שאלה לי אליכן.

עידו דו

New member
מה את לא יודעת?

ימנים תמיד (כמעט תמיד, אני לא מכליל חס ושלום) מדברים בסיסמאות חסרות כל תוכן... וכמו שאני כבר הכרתי את "ערב רב" מפה, והוא כבר הספיק לעלות לי על העצבים עם סיסמאות טיפשיות, דבריו באמת כמעט תמיד אינן שוות תגובה... ואתה בעצמך אמרת "דעי לסיים"- אתה זרקת משפט טיפשי לחלל הפורום- לא הסברת לא כלום, אתה יודע לסיים מר "ערב רב" או רק לעצבן?

ד ר ו ר 1

New member
אתה מודע לדברים שאתה כותב../images/Emo35.gif

היכן בדיוק נמצאת החמדנות במאבק? האם אנו חומדים בכך שאנו זועקים נגד תופעה שמחריבה את החברה? האם אנו חומדים בכך שאנו מתקוממים על פגיעה בבני אדם? נועד לכישלון הוא לאחר מאשר המאבק השוביניסטי המדכא, שמוצאו בטימטום וברצון לשליטה, לכוח, לכיבוש ולאלימות.

einattt

New member
כן, דרור. הוצאת לי את המילים מהפה.

תכנסו בו. [אני כבר העדפתי לא להגיב וזהו, היצור {יסלח-לי-לרגע} קצת.. מטופש. -- עינת.

ערב רב

New member
בהחלט, חומדים

התופעה של נשים מוכות במשך תקופת זמן ממושכת היא בהחלט תופעה של חמדנות בה הנשים חומדות את כספו ורכושו של הבעל ומוכנות לסבול בשביל זה. זה לגיטימי, כמו שמשחקי סאדו-מאזו לגיטימיים. אבל המאבק אינו לגיטימי משום שההכאה המתמשכמת מתבססת אך ורק על חמדנותה של האישה.

MoonShield

New member
צודק לגמרי

הן רוצות את כספו של הבעל ולכן מגיע להן מכות... אם סאדו מאזוכיזם זה בסדר אז גם הכאת אישה (או גבר) היא תקינה לחלוטין.... ומכיוון שסקס הוא דבר טבעי, אין דבר כזה אונס. הכל נובע מחמדנותן של הנשים... וזה שהן יוצאות מהמטבח זה בכלל חלק ממזימה זדונית של הנשים להשתלט על עולם הגברים.

עידו דו

New member
תשמע, אתה מגיע לשיאים חדשים.

אני לא יודע אם אתה מבין מה אתה אומר. אתה אומר שהנשים המוכות אשמות בזה שהן מוכות כי הן רוצות שהבעלים יכו אותן כי הן רוצות כסף, זה מה שאתה אומר פה? בוא אני אתן דוגמא קטנה: נניח יש בעל מכה שאין לו גרוש על התחת והוא מכה את אישתו, מה פה? האישה אשמה כי היא מזוכיסטית? היא מפתה את הבעל להכות אותה? היא לא הייתה בבית ושמרה על הילדים? היא יצאה מטרטוריית המטבח? תשמע, אולי תציע מפלגה חדשה שתתמוך בגברים אלימים... עושים להם עוול תאמין לי, אתה תקבל את התמיכה של מרכז הליכוד (זה בעצם הדבר היחידי שחסר להם) הלוואי ולא הייתי מסכים איתך רק בעניינים המדיניים. זה כבר פשוט מגעיל.

ערב רב

New member
ישנה מפלגת הגברים שרצה לבחירות

ונוחלת כישלונות מזה זמן מה. בכל אופן, מה שאני אומר הוא שהקרבה של האישה אל הבעל במקרים של אלימות מתמשכת היא וולונטרית לחלוטין. אין ספק שההכאה היא מעשה בלתי-חוקי, אבל כאמור, בעבור בצע כסף אנשים רבים מוכנים ועוברים על כל מני חוקים קטנים וגדולים כעניין שבשגרה. אסביר זאת בצורה מאוד פשוטה - אם היה לך ידיד בריון שבכל פעם שהיית הולך לבקרו הוא היה מכה אותך ולמרות זאת היית ממשיך להביע כלפיו ידידות ונאמנות והיית מוסיף לבקרו וכך הלאה, האם יכולת לטעון בתום לב לאחר מכן שהוא מכה אותך באופן קבוע? ודאי שלא. חמדנות היא לדעתי המניע הראשון במעלה אבל כמובן שישנם מניעים אחרים כמו דת, מסורת, "ערכי משפחה", ילדים, פחד מפני שינויים, קיבעון פסיבי וכו'.. אבל אף אחד אינו כובל את המוכות לבעליהן המכים מלבדן. ה-"מאבק" נועד באופן מגוחך משהו ליצור מציאות בה הסטטוס-קוו בין הנשים לבעליהן יישמר רק בלי האלימות. מנסים לטעון כי אם האשה תזמין משטרה כל יום שתעצור את הבעל וכו'.. אז הם יוכלו להמשיך לחיות יחד לאחר מכן. אלו דברי הבל והנשים יודעות היטב שהן תותרנה לבדן והבעל ינטוש אותן, כמו שכל אדם נורמלי יעשה ביחס לאחר שיתלונן נגדו במשטרה על אלימות. כלומר, מדובר בנסיון דרקוני להכניס את האף של המדינה לתוך חיי הנישואין האינטימיים של אלפי זוגות בישראל הקיימים על בסיס וולונטרי בלבד. מגוחך.

עידו דו

New member
ההשוואה לא נכונה!

