לסאי זה כבר מוגזם. אין שום קשר בין מכשיר לעשיית גומול לשתילת אורז לבין הסאי. פשוט אנשים רצו רצו להראות שהמיתוס על מקור הנשק מכלי בית פשוטים תופש לגבי כל דבר. (איך בדיוק עושים עם סאי חורים באדמה) נו פרודו אם אתה נינג'ה אמיתי היית צריך לענות לי על השאלה לגבי השרשראות: משתמשים בהם הרבה אצלכם. לכולם: תענו לי כבר!!

Kenshinkan

New member
עוד מיתוס עומד להישבר

אף איכר אוקינאווי לא למד קראטה או להשתמש בכלי נשק - לא של סמוראים ולא של קובודו. כל המורים הגדולים (סקוגאווה, בושי(!) מאטסומורה, בושי סקיאמה, אנקו איטוסו, אנקו אזטו, צ'וקי מוטובו ואפילו פונקושי - היו ממעמד האצילים. קראטה הפך לנחלת הכלל רק אחרי המהפך של איטוסו (ואח"כ של פונקושי) ומיאגי. פונקושי מתאר את בבירור (למרות שהוא לא שם לב כי בשבילו זה ברור מאליו) בספרים שלו. גם McCarthy מביא את המעמד החברתי של כל מורה בספרו "בובישי". איכרים לא נלחמו נגד סמוראים. זה רומנטי לחשוב כך, אבל זה לא קרה. בעז

Kenshinkan

New member
עדות של פונאקושי ועוד קצת

פונאקושי מספר על המורים שלו שהיו סייפים מעולים, וכוונתו לסיוף יפני עם קטאנה (הוא נולד ב- 1868, שנה ראשונה לרסטורציה, ולפי עדותו זה הלך לאט באוקינאווה). אינני יודע מתי, אבל משלב מסויים באוקינאווה יש חרבות יפניות לאצולה הסמוראית ("בושי"). חשוב לזכור גם, שהמלחמה האחרונה שעברה על האוקינאווים היתה ב- 1601 כאשר היפנים כבשו את אוקינאווה. מאז יש "פקס יפניקה". בעז

higashionna

New member
"פאקס יפניקה" אולי הייתה, אבל

תמיד יש עם מי להלחם. אני בטוח שהשומרים בארמון של שורי לא עמדו חמושים בנונצ'קות! מהיכן צצו כל הכמויות האלה של כלי הנשק? מסתכלים על תרבויות באפריקה אמריקה אירופה איפה שלא תסתכל אפשר לראות: חרב, נשק מוט (חנית וכו') גרזן אלה וקשת. זהו. אז מה האוקינווים, ולא פחות הסינים עשו עם טונות של נשק שונה ומשונה. אולי יש כאן צורך לדבר לכל נשק לגופו, אך אני מתחיל לחשוב יותר ויותר שחלק מכלי נשק אלה לעולם לא שומשו ללחימה...

Kenshinkan

New member
טיפ לחלק מהבו קאטה

ב- lineage שלנו, כל הבו קאטה שמגיעות מסייו אויאטה הן ממשפחת Uhugushku. הם היו שומרים בשער של הטירה בשורי. הרבה מהטכניקות בקאטה האלה הן טכניקות שמתאימות לחנית. בעקבות מחשבות חדשות על האקו (ekku, משוט) ועל הקאטה נראה לי שפשוט היה איזה מאסטר שקלט מה אפשר חעשות עם הכלי ופיתח לעצמו כמה טכניקות שאח"כ הפכו לקאטה. ד"א יש הרבה קאטה שנקראות על שם הממציאים שלהן: Kunioshi no Sai - הסאי של קוניאושי. Matayoshi no Tonfa - הטונפה של מטאיושי. וכו'. בעז

higashionna

New member
אז השומרים בטירה החזיקו בו או חנית?

שני כלי נשק האלה שונים! אני מסכים איתך בקשר למשוט. נו באמת אין כאן אף אחד שלומד וו שו או משהו ויכול לענות לי?

למעלה