שאלה לי אליכם

ת מ ו ז

New member
שאלה לי אליכם

דבר ראשון שלום:) אני חדשה כאן, רק מלפני כמה ימים נכנסתי לכאן לראשונה, ואני חייבת לציין שזה פורום מאוד מעניין, ויפה ואתם ניראים לי אנשים מאוד חמים ונחמדים. (עכשיו די להתחנף לשאלה) אז ככה, בעקבות שאלה שקראתי פה, האם בן אדם יכול לזכור משהו מיגלוגו הקודם צצה לי שאלה בראש: באיזה סוג של גילגולים אתם מאמינים, כלומר, אתם חושביחם שאדם יהודי שניפתר בגלוגל הבא חייב להישאר יהודי, או שהוא עובר לאדם אחר ללא קשר לדעת? וכמה האמונהע שלכם תקפה לגבי הדת היהודית...? אני מאוד ישמח אם תענו:) תמוז

mmaayy

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

קודם כל בוך הבא
בנאדם יהודי שהוא נפתר לא כל הגלגולים יהיה יהודי... כמו שנוצרי לא כל הגלגולים שלו יהיה נוצרי.. קראתי איפשהו שבוחרים איפה לשים אותו. נגיד בנאדם אנטישמי ששונא יהודים, אחרי שהוא נפתר יכולים לשים אותו כאן, בישראל עם יהודים, כדי שישנה את הגישה שלו..שישתנה.. לא כל הגלגולים תיהיה יהודי ותחייה באותו מקום..זה משתנה.

חת3

New member
mmaayy שלום

רציתי לשאול אותך - מי שם את הבן אדם? את אומרת שנגיד אדם אנטישמי ששונא יהודים, אחרי שהוא נפטר יכולים לשים אותו כאן בישראל ..... וכו' מי שם אותו?

.m

New member
אף אחד לא "שם אותו"

הנשמה בוחרת לאן להמשיך. מהו המקום הטוב ביותר להגדים בו את היעוד שלה. כפי שהיא בוחרת את המשפחה אליה היא נולדת, את הגוף בו תתגורר, וכו'... כיוון שאנו חיים באיזור של בחירה חופשית, אחרי שהנשמה יורדת לגוף הפיזי, יש לה בחירה חופשית לגמרי לגבי מה לעשות-עם מי-ומתי. ישנן נשמות שבוחרות להתעלם מהיעוד שלהן ולשקוע בקיום חומרני לחלוטין, וזה בסדר. זו המשמעות של בחירה חופשית. אף אחד לא יעמיד אותן בפינה
כשהן תחזורנה למקום ממנו יצאו.
mai

I am a freak

New member
קארמה

מדובר על תיקון השגיאות של הגלגולים הקודמים, כי, הרי- רק בשביל זה [לפי האמונה] אנחנו פה. בגלל זה, אנטישמי יהיה יהודי ויסבול מאנטישמיות, כדי לכפר על מעשיו בגלגול הקודם ויוכל לטהר את נפשו. אם תרצי שאני ארחיב, אעשה כן בשמחה. שבת שלום, הפריק.

BrEakID

New member
היי

תקשיבי זה נושא מאוד מסובח,האמת לפעמים כשאני עובר דרך מקום מסויים ואני בטוח שהייתי שם ולא הייתי אף פעם אז אומרים שכנראה הגילגול הקודם שלי ביקר שם או גר שם.תחזרי אלי אם את צריכה עוד הסברים

EarthWind

New member
שאלות טובות

יש אנשים שזוכרים דברים מגלגולים קודמים אבל עדיף לא לזכור את הדברים האלו.. זה בדרך כלל זכרונות טראומטיים. לא סתם אנחנו שוכחים בגלגול חדש את הדברים שקרו בגלגול הקודם (בדרך כלל) , משום שזה יכול להזיק לחיינו בחיים החדשים. זה כאילו שאנחנו לא פתחנו דף חדש לחלוטין בגלגול הזה. אני מאמינה בהחלט שאדם יכול להיוולד בכל גלגול משהו שונה לחלוטין- יהודי, נוצרי, מוסלמי , אפרו-אמריקני , סיני , אולי יכול להיוולד במשפחה עשירה ואולי במשפחה ענייה, אולי הוא יהיה אדם מפורסם ואולי לא...כל נשמה בוחרת את ההמשך, את מה שהיא תלמד בהמשך, כשי לפתח את עצמה, ולתת לעצמה יותר נסיון וחוכמה . אני מאמינה , שכל אמונה, לא משנה עד כמה אחרים מסכימים לה או לא כל עוד האדם שלם עם עצמו - זו האמונה האמיתית. אני למשל מאמינה בצורה שונה באלוהים. אני לא חושבת שצריך למשל להתפלל לכוחות עליונים וכו'...אני חושבת שלא באנו לכדור הארץ כדי לשרת כוחות עליונים, באנו לפה כדי לשרת את עצמנו וללמוד, ולהיות חלק מהעולם הגדול, כדי להשלים את החסר בעולם. אנחנו נאהבים וחשובים ואנחנו לא מסוגלים לראות את זהו להבין את זה אבל זה נכון. אם את לא מרגישה רע עם אמונך, לדעתי זו האמונה האמיתית. משהו שבא מהלב ואת באמת מאמינה בו, ולדעתך זה הדבר הנכון. אנחנו האדונים לעצמנו.

