שאלה לי אליכם

Nייט

New member
שאלה לי אליכם

מה זה מכשיר "סיטורציה" תרגום לאנגלית יספיק אבל כמו שאמרו רבותנו "כל המרבה הרי זה משובח" תודה, נייט בתמונה: זה מה שקורה כשFORD FOCUS מחליט להכנס בעמוד חשמל... ניראה מי יכול למצא את אח שלי אלי בתמונה... (נו אפיק, שלי... מצאתם?)

Nייט

New member
האם זה הSPO2?

שבודק את רמת החמצן בדם? (הרגע חשבתי אולי זה ריש עם קמץ ואז זה נשמע כמו Saturation במבטא ישראלי...) אז... אני צודק? מחכה לתשובה בכליון עניים... נייט

תשובה...

מד סיטורציה (שנמצא רק באט"ן/נט"ן...) הוא מכשיר שמולבש על האצבע ושבעזרת קרני לייזר אדומות (תקנו אותי אם אני טועה..) בודק את אחוז (והדגש הוא על ה-%!!) הגזים בדם (ושוב דגש על גזים!!)... אני מדגיש גזים כי אצל בן אדם נורמלי אמור להיות 100% חמצן בדם = 100% סיטורציה, אבל אצל בן אדם שיצא הרגע משריפה גם תיהיה 100% סיטורציה אך לא של חמצן אלא של CO.... מקווה שעזרתי, דניאל :eek:)

חחח אני מניחה שהוא יודע מה זה

רק רצה לדעת את הפירוש לא משנה בכל מקרה קצת תיקון הפאלס אוקסימטר לא בודק את אחוז הגזים בדם אלא את אחוז הקשירה של ההמוגלובין. לכל המוגלובין יש ארבע ידיים לתת לגזים ולרוב הוא נותן אותן לחמצן... רמות תקינות הן בין 95-100 אחוז.

נגב 15

New member
תוספת...

גז ה CO נקשר להמוגלובין הרבה יותר טוב (פי כמה וכמה) מחמצן...

תגובה...

אני לא מבין... "לכל המוגלובין יש ארבע ידיים לתת לגזים ולרוב הוא נותן אותן לחמצן..." מה זה לרוב? כאשר יש חומר שנקשר חזק יותר מחמצן (לדוגמא: CO וציאניד) להמוגלובין, הוא יקשר אליו ולא החמצן.. לרוב זה יפה מאוד, אבל זה נכון.... רמות תקינות הן בין 98-100 אחוז... המשך שבוע טוב, דניאל :eek:)

UV 101

New member
הכל טוב ויפה

רק שציאניד לא נקשר להמוגלובין. הציאניד נקשר לאנזים מסוים במיטוכונדריה שבתאים, אשר שם מתרחשת הנשימה התאית והפקת האנרגיה כך החמצן לא יכול להקשר במיטוכונדריה שבתא והיכולת לייצר אנרגיה יורדת בהתאם לכמות הציאניד שאליו נחשף הנפגע, ומצב הנפגע בהתאם. אשמח לקבל הערות יובל מד"א קראון

ואני רוצה להוסיף עוד משהו....

את קצת סוטרת את עצמך.... אחוז הגזים בדם הוא בעצם אחוז הקשריה של ההמוגלובין... מכיוון שהכל כאן באחוזים, אחוז הקשירה יהיה זהה לאחוז הגזים בדם... פרט לזה שההגדרה של הפאלס אוקסימטר הוא מכשיר שבודק את האחוז הגזים בדם ולא את אחוז הקשירה של החמצן להמוגלובין.... דניאל.

*סותרת...

ולאחר בירור קצרצר התברר לי שאת צודקת.... מצטער, טעות שלי, פאלס אוקסימטר בדוק את אחוז הגזים הנקשרים להמוגלובין בדם...
שבוע טוב, דניאל

חיובי....

בדם יש עוד גזים שמתמוססים ולכן הם לא צריכים להיקשר להמוגלובין... שבוע טוב! דניאל :eek:)

BenCarmon

New member
לא נכון בכלל

הפאלס מודד את החמצן הקשור להמוגלובין ולא את האת החמצן בחם\בפלאזמה

למעלה