שאלה לי אליכם......

שחף -בת

New member
שאלה לי אליכם......

אני לא יודעת אם זה המקום המתאים (תקנו אותי אם לא) אבל שם הפורום הוא "רוחני"...... אז ככה אני עושה עבודה בסוציולוגיה כיחידה חמישית והנושא הוא כזה: "משמעות הטיול להודו\למזרח הרחוק" ואני קצת ארחיב- הטיול כהשלמת תהליך ההתבגרות, תת נושא- חיפוש ריגושים וסיכונים אצל אנשים- למה???? אז רציתי לשאול אותכם אנשים שלא נסעו,או שכבר נסעו מה אתם מחפשים שם? מה משמעות הטיול בשבילכם???? ולמה אתם בעצם צריכים אותו? -אשמח לקבל תשובות בנושא או תגובות.....לכל מי שיש לו.... תודה וחג שמח!

Tal_Ya_Tal

New member
היי שחף -בת ../images/Emo42.gif

אני מאמינה שתוכלי למצוא יותר תשובות לשאלותייך באתרים כמו ´המזרח הרחוק´ (שאלי את גילי פרי, שמבקרת אצלנו)ו´טנטרה´ של תמיר (רפיק) קמחי. אני מאמינה שבאתרים אלו מבקרים יותר אנשים הנוסעים להודו/המזרח הרחוק
אני יכולה רק לומר לך, שהצורך לנסוע למזרח, מבטא צורך במסע אל העבר. אל ערש התרבות. לחפש את השורשים. בעוד הצורך לנסוע מערבה מבטא צורך להגיע אל העתיד, אל הקדמה. ואין זה רק בשל אופיין של הארצות הממוקמות כך. זהו סדר יקומי. מזרח-עבר, מערב-עתיד. הכל מתחיל במזרח. השמש זורחת במזרח. החיים הפיזיים מתחילים, כאשר השמש עולה מעל קו האופק. (האופק המזרחי באסטרולוגיה) ומסתיימים כאשר השמש שוקעת במערב.הדיסנדנט. צירפתי לך לינקים. ב ה צ ל ח ה L&L TALYA

שחף -בת

New member
וואי תודה........

תודה ענקית על הלינקים. אבל כוונתי הייתה לא למצוא כאן כל כך חומר ספרותי בנושא או מחקרי כי את זה אני אמצא ב"מכון סאלד" ובעוד כל מיני מאגרים של חומר סוציולוגי. מה שחיפשתי כאן הוא יותר דעות ,מחשבות וסיפורים של אנשים בנושא.... אז שאלתי עדיין רלוונטית.....לכל מי שרוצה להגיב... אבל תודה לך המון!

טליה תודה,,,,,, ולשחף ../images/Emo39.gif

טליה, ראשית תודה על ההפניה...... הפרגון הדדי. אהבתי את המחווה.
שחף יקירתי, באתר המזרח הרחוק, תמצאי סיפורים אישיים של מטיילים, כמו כן תוכלי לשאול את המטיילים שבדרך לשם, או בדרך חזרה, למה נסעו. כמובן בפורום של המזרח הרחוק, לא באגף המיסטיקה. בהצלחה חמודה. אור ואהבה לכולנו, גילי פרי מחייכת

שחף -בת

New member
וואי תודה........

תודה ענקית על הלינקים. אבל כוונתי הייתה לא למצוא כאן כל כך חומר ספרותי בנושא או מחקרי כי את זה אני אמצא ב"מכון סאלד" ובעוד כל מיני מאגרים של חומר סוציולוגי. מה שחיפשתי כאן הוא יותר דעות ,מחשבות וסיפורים של אנשים בנושא.... אז שאלתי עדיין רלוונטית.....לכל מי שרוצה להגיב... אבל תודה לך המון!

Tal_Ya_Tal

New member
היי שוב, שחף-בת ../images/Emo42.gif

כמובן שהכוונה לא היתה להפנות אותך למקום שיש בו חומר ספרותי או מחקרי. אבל אני רואה שגילי כבר הספיקה להסביר לך זאת. כמובן שכוונתי הייתה שתוכלי לשאול את פי האנשים שטיילו או מתכוונים לטייל במזרח מהם דיעותיהם, מחשבותיהם, חוויותיהם והשקפותיהם. בשני האתרים שצירפתי לך, הן ב´מזרח הרחוק´ והן ב´טאנטרה´ ישנם אנשים שהיו, טיילו וחוו את הדברים ותוכלי לשומעם ממקור ראשון!!! L&L TALYA

YUVALGLO

New member
לשחף

בדרך כלל מי שנוסע למיזרח הרחוק בדרך כלל אנשים אחרי צבא. ביוחד בצבא וגם בגיל ההתבגרות אומרים לנו מה לעשות תילמד תסדר תחדר בצבא שופטים אותך אם אתה עושה משהו בגילהי ה20+ בהאדם מתחיל לפתח את הרגש שלו עד גיל הה20 הוא התפתח יותר פיזית. אז הוא מתחיל לחפש את החופש שלו איפו שלו יגידו לו מה לעשות. הוא יוכל להכשל להצליח במה שהוא עושה בגלל שהוא עושה את זה לבד יותר. קל לו למצוא את עצמו בחיים במיזרח הוא יכול למצוא את השקט הזה שום יותר זול הוא יכול לשהות במקום יותר זמן ולבזבז על דברים שהוא אוהב הטבע הרוחניות המדיטציה היוגה וכו... בקיצור החופש השקט הנפשי שולטים במזרח בקיצור איין כמו החופש פשוט כמו עולם אחר

למעלה