I am a freak

New member
תגידי, את דרוזית או ויאקנית../images/Emo35.gif

עעשיו זה כבר לא ברור. בהתחלה את מדברת על כוחות ליוניים שמשליטים כאן סדר, מדבר על הטבע ועל כוחות הרוח והאדמה [ע"ע הכינוי שלך] ושניה אחרי זה את מתנגדת לסגידה להם. בנוסף, את גם בקיאה מאוד בחלק מהתרבות הדרוזית. ממש אשת אשכוליות
נראה כאילו האמונות שלך ברורות וחד משמעיות... את חושבת שהן הגיוניות ובגלל זה את מאמינה בהן או שאת פשוט הולכת עם ההרגשה ועם הלב
סליחה על זה שאני מתעניין יותר מדי, את לא חייבת לענות. שבת שלום, הפריק.

EarthWind

New member
תשובות לשאלותייך

ובכן...אני לא דרוזית או ויאקנית הניק שלי לא קשור הרבה באמונותיי...פשוט רציתי שם שמימי ונעים ובמקרה חשבתי על השם הזה. אני נוטה להאמין במיסטיקה - זה מה שביכולתי לומר. אני מאמינה בדברים רבים. יש דברים שאני מתנגדת להם. ביהדות יש לי הרבה דעות נחרצות. אני אפילו לא יודעת מאיפה הם הגיעו .. אולי בגלל חוויותיי בעבר, אולי דבר אחר... דברים שאני מאמינה בהם - הם לא מסוג מסויים , פשוט ספרים שאמי קוראת ומספרת לי וגם מספרים שאני קוראת... ודברים שאני מסיקה. אם אני אומרת דברים, סימן שאני מאמינה בדברים האלו. אין בדעתי לשקר או להמציא
מה שאני כותבת זה דברים שנכתבו בעיקר בספרים. אפשר לומר שאמונותיי חד משמעיות, אבל אי אפשר לדעת מה צופן לי העתיד, ולכן אומר שאולי הן ישתנו אך ברגע זה הן נוטות להיות חד משמעיות

I am a freak

New member
את סותרת את עצמך

מצד אחד את אומרת- "אני נוטה להאמין במיסטיקה - זה מה שביכולתי לומר" ומצד שני את אומרת- "אבל אי אפשר לדעת מה צופן לי העתיד" זה לא שהמיסטיקה,בחלקה, מתיימרת לעשות
הפריק.

.m

New member
לא בדיוק

המיסטיקה לא מתיימרת לגלות עתידות, אבל תחומים במיסטיקה יכולים לעזור בהצבעה לכיוון מסויים ("תצליח מאוד אם תחפש עבודה בתחום החינוך" בניגוד ל-"ביום שלישי תקבל עבודה כמורה לריתמיקה בביה"ס היסודי XXX"), וגם זה תלוי אך ורק בך, ובפתיחות שלך לחיים.
mai

EarthWind

New member
מאי צודקת. זו היתה כוונתי ...

אין במה שאמרתי- סתירה.. תגובתך גרמה לי לחוש שאתה כעוס או עצבני.. אני מצטערת אם גרמתי לך לכעוס. באור ואהבה, EarthWind

I am a freak

New member
תגובותי למאי ולבחורה הנחמדה

מצטער, אני לא יודע את שמך. לבחורה הנחמדה- אני לא כועס או עצבני, אני סקרן
. מצטער אם גרמתי לך להרגיש שאני כועס עליך, זו לא הייתה הכוונה. כל ההודעות שאני כותב הן בנימה חיובית, באופטימיות נצחית ובחיבה. רק לעיתים רחובות אני מתעצבן.... כי, להתעצבן ולכעוס זה לא בריא... אני לא צריך שיערות לבנות בגיל 15
ולמאי- אני נוטה שלא להסכים איתך. האנשים כיום לומדים את רוב התורות המיסטיות כדי לנצל אותם למטרת חיזוי עתידות. זה נכון שזה לא הייעוד שלהן, אבל- זה השימוש שרוב האנשים עושים בהן. אני אישית מתנגד לניצול שכזה. אבל, מה לעשות שהחברה לא מושפעת מהדיעות שלי וממה שאני חושב. לסיכום... טוב, אין לי סיכום
המשך יום נעים, הפריק.

