שאלה לי אליכם....

sofish7

New member
גם אני.....

מאמינה ברוחות אבל לא מאמינה באלוהים.. וזה בסדר גמור...

Darkenes sky

New member
אממ..

אני ממש לא באה לזלזל פה.. אבל מדירוג של 1 עד 10.. .הטימטום של זה מקבל 10.. איך ישנה האפשרות לאמין בדבר כזה...ולא להאמין במי שייצר אותו?

תוםםםם

New member
אוי ואיי....

לאיזה פורום הגעתי... שקראתי את השם "רוחות והעולם הבא" לא תיארתי לעצמי שהכוונה היא ל"גנון". יוצא מפה מהר...

פלורי2

New member
רואים?../images/Emo4.gif../images/Emo19.gif

עוד אחד עזב אותנו בגלל השטויות שלכם..

סילחי לי

אך לכתוב למישהו שאת אינך מזלזלת בו, אך הטימטום של דבריו מקבל 10, את מזלזלת בו מאוד! מי נתן לך זכות לבקר בכזאת קשיחות דעות של אחרים? זהו פורום שדנים בו, ואת מתנהגת כאילו אין דבר בעולם מאשר האמת הפרטית שלך. על כבוד האדם כבר שמעת?

Darkenes sky

New member
אמממ...

כן שמעתי את זה.. אינני מזלזלת בו...ממש לא.. פשוט אף פעם לא שמעתי על דבר כזה.. אבל מאחר וראיתי את מה שכתבתי שוב פעם..וביקרתי את עצמי בחומרה..ראיתי שהייתי לא בסדר... ואני לא אומרת את זה על מנת לצאת מזה איך שהוא בסדר.. ממש לא.. ראיתי איפה אני טעיתי ואני מכפרת על כך... ולכן אני רוצה להתנצל על תגובתי...התנהגתי בצורה מחפירה ולא ראויה.. אז...תום...אני מתנצלת על כך...ומבקשת את סליחתך... אם עזבת בגללי...ואני חושבת שכן..אבקש שתחזור...=)

A d v u s h

New member
../images/Emo60.gif אני נכנסת מדי פעם

והתגובה שלך באמת גרמה לי לכתוב תגובה כל אחד פה בא לרשום את דעתו כל אחד מאמין במה שהוא רוצה להאמין אם זו הדרך שבחרת להאמין בה שיהיה לך בכיף אבל למה את צריכה להגיע למצב שאת אומרת שרמת הטמטום שלהם היא 10 תני לו להאמין במה שהוא רוצה...

Dark L

New member
בטח שכן. כל השאר

סתם בלבולי מוח. קיימים אלפים שאינם מאמינים באלוהים ומאמינים ברוחות. ואם תשאלי אותי, אלוהים ורוחות בכלל לא קשורים.

תלוי

מה את מגדירה רוחות ומה אלוהים. מהו בעצם אלוהים בשבילך? אותה דמות מזוקנת בגלימה אותה רואים בסרטים המצויירים? הדת היהודית מגדירה את אלוהים כהכל- היש והאין. הנצרות רואה בו יותר חומרי ואנושי- ילדו הוא המושיע. המיצרים לא ראו אל אחד, אלא מספר אלים שאחראים להתנהלות העולם, ולכל אל יש תפקיד- כך גם היוונים וההודים ועוד רבים.. אנו נולדנו יהודים, והתחנכנו כיהודים. כילדים כבר עוצבה חשיבתינו לנטות ולהאמין באל כפי שהתנ"ך מציג אותו, ורק בשלב מאוחר יותר, אנו מתחילים לעצב את חשיבתינו כראות עינינו. אינני פוסלת את התנ"ך חלילה, וגם לא את שאר אלפי הדתות שמאמינות בדרך שלהן. אני מאמינה כי בסופו של דבר כולם מובילים אל אותו הדבר- כוח עליון. האם הוא צורת אנרגיה? האם הוא צופה בנו? האם הוא יודע הכל? כל אחד יענה לעצמו על השאלה הזו. אך אם תשאלו אותי- כן. אני מאמינה שיש משהו עליון. אם לקרוא לו אלוהים? אפשר. אך לא הכרח. אך שוב- בסופו של דבר לכל אדם יש את האמת שלו... לילה קסום לכולם

ב א ר ו ש

New member
אוקיי..

