שאלה לי אליכם

SDRules

New member
ספר(י).... אני בת:)

בשיעור 31 היתה לי החלפה שהלכה דיי סבבה.. אני מקווה שבקרוב (מאוד..) טסט פנימי!

Krishi

New member
הקלאץ' לא קריטי????

שניה לא שמת לב והרמת אותו יותר מדי גבוה... והופה, נכבה האוטו... מה גם שיש הרבה מכוניות עם קלאץ' רגיש ביותר... מזל שאני לומד על סקודה אוקטביה החדשה... גם אם אני ירים את הקלאץ' ב-7 ס"מ והאוטו ירעד לי כאילו אין מחר זה עדיין לא יכבה... בכל מקרה... לפעמים קורה לי אומנם לעיתים מאוד רחוקות אבל קורה שאני מעביר בטעות במקום הילוך אחד קדימה או הילוך אחד אחורה 2 הילוכים קדימה או אחורה... בקיצר.. יש אנשים שזה בא להם יותר בטבעיות... או שמתרגלים לזה מהר יותר... אני בשיעור 34 ואני עדיין שונא את זה!

sattla

New member
שמע../images/Emo70.gif

כשתנהג על האוטו של ההורים אתה תגלה שגם עם הקלאץ' הכי קצר בעולם לא יכבה לך האוטו ואני מדבר מנסיון כי נכבה לי האוטו אולי 5-6 פעמים עם קלאץ' כזה ומה תמיד אתה תוכל להרים את הקלאץ' עוד אם לא נוח לך...

אליקום

New member
באוטומט מרגישים את האוטו מצויין וזה

כיף גדול האוטו מהיר זה כיף שאתה עובר רחוב בטיל במהירות נורמלית וכולם לא זזים. הילוכים איטי ודווקא מגביל. אתה מתרכז רק בנהיגה. אתה לו מזדחל לך באיטיות. אתה לא כל שניה צריך להזיז את זה וזה זה מגביל ומעצבן. אתה צריך להיות דרוך ולא חופשי כי זה הופך אותך לנעול. זה לא קל אתה לא בחופשיות ובנינוחות. חוסר נסיון רואים עלייך.

Torn

New member
שטיות מה שאמרת עכשיו....

תיבת הילוכים רגילה איטית...? לידעתך תיבה ידנית הרבה יותר זריזה מכל תיבה אטומטית, ואל תשכח את היתרונות של חיסכון בדלק ופחות בלאי במנוע. תיבה אוטמטית היא בד"כ תיבה עצלה יותר, והתגובות שלה איטיות יותר...

ZetLAW

New member
"יותר מהירה מכל תיבה אוטומתית זה לא

מדוייק יש תיבות שהם אוטומתיות עם גיר רציף שרק אם אתה איזה נהג מרוצים אתה מעביר ומהירות שהם מעבירות הילוכים. כי בתיבת גיר רציף אתה בכלל לא שומע את המנוע מעביר הילוך הוא פשוט מתפס יותר גבוה בסיבובי מנוע.

sattla

New member
לא מדוייק

מה שהגיר רציף עושה זה מה שאמרת אבל גם ידני עושה את זה רק יותר טוב פשוט אין תיבה אוטומטית שהיא מהירה יותר

ZetLAW

New member
באמת שטויות

לאבא שלי יש Passat 1.9 TDI שזה מנוע עם הרבה כח יחסית לא בכוחות סוס אלא בממונט בכל מקרה אני לא מרגיש את האוטו כמו שצריך. אני מעדיף לנהוג על גיר ידני וגם לא כל גיר ידני. למשל את שיעורי הנהיגה שלי עשיתי על B4 אוטו נחמד אבל חסר בו משהו ובבית אני נוהג על Polo שזה אחת המכוניות הכי כיפיות שראיתי ! ממש ספורטיוית בצורה בלתי רגילה. יש לה מנוע חזק שיכול לעבוד בטורים גבוהים (אם אתה עושה פתיחות עם איזה ערס) וברקסים מקוררי אויר שכל מורה לנהיגה חולם עליהם בלילה.

sattla

New member
פתיחות עם פולו ../images/Emo6.gif

ראשית אל תעשה פתיחות כי כפי שהגדרת את ה"פתחים" הם ערסים אז תעשה רק אם אתה ערס. שנית אני מוכן לפתוח איתך עם הסובארו שלי (DL שנת 86) ולהוכיח לך שכמה שהאוטו הזה חזק הוא לא שווה גרוש (בהנחה שהוא אוטומט כמובן) ואם הוא הילוכים אז יהיה לי יותר קשה
ושוב אני קורא לך לא לעשות פתיחות זה מזיק: א. לגיר ב. לצמיגים ג. למנוע ד. מרוקן שמן..
ובנוסף לכל זה מסוכן ולא שווה את זה ואת הסכומים שתצטרך להוציא במיוחד אם זה אוטומט - זה יהיה יותר יקר.

ZetLAW

New member
ה פולו ידנית ובאמת לא כדאי לפתוח א

יתה ואני גם לא עושה את זה כי כרגע אני עם מלווה אז בוא ה DR 350 שלי מול ה סוברו נראה מי ינצח אני מאיץ מ 0 ל 100 בבערך 5 שניות אם אני מספיק לעביר את ההילוכים מהר.

ZetLAW

New member
אם דיברת על הפאסט

"כמה שהאוטו חזק הוא לא שווה גרוש" אז תבדוק את עצמך שנית האומנם הוא אוטומת אבל בהחלט יש לו כח

sattla

New member
אם אני מספיק להעביר את ההילוכים מהר

לא אמרת כלום... רק שתדע לך שפתיחה זה לא קשור תמיד לאוטו זה תלוי גם בנהג אם אתה נהג יותר טוב אתה תקח - על זה אין ויכוח... לגבי הפולו אם היא ידנית אז היא די סבירה לגבי זה אין לי מושג מה יהיה יותר מהיר לגבי הפאסט - אם זה גיר אוטומט ולא טיפטרוני אז לא חושב שיש סיכוי מול הפולו זה גם תלוי בעוד גורמים אם היא 1600 או 1800 או 2000 ואם היא עושה פתיחה עם מזגן
ובוא נסגור את השרשור הזה...

sattla

New member
אתה משווה אופנוע לאוטו ../images/Emo35.gif

האופנוע היחידי שלקחתי זה 50 סמ"ק מסכן שום אוטו לא יכול לעמוד מול אופנוע (אוטו לא ספורט כמובן משהו סטנדרט)

למעלה