.m

New member
ודאי שהחברה מושפעת!

מספיק שהשפעת על אדם אחד
והוא השפיע על אדם אחד
והוא השפיע על אדם אחד... וכו' וכו' וכו' הרי החברה מורכבת מפרטים
לא יפה לעשות הכללות! אמנם יש אנשים שעושים בתורות אלו שימושים לא ראויים, אבל (לצערי) ניתן לומר זאת על כל תחום (רפואה, משפטים...). אין מה לעשות, לא כולנו פועלים ממקום נקי. וחבל. אבל זו לא סיבה להניח ש*רוב* האנשים עושים זאת. אני מאמינה שמתוך ס"כ האנשים המומחים בנושאים מעטים מאוד מוכרים לקהל...
mai

I am a freak

New member
אני לא דיברתי על המומחים בתחום

כי, אנשים שרוצים לדעת על התורה כמה שיותר- יהיו לרוב אנשים שלא רוצים לנצל את התורה למתרותיהם האישיות. אני מדבר על אנשים שלא הקדישו זמן להבין מה באמת הכול אומר- וברגע שהשיגו את מה שרצו- פשוט הפסיקו ללמוד וזנחו את המהות האמיתית. הפריק.

.m

New member
גלולי נשמות (על קצה המזלג)

תשובה חד משמעית לשאלה הראשונה שלך: לא. יהודי/ה שנפטר/ה לא חייב/ת לחזור בגלגול הבא כיהודי/ה. לגבי השאלה השניה - יש הבדל עצום בין "דת" (מערכת חוקים שמאורמת לך איך להתנהג כדי שאלוהים ישמע/יאהב/יקבל אותך) לבין "אמונה" (נראה לי מיותר להסביר מהי אמונה...) או במילים אחרות: הנוצרים, המוסלמים והיהודים "מאמינים" כולם באותו אל. האם את באמת חושבת שלאותו אל אכפת אם את הולכת לכנסיה או למסגד או לבית כנסת? והאם באמת משנה לו מה יש לך בתוך הסנדביץ? סתם חומר למחשבה... ובענין הגלגולים - נכתב באחת ההודעות לפני שלא כדאי להתעסק בזה, ושאנחנו שוכחים את הגלגולים הקודמים מסיבה מסויימת. זה לא נכון. ישנן כל מיני בעיות שאנחנו סוחבים אותנו מגלגולים קודמים. חלקן מתבטאות כפחדים או חרדות, וחלקן כ"תקיעות" במקומות מסויימים. אפשר, כמובן, לנסות ולפתור את הבעיה ב"כאן ועכשיו", ולפעמים זה מצליח. בד"כ מדובר בהצלחה חלקית בלבד, מאחר ולא הגענו עד מקור הבעיה, אלא טיפלנו בסימפטום החיצוני בלבד. לעיתים (אך לא תמיד) פשוט יתר לחזור אחורה ו"לתקן" את המקור.
mai (למען הגילוי הנאות: הכותבת היא מטפלת מוסמכת בשחזור גלגולים)

I am a freak

New member
רגשות מעורבים.