כל התגובות פשוט טימטום אחד ג-ד-ול אז ככה.. ה' ל-א יוצא רוחות וגם לא בני אדם. בני אדם יוצרים עוד בני אדם (לטיפשים=רבייה) וה' מפיח בהם רוח חיים. תבינו כל הויכוח הזה פשוט מטומטם! תום רק שאל אם היגיוני..רותם פשוט היית צריכה להגיד כן או לא ולא לפתוח בדיון שלם (מה שבדר"כ את עושה)

Darkenes sky

New member
אממ..

התנצלתי...אני גם בנאדם.. אני גם עושה טעויות ואני יודעת גם לכפר עליהם.. - ממש מצטערת שאני לא מושלמת כמוך... אני התנצלתי בפניו ומצאתי איפה הטעות שלי.. אז אולי את לא תפתחי על זה דיון שלם...ותסיימי עם זה.. תודה ושיהיה לך יום קסום..

טרף טרף

New member
זה הגיוני, כמו הבודהיזם

וגם השמאנים לא מאמינים באל אחד אלא בכל מיני רוחות

Blackpanter1י

New member
אה?...גפ לפה הגעת? אז עכשיו זה

הגיוני שיש רוחות,ודברים על טבעיים...ברגע שזה שזה לא מחייב?

טרף טרף

New member
אתה לא מבין, לא אמרתי שאני מאמין

בזה, אלא אני בסה"כ מסביר שיש הרבה תרבויות שמאמינות ברוחות ורוחניות גם בלי כל קשר למונותאיזם היהודי/מערבי. אתה..הבנת את זה ברוך?

אני מאמין ברוחות

הרוחות לא אומרות לי לא לאונן, הרוחות לא אומרת לי תפריד בין חלב ובשר, הרוחות לא אומרות לי אל תנעל נעלי עור ביום כיפור, הרוחות לא אומרות לי בכלל לצום ב-10 לחודש תשרי, הרוחות לא אומרות לי לא לאכול חמץ בחודש ניסן לזכר יציאת מצרים, הרוחות לא אומרות לי להניח תפילין כל בוקר, הרוחות לא אומרות לי לא לנסוע בשבת ולא להדליק טלוויזיה או מחשב בשבת, הרוחות לא אומרות לי לא לעשות קעקועים על כל הגוף , הרוחות לא אומרות לי לא לשכב עם עריות, אלוקים כן אוסר עליי לשפוך זרע לבטלה, אלוקים כן אוסר עליי לאכול חזיר, אלוקים כן מצווה עליי להתענות ב-10 לחודש תשרי כדי לכפר על החטאים ביני לבינו וביני לבין חבריי, אלוקים כן אומר לי לשמור את יום השבת, לא להדליק טלוויזיה בשבת ולא מחשב או רדיו כדי להתרחק קצת מהחומריות ולחשוב קצת עם עצמי איך אני מתקן את עצמי בשבוע שבא לטובה, אלוקים כן אומר לי להניח תפילין כל בוקר, כדי שארגיש טוב במהלך היום(מחקרים היום מדברים על ההילה שיש לאדם לאדם שמניח תפיילן), אלוקים כן אוסר עליי לפגוע בגוף שלי בכל צרוה שהיא, אפילו לעשן סיגריות, אלוקים כן אוסר עליי לשכב עם עריות, כדי להימנע ממחלות מסויימות (אותם מחלות שנגרמו כתוצאה מגילוי עריות, משכבי זכר ובע"ח, איידס וכו'). אתם יודעים מה? הרוחות לא מחייבות אותי כלום, אלוקים כן. אז אתם יודעים מה "אין אלוקים! כי אני לא רוצה שיחייבו אותי." "אין גבול לטימטום האנושי"(איינשטיין).

טרף טרף

New member
מנין לך שאתה צריך לענות את עצמך

כ"כ הרבה? ואם מישהו ימציא דת הרבה יותר קשה מהיהדות הוא יכול להגיד אותו הדבר עליך, שאתה מאמין ביהדות בגלל שזה הרבה יותר קל, למה אתה חושב שכשאתה מסבך את החיים אתה יותר "צדיק"? "אני עשיתי את האדם ישר והם ביקשו חשבונות רבים"(קהלת)

כי אני הולך עם האמת.

היהדות לא הומצאה, היא דת האמת ובוא תוכיח לי אחרת(דגש על תוכיח), התגלו תלפני מיליונים, קצת קשה לזייף או להמציא סיפור כזה ולשכנע עם שלם. אני לא מסבך את החיים יותר, כתוב גם "לא תוסיף ולא תגרע".

למעלה