זה לא סתם אני שהולך לחבר בריון סתם כך. אתה שוכח פרט מאוד חשוב, ילדים. הרבה מן האמהות נשארות במשפחה בגלל הילדים והחשש מה יקרה אם האבא יקבל משמרת על הילדים. הפחד שהוא יכה אותם הוא והאהבה לילדים הוא שמשאיר את האמהות כבולות. נכון שאף אחד לא מכריח את האמהות להשאר עם הבעלים (אם אני טועה אישהו מישהו מוזמן לתקן אותי) אבל אין זה נותן כל לגיטימציה לעניין. אין לי מושג מאיפה הבאת את עניין החמדנות.

that girl

New member
גם אתה שוכח משהו-

או שמא כמה משהואים. לאישה מוכה לא כ"כ קל לעזוב את הבעל המכה. במצבים רבים המסגרת הדתית, המעמד הסוציו אקונומי וכדומה מחייבים אותן להשאר. כמעט תמיד מתעלל מנתק את הקורבן שלו מהחברה ושולל ממנה כל עצמאות- לא נותן לה אפשרות לצאת לעבוד, כולא אותה בבית, מנתק אותה ממשפחה וחברים, לאט לאט ובצורה שקשה להבחין בה, והמכות באות בהדרגה יחד עם זה. הנשים הללו חיות על הקצבת כסף מסויימת, שלא עונה לצרכים שלהן לעולם, אין להן עצמאות או קשר עם מישהו שיעזור להן לצאת מהמעגל שבו הן תקועות. תוסיף על זה חינוך פטריארכלי שמקבע את המחשבה שלהן על מחוייבות למשפחה, חובותיהן כנשים נשואות וכו'. ומעל כל זה- פרופיל פסיכולוגי בסיסי של מערכת יחסים של מתעלל-קורבן. המתעלל מאיים על חייה (ולעיתים על חייו שלו), מתנצל ומבטיח שמאורע לא יחזור על עצמו, הקורבן שרויה ברגשות של אשמה, מאשימה את עצמה ומחפשת הצדקות למעשים שלו. בהחלט- חמדנות. רותחת מכעס, ונראה אותך מתחמק מלענות לי, לי

עידו דו

New member
צודקת...

להגנתי אני אומר שכתבתי באחת וחצי בלילה ולכן שכחתי הרבה פרטים.

Nמו

New member
אני לא יודע אם שמת לב...

אבל מבחינה סטטיסטית הבעלים המכים רחוקים מלהיות עשירים, לרוב הם מקבוצת העוני. אישה שנשארת עם בעל מכה היא אשה, לרוב, עם הערכה עצמית נמוכה. לפעמים היא גם המפרנסת. הסיבה לזה שהיא לא עוזבת היא לרוב מאוד פשוטה: היא פוחדת שלא תמצא מישהו אחר, שאף אחד אחר לא ירצה אותה. עכשיו, זה מגוחך, אבל גם דיי עצוב. בכל מקרה, אני לא יודע כמה כנסים והפגנות יעזרו, מה שהנשים האלו צריכות זה אהבה, בין אם של המשפחה או של חברה טובה, הן צריכות להבין ולהפנים שכל מה שצריך זה כוח רצון, ושיש להן את זה כמו לכל אחד אחר. אירגוני תמיכה טובים בעלי מגע אישי הם ה-ד-ב-ר בשביל האוכלוסיה הזאת.

ערב רב

New member
שוב, את מזלזלת בנשים ומתיהרת

מעל הרצון שלהן, הן בוחרות בחיים האלה. אינני יודע בשם מי את מדברת אבל אני ראיתי נסיון לערב את רשויות החוק בעניין ולא להשפיע על הנשים לעזוב את הבעל, ולא בכדי. הסיבה לכך היא הכסף של הבעל. ילדים? אם האם בוחרת בעבור ילדיה בחיים בטוחים כלכלית עם אב מכה במקום לחיות במסגרות לא אלימות ששירותי הרווחה יוכלו להעניק להם אם היא לא תוכל, זוהי בחירתה שלה.

that girl

New member
זו לא בחירה.

לא בחירה בראש צלול, אלא בחירה תחת איומים ובמצב נפשי שאינו כשיר להחליט את ההחלטות האלו, אם הוא בכלל מסוגל. בקיצור, אתה זורק שטויות באוויר בלי להתייחס כמעט לטיעונים שלי.

../images/Emo2.gif

אני פשוט לא מאמין למה שאני קורא כאן. קשה לי להאמין שאתה רציני, ולכן אניח שאתה צוחק. חה חה, אם כך.

einattt

New member
לא נראה שהוא ציני.

ונגיד, וכל הדיבורים שלו פה זה סתם באויר והכל ציניות. הציניות הזו חולנית. מניחה שאם הוא היה ציני הוא לא היה נכנס לכאלה השוואות ונחרץ כל כך. גועל נפש. -- עינת.

eviv

New member
ברור, נשים אוהבות שמכים אותן

נו באמת, לך תקרא קצת על המצבים שהן שרויות או שרויים בהם, ואחר כך תבוא לתדקלם לנו את "הן חופשיות לעזוב". ואגב, רוב הבעיה נובעת מכך שהם לא חופשיות לעזוב, כמו תמיכה של המדינה באם והילדים וכו' וכו'...

נו, זה ברור כשמש

לנשים מוכות מגיע שיכו אותן, כמו שלחולי איידס מגיע למות! לצערי רוב הציבור לא גילה את נפלאות הקריאה האקסטנסיבית.

למעלה