שאלה לי אליכם!

s u p e r mind

New member
שלום אוקה

השאלה שלך אינה קשורה לפורום זה ולהמשך הדיון תפה לפורום ארגון מנסה בהנהלת נקו. לשאלתך: לא ידוע לנו על מגבלה בנוגע למנת המשכל הגבוהה ביותר האפשרית, על כן קיימת אפשרות תאורתית שלתינוק בן שנה תהיה יכולת מנטלית כמו של ילד בן 10 (איי קיו 1000). ככל שמנת המשכל גבוהה יותר וקיצונית יותר כך קשה לנו יותר למדוד אותה, למעשה מבחני האיי קיו המקצועיים ביותר לא יכולים למדוד איי קיו מעל 210 לפי מיטב ידיעתי. אנו יודעים בערך את האיי קיו של האנשים הגאונים בעבר ע"פ הישגיהם, כך לדוגמה מערכים שלגתה היה 210. האדם הנחשב כיום לגדול הגאונים הוא וויליאם ג'יימס סידיס שמעריכים כי היה לו איי קיו בין 250-300, זאת ע"פ התפתחותו המדהימה והשגיו לפי גיל.

s u p e r mind

New member
../images/Emo5.gifאוי ואבוי...

הפסקה הראשונה מיותרת כ"כ, מצטער אני פשוט באתי ממסיבה הזויה ולכן לא שמתי לב אפילו לאיזה פורום נכנסתי, אידיוט שכמותי-קבלי את התנצלותי.

Cvoog

New member
../images/Emo6.gif

הידעת? מחקרים מראים כי סמים מורידים את ה-IQ ב40%!

s u p e r mind

New member
תודה על המידע אבל לא השתמשתי בסמים.

אולי קצת אלכוהול, אבל מכיוון שאני לא מרבה ללכת למסיבות אז המעבר בין מקום כ"כ שומה למקומי הרגיל "טראגי" בשבילי והתוצאות הן כפי שראית מפחידות...

Cvoog

New member
חיי חברה רדודים ואיי קיו גבוה?

האם יש קשר? האם אנשים עם איי קיו גבוה מעדיפים להסתגר בבית ולקרוא אנציקלופדיות מאשר לצאת לבלות ולפתח את יחסי האנוש?

MelodicTruth

New member
חיי חברה הם לאו דוקא עניין של IQ

אך אי אפשר להכחיש את הקשר בין השניים. אני ארחיב בנושא בקרוב...

shabaz

New member
יש מעיין נקודה קריטית שבה זה

מתחיל להשפיע באופן בלתי נשלט, לא? אי קיו יכול להיות מקושר לחיי חברה בקשר הדוק, לפי אדם שאני מכיר... הוא אומנם לא שיא הגאונות, אבל הוא בהחלט חכם. הסיבה שאתם לא מתייחסים אליה היא השפעות פסיכולוגית, רגרסיות, והשאר על בני אדם-מה שיכול לגרום לחיי חברה פורים באותה מידה כמו התבדלות ממנה. יכול להיות שסה"כ הסיבה שאנשים לא מרבים להיות בתוך מעגל חברתי זה בגלל שהם מרגישים לא שייכים, לא רצויים וכו', כתוצאה מילדות עשוקה. בני אדם, שתיאורטית לא חוו דברים כאלה, במעין חברה אוטופית לאינטלקטואלים:), תיאורטית לא יתבדלו מהחברה. אולי ברמות הגבוהות זה באמת בלתי נשלט ברוב המקרים-כי אז האנשים לא מבינים אותך בכלל...

MelodicTruth

New member
הממממ

דוקא עכשיו מתחילים לצוץ מחקרים על ההשפעה החיובית שיש לסמים פסיכדליים על החשיבה...

MelodicTruth

New member
תשובה

כמו שנאמר מקודם, מדידת IQ של ילדים נעשית ע"י השוואה של הגיל המנטלי לגיל הכרונולוגי, כך שתיאורטית ניתן לעבור את ה300. המדידה אצל מבוגרים שונה, הIQ נמדד לפי סטיות תקן. לפי האתר http://home8.swipnet.se/~w-80790/Index.htm סביר להניח שלא חי על כדור הארץ כרגע אדם עם IQ גבוה מ-202. ומבחינה סטטיסטית, הIQ הגבוה ביותר האפשרי הוא 232, אחד מ9007199254740992.

למעלה