שלום לך מאי, שבת שלום והמשך יום נעים. קראתי את ההודעה שלך ומצד אחד הסכמתי, אבל- מצד שני היו כמה דברים עקרוניים שלא יכולתי לעבור עליהם בשקט. אפשר לנסות ולהאיר את עינייך
היהדות, הנצרות והאיסלאם בהחלט מאמינים באותו אל. רק שהשליחים שלו על פני האדמה הם אחרים. בנצרות זה כמובן ישו, באיסלאם זה מוחמד וביהדות, בעבר, זה משה- שבעצם נתן לנו את התורה בהר סיני. אבל- שאלת שאלה שאני נוטה לא להסכים איתה. "האם את באמת חושבת שלאותו אל אכפת אם את הולכת לכנסיה או למסגד או לבית כנסת? והאם באמת משנה לו מה יש לך בתוך הסנדביץ?"
גם הנצרות, גם היהדות וגם האיסלאם אומרים בפה מלא שאת ההיגיון האלוהי אי אפשר להבין. הדברים שמעבר, העיניינים של העולם הבאה וההיגיון שבעולם הזה- אלו אינם דברים שהאדם הפשוט אף-פעם לא יצליח להבין, לפחות לא עד שתינתן לו אפשרות, בעזרת האל או בעזרת גורם חיצוני אחר. אז, בהתאם לזאת ובתגובה לשאלה- אני אשאל שאלה אחרת. את לא חושבת שבגלל שיש כל כך הרבה דברים שאנחנו לא מבינים וכל כך הרבה דברים שאנחנו לא מצליחים לפענח- את לא חושבת שרק בעצם קיום העובדה הזו יכולה להיות האפשרות שכן איכפת לו
יכול איזה היגיון נסתר שאי אפשר להבין, שרק בגללו הוא יעדיף שנאכל תרנגולת ולא חזיר
בקשר להמשך ההודעה, אני נוטה להסכים. בהחלט אחת התיאוריות אומרת שהמחלות ה so called נפשיות שלנו הן דבר שנתון מגלגול קודם ופשוט עבר איתנו הלאה.... או שאלו פשוט תוצרים של גלגול קודם, משהו שאנו צריכים להתמודד עימו. סתם, כדי שתדעי- אחת האמונות היא פשוט להשלים עם העבר שלך ולקבל אותו. כך, עוצמת המכה הרבה פחות חזקה. בספר של לינדה גודמן מדובר על קארמה ועל גלגול קודם- ואני אצטט: "ישנה דרך יעילה אחרת לאיזון הקארמה שלכם. ראשית, כאשר דבר מה שלילי ביותר קורה לכם, הבינו שאתם גרמתם לסבל זהה למישהו (לרוב, אותו אדם) בקיום קודם, אחרת לא היו גורמים לכם לסבל כזה עתה. קבלו אחריות מלאה למצב השלילי, למרות שעל פני השטח נראה שאתם חפים מפשע. הסירו מתודעתכם ומליבכם כל מרירות וטינה כלפי הפוגע. ודעו שהוא או היא, הם פשוט הצינור לקארמה הספציפית הזו, אותה התחלתם בעצמכם בחיים קודמים, גם אם אינכם זוכרים עתה שעשיתם זאת." המשך יום נעים ושוב, שבת שלום. הפריק.

.m

New member
ובכן...

קודם כל, אי הסכמה זה נפלא! זה פותח את הדלת לשלל דיונים מעניינים
ולנושא - בהמשך לענין הבחירה חופשית, כל אחד זכאי לדעתו, ואני מכבדת כל דיעה. הבעיה שלי מתחילה כמישהו אומר לי ש"אלוהים אמר ש...", ומתפתחת כשעשרה אנשים שונים אומרים עשרה דברים שונים (ולעיתים סותרים) בשם אותו אלוהים. עדות שמיעה לא קבילה בבית משפט, ולא קבילה אצלי. אז עד שאלוהים יגיד (תגיד) לי בעצמו (עצמה) מה חשוב ומה לא, אני אמשיך לצעוד בדרך שנראית לי הנכונה ביותר (ואני באמת לא חושבת שזה משנה למישהו מה אורך השרוולים שלי...
). לגבי הספר של לינדה גודמן (קראתי אותו, כמובן) - יש לי אי אילו השגות. למרות שאני מסכימה לחלוטין עם ענין קבלת האחריות (רלוונטי לא רק לחיים קודמים, אלא גם - ובעיקר - לחיים האלה), אני לחלוטין לא מסכימה עם המשפט "כאשר דבר מה שלילי ביותר קורה לכם, הבינו שאתם גרמתם לסבל זהה למישהו". נכון שישנן פעמים בהן מדובר בקארמה, אך ישנן פעמים רבות יותר בהן מדובר בתוצאה ישירה של תבניות חינוכיות עכשיו ותו לא, כך שניתן היה להמנע מסבל מיותר לולא הדיכוי הרב המוטמע בנו מילדות (דוגמאות בסיסיות לדיכוי: "בנים לא בוכים!" / "גברים פוחדים מנשים חכמות, אז תשתקי" ואני יכולה לכתוב עוד ספר שלם...) חלק מהמטרה של טיפול בשחזור גלגולים הוא ללמוד בדיוק מה עשית / עשו לך בגלולי קודם כדי:
להמנע מחזרה על התבנית
לפתור את הבעיה (בד"כ ע"י סליחה ומחילה) ולהמנע או להמעיט בתגובה הקארמית
לשחרר אנשים שאנו קשורים אליהם ע"י נדרים כך שבעצם מדובר על קבלת אחריות, אך מניעת תגובה חריפה ולא הכרחית.
mai (ו
על קבלת הפנים
)

