כיהודי טוב, אענה בשאלות.
"הבערת להבה יש מאין?" לחיצה על הכפתור של המצת או שפשוף גפרור על צד קופסת הגפרורים בד"כ גורם להופעה של להבה שלא הייתה שם קודם לכן. האם זה עונה להגדרה שלך של יש מאין, או שבעצם אתה מגדיר|בדגש| כשוף כמשהו שאי-אפשר להסביר אותו והוא בלתי אפשרי ? "ריחוף של חפץ?" אני אחזור לשאלה הקודמת שלי בצורה אחרת - א. הכוכבים, כוכבי הלכת, הירחים, וחלליות מרחפים בחלל. האם זה מספק אותך, ואם לא למה ? ב. אין שום בעיה לגרום לחפצים לרחף באויר, וזה ניסוי סטנדרטי שעורכים לבחינת המעבדה לבגרות בפיזיקה - טוענים טיפות נוזל במטען חשמלי, מכניסים אותן לשדה מגנטי, וכשהכוח האלקטרו-מגנטי מתאזן עם כח המשיכה הטיפות מרחפות באויר. האם זה עונה להגדרה שלך של רחוף, או שבעצם אתה מגדיר|בדגש| כשוף כמשהו שאי-אפשר להסביר אותו והוא בלתי אפשרי ? גם הפיזיקה היא אמונה עיוורת - לא משנה כמה פעמים תרים ביד שלך פחית ריקה, תשחרר אותה, ותראה אותה נופלת ופוגעת ברצפה, אתה רק מאמין באופן עיוור שכך יקרה גם בפעם הבאה כי אין שום הבטחה שחוקי הטבע לא יישתנו לפני הניסוי הבא או שבפעם הבאה מישהו יפעיל שדה מגנטי באמצעות ציוד שמוסתר בתוך התקרה והרצפה. השאלה הבסיסית היא איך מגדירים כשוף. אם אתה מגדיר אותו כמשהו ששובר את חוקי הטבע, ולכן גם אינו ניתן להסבר מדעי, אני מניח שיש כמה וכמה אנשים בפורום שיחלקו על ההגדרה שלך, ויסכימו שלפי ההגדרה הזאת אין כישוף. אם אתה מגדיר כשוף כמשהו שאינו סותר את חוקי הטבע אך כמה שהמדע (בנקודת זמן מסויימת) אינו מסוגל להסביר אתה נכנס לתחום מבלבל - המצית של היום הוא כשוף של לפני 3000 שנה, ומי שמאמין במדע באופן עיוור סגור לאפשרות של כשוף מעצם העובדה שהוא ינסה to explain away כל תופעה. לבסוף אם כשוף מוגדר גם כמשהו שהמדע מסביר ומבין אותו, כשוף יכול להצטמצם להגדרה של קראולי - כל פעולה רצונית ומכוונת (כולל להתגלגל לצד השני במיטה ביום שבת בבוקר ולהמשיך לישון) היא כשוף. הרמח"ל מביא הגדרה לכשוף (למרות שהוא לא קורא לזה כשוף מסיבות מובנות) כשינוי סדרי בראשית - העולם, או הטבע, מתנהג כברירת מחדל בדרך מסויימת, אבל אלוהים הכניס מן מנגנון (לדוגמא שמות קדושים) שמאפשרים למי שמקיים מצוות ולומד קבלה לגרום לדברים בשונה מסדרי בראשית או דרך הטבע. רק שבאנלוגיה למשחקי מחשב אני חושב שמסתבר שההגדרה שלו זהה לזאת של קראולי - העולם הוא כמו משחק מחשב, והכשוף הוא הצ'יטים שהתוכניתן הכניס אליהם. אבל מרגע שהצ'יטים הוכנסו למשחק המחשב הרי שהם חלק ממנו - חלק שאינו חלק מהתיעוד הרשמי וההתנהגות הרגילה של המשחק, אך פועלים כל פעם בדיוק כמו כל שאר חלקי המשחק. כך גם הכשוף להגדרת הרמח"ל הוא חלק מסדרי בראשית, שכן כל פעם שאדם שעומד בתנאים מסויימים (יהודי מקיים מצוות) עושה פעולה מסויימת (בין אם היא קבלה מעשית ובין אם היא כשוף) קורה משהו ספציפי שלא היה קורה סתם. כאן הכוונה קרובה מאוד עד זהה לנושא הרצון - היהודי מכוון לתוצאה מסויימת, והמכשף (לפי קראולי) רוצה להשיג אותה.