שאלה לי שאלה!

higashionna

New member
שאלה לי שאלה!

הרבה זמן לא הייתי כאן והנה שאלה מעניינת בנושא נשק. בשעת מלחמה היפאנים השתמשו במספר כלי נשק: סוגים שונים של חרבות, נשקי מוט ארוכים כגון חניתות ונגינאטה, (בדרך כלל על גבי סוס) וכמובן הקשת( YUMI-YA) השאלה שלי היא פשוטה: מתי בדיוק, והכי חשוב למה, השתמשו בכל הארסנל הענקי שאנכנו לומדים בקובודו. האם הסאי או הנונצ'קו אי פעם היו בקרב, באילו מצבים השתמשו בנשק זה? שאלה זו מופנה גם לכל הסינים שביניכם, ואפילו במיוחד אליכם: בענפים שונים של וו-שו וכו' נראים כלי נשק שלא מן העולם הזה (לצערי איני יודע שמות כי אני לא סיני) מתי לעזאזל השתמשו בחרבות המשונות האלה, האם בכלל הוציאו אותם אי פעם מהמנזר?!

בקצרה - הכללת שני ארסנלים כאחד.

הנשקים שציינת בפתיחת השאלה (חרב, נגינטה, יארי, קשת) הם נשקים יפניים ושימשו את הסמוראים. נשקי הקובודו, כהכללה (סאי, בו, נונצ'קו) הם כלים מאוקינאווה, שבתקופה דאז לא הייתה חלק מיפן, ולא נטלה חלק במלחמות הסמוראים. זה בקצרה, אני לא ארחיב כי אוקינאווה קצת מחוץ לתחום התעסקותי. כנ"ל לגבי כלים סיניים. איל.

higashionna

New member
אני מצטער.

אבל המידע שברשותי אינו תואם את המידע שלך. עלפי הספר של MARK BISHOP: ZEN KOBUDO, היארי נגינטה חרב וכו' הם נשקים אוקינאווים לכל דבר. משהו שמע פעם על תרבות בלי חרבות?! אז אם מה לעזאזל הם עשו מלחמה?! כל דביל מסוגל לייצר חרב, אז אם הם המציאו דברים משונים כמו להלחם עם משוט (!) אז חרב זה קטן עליהם! (טוב אולי הם עשו חרבות יותר גרוע מהיפאנים...) אכשיו משהו בו אני כבר מבין הרבה פחות: לפי מה שהבנתי יש שימוש בנשק "אוקינווי" גם בגו'ג'יטסו ובנינג'יטסו סאי זה נשק שנלמד בדוג'ו אחד שראיתי, ובכלל נשקי הנינג'יטסו מנריקי גוסארי, גוסארי קמה, הם כולם מצויים גם באוקינווה! (שלא לדבר על ג'ו ובו, שהם בכלל נשקים אוניברסליים) השאלה עדיין נשארה!

בכל תרבות לחימה יש נשק אבל ...

לו דווקא חרבות: האוקינאו'ים נלחמו עם משוטים וכלי עבודה אחרים, כי הם היו דייגים ופלאחים... זה מה שהיה באמתחתם. לו היו להם קטאנות - הם היו נושאים אותן איתם... פשוט לא היה להם: הם לא היו חיילים אלא אזרחים וביפן ואוקינאו'ה, אזרחים מן השורה לא נשאו חרבות.

frodo1

New member
אזרחים מן השורה כן נשאו חרבות

לא משנה מה היה מקצוע שלהם, כולם נשאו חרבות. רק לאיכרים היה אסור להחזיק נשק אמיתי, ולכן הם הפכו את הכלים החקלאיים שלהם, כמו הסאי והנונצ'אקו, לכלי לחימה.

פרודו, בחברה הפיאודלית לא היו

"אזרחים מן השורה". היו סמוראים, איכרים וסוחרים, לא כמקצועות אלא כמעמד חברתי. ביפן, החל מהמאה ה-16 או 17 (מצטער, לא זוכר בדיוק), נאסר על מי שאינו סמוראי לשאת חרב. אוקינאווה נכבשה ע"י יפן, וגם שם הותר רק לסמוראים (והיו רק סמוראים יפנים) לשאת חרב. העונש על נשיאת חרב למי שאינו סמוראי היה מוות.

frodo1

New member
צדקת, דוד

שאלתי את האשלה הזאת באתר של שגרירות יפן בישראל ואמרו לי שרק חברי המעמד הגבוהה, לוחמים סמוראים וכאלה הורשו לשאת חרבות. נראה לי שזה גם כולל שחקני קאבוקי, אנשים עשירים וכו'.

שחקני קאבוקי היו מעמד גבוה?

לידיעתי, סוחרים נחשבו מעמד נמוך אף מהאיכרים. תחתית הסולם הפיאודלי, וזה אחד ההבדלים המרכזים לעומת המבנה הפיאודלי האירופאי (שם המעמד הזעיר בורגני היה גבוה מהואסאלים באחוזות שעיבדו את הקרקעות).

frodo1

New member
נראה לי ששחקני קאבוקי נחשבו

מעמד גבוהה. הרי הם שחקנים.

avshalomat

New member
התפוח הוא רק תירוץ

וותר עליו, וכך גורלך יהיה יותר מכובד

למעלה