שוב, חילוקי דיעות ../images/Emo13.gif
|מלך|קודם כל, תודה על התגובה. הצלחת לגרום לי לקרוא בסקרנות ולבלוע כל מילה, במיוחד בזכות העובדה שאהבתי את תוכן ההודעות שלך וצורת המחשבה שלך, למרות שעם חלקה אני לא מסכים. קבלי
את צודקת במאה אחוז, זה בהחלט לא נחמד כאשר מישהו מגיע עם שליחות האל בפיו, מבשר לכולם את הבשורה הגורלית ולבסוף, מגלים שעוד כמותו יש המון אנשי בשורה, רק- עם בשורות שונות, עם דיעות שונות, עם דברי אל שונים. כשחושבים על האידאולוגיה של "
אלוהים בכל ויד כל בו" ביחד עם האידאולוגיה שאומרת "
את ההיגיון האלוהי אי אפשר להבין" אפשר להסביר ממש בפשטות למה דברים כאלה קורים. אני אציג שתי דיעות, אחת שלי ואחת של המורה שלי לתנ"ך- שהסביר לי קצת על עולם הנסתר לפי האידאולוגיה של היהדות.
שלי-
כיוון שאת ההיגיון האלוהי אי אפשר להבין וכיוון שאלוהים אחראי על הכול ושום דבר לא קורה בלי סיבה, עולה המחשבה על השאלה-"למה יש כל כך הרבה אנשי בשורה, אם יש רק אלוהים אחד
"- והתשובה נראית לי ממש פשוטה. יכול להיות שאותו אל שכולם מדברים עליו עושה זאת בכוונה. יכול להיות שהוא שולח בכוונה את אותם שליחים כדי שיפיצו דיעות שונות ובשורות שונות- כדי שאז תוכל להיפתח בפני בני האדם "זכות הבחירה" שכולם מדברים אליה. כי, אם לא יהיו דיעות,
במה האנשים יוכלו לבחור
לא תהיינה להם שום אפשרות בחירה.
המורה שלי לתנ"ך-
אותו מורה ניסה להדגים לי את האידאולוגיה ע"י המחשה של המסרים למאגר מידע. הוא קביל את המידע שאותן תורות רוצות להגיע אליו למאגר מידע שנמצא איפשהו בשמים. ואז, הוא אמר משהו כמו- בדיוק כמו שכדי להגיע לנקודה מסויימת אפשר ללכת באינסוף דרכים שונות, כך גם אל אותו מאגר מידע אפשר להגיע בהמון דרכים שונות אחרות- כדי להשיג את אותו המידע. ואז, אנשים ממציאים בשבילם דרכים שונות כדי לנסות ולהגיע לשם. חלק מהדרכים באמת מגיעות לשם וחלק מהדרכים מובילות לשום מקום, כי הן בעצם לא עובדות.
בגלל זה, יש המון דרכים לעשות את אותו הדבר, בגלל זה יש כל כך הרבה אנשי בשורה. |ברוכה הבאה|
שבת שלום ושבוע טוב, הפריק.