I am a freak

New member
שוב, חילוקי דיעות ../images/Emo13.gif

|מלך|קודם כל, תודה על התגובה. הצלחת לגרום לי לקרוא בסקרנות ולבלוע כל מילה, במיוחד בזכות העובדה שאהבתי את תוכן ההודעות שלך וצורת המחשבה שלך, למרות שעם חלקה אני לא מסכים. קבלי
את צודקת במאה אחוז, זה בהחלט לא נחמד כאשר מישהו מגיע עם שליחות האל בפיו, מבשר לכולם את הבשורה הגורלית ולבסוף, מגלים שעוד כמותו יש המון אנשי בשורה, רק- עם בשורות שונות, עם דיעות שונות, עם דברי אל שונים. כשחושבים על האידאולוגיה של "אלוהים בכל ויד כל בו" ביחד עם האידאולוגיה שאומרת "את ההיגיון האלוהי אי אפשר להבין" אפשר להסביר ממש בפשטות למה דברים כאלה קורים. אני אציג שתי דיעות, אחת שלי ואחת של המורה שלי לתנ"ך- שהסביר לי קצת על עולם הנסתר לפי האידאולוגיה של היהדות.
שלי-
כיוון שאת ההיגיון האלוהי אי אפשר להבין וכיוון שאלוהים אחראי על הכול ושום דבר לא קורה בלי סיבה, עולה המחשבה על השאלה-"למה יש כל כך הרבה אנשי בשורה, אם יש רק אלוהים אחד
"- והתשובה נראית לי ממש פשוטה. יכול להיות שאותו אל שכולם מדברים עליו עושה זאת בכוונה. יכול להיות שהוא שולח בכוונה את אותם שליחים כדי שיפיצו דיעות שונות ובשורות שונות- כדי שאז תוכל להיפתח בפני בני האדם "זכות הבחירה" שכולם מדברים אליה. כי, אם לא יהיו דיעות, במה האנשים יוכלו לבחור
לא תהיינה להם שום אפשרות בחירה.
המורה שלי לתנ"ך-
אותו מורה ניסה להדגים לי את האידאולוגיה ע"י המחשה של המסרים למאגר מידע. הוא קביל את המידע שאותן תורות רוצות להגיע אליו למאגר מידע שנמצא איפשהו בשמים. ואז, הוא אמר משהו כמו- בדיוק כמו שכדי להגיע לנקודה מסויימת אפשר ללכת באינסוף דרכים שונות, כך גם אל אותו מאגר מידע אפשר להגיע בהמון דרכים שונות אחרות- כדי להשיג את אותו המידע. ואז, אנשים ממציאים בשבילם דרכים שונות כדי לנסות ולהגיע לשם. חלק מהדרכים באמת מגיעות לשם וחלק מהדרכים מובילות לשום מקום, כי הן בעצם לא עובדות. בגלל זה, יש המון דרכים לעשות את אותו הדבר, בגלל זה יש כל כך הרבה אנשי בשורה. |ברוכה הבאה|
שבת שלום ושבוע טוב, הפריק.

.m

New member
עובדה אחת - אלף אמיתות...

או במילים אחרות - אם כבר יצאנו מנקודת הנחה שיש אלוהים-ויש לו מה לומר-ושהוא אכן אמר את זה, מה שנותר הוא להניח שכל אחד פרש את דבריו בצורה אחרת, בהתאם לעולם המושגים או האינטרסים האישיים שלו. בערך מה שקורה היום בכל מהדורת חדשות: ישנה התרחשות מסויימת (להלן: עובדה) ואז מעלים 10 פרשנים שונים וכל אחד מסובב את ההתרחשות הזו ומסביר אותה בדרך שונה, ע"פ תפיסת עולמו והאינטרסים אותם הוא מייצג (להלן: 10 אמיתות). הבעיה העיקרית במצב הזה נעוצה בכך שכל אחד מהפרשנים בטוח שהוא (ורק הוא) מביא לנו את האמת היחידה!
וניתן לקחת את ההקבלה לשלל הזרמים ותתי הזרמים בדתות, למשל. עכשיו תוסיף על זה את האגו, שמקשה על אנשים להודות שיתכן והם טעו... למה שלא נלמד לסמוך על האינסטינקטים שלנו, וניתן לכל אחד ללכת בדרך הנכונה שלו. הרי "כל הדרכים מובילות לרומא"
צעידה נעימה |מימיה, כובע ומצברוח טוב| mai

למעלה