שאלה לי אליכם :)

מיטללל

New member
שאלה לי אליכם :)

מישהו מביניכם קרא את הספר מסעותיי עם דודתי של גריהם גרין? ואתם יכולים לספר לי קצת על תוכנו?

een ogenblik

New member
אנו מאד נחמדים

לא הטפנו דבר על קריאת הספר לבד. לא הערנו הערות נבזיות על נצלנות. לפעמים נחמדות יכולה להתבטא במה שלא עושים! (ואנו יודעים להיות מאד לא נחמדים.)

freedom rider

New member
ברצינות

אני קראתי את הספר הזה כמה פעמים. בעניין התוכן - התשובה שנתנו לך היא באמת ממצה - זה סיפור של רווק מזדקן, שיוצא לשני מסעות עם דודתו האקצנטרית. מעבר לזה - אני ממש לא זוכר פרטים, אבל זה ספר מאוד קריא, מלא הומור ומומלץ בחום.

מיטללל

New member
פייר. פייר :)

האמת שזה אפילו לא בשבילי אז אתם לא יכולים להאשים אותי בעצלנות או חלילה נצלנות :) אחותי... נקלעה למצב ביש. ומסיבות כאלה ואחרות הגענו למצב שצריך להתחשוב ו"לעזור" לה :). פרידום, מאוד קריא? מלא הומור? מומלץ בחום? קראתי שלוש פרקים אתמול והרגשתי שאני קוראת משהו שנכתב לפני שנים רבות רבות. וכל שורה, הרגשתי סבל. אבל זאת אני. תודה בכל מקרה :) (אני מניחה שלבקש ממכם יומן קריאה זה יותר מדי, אה?
) צחקתי! יום נעים :)

באמת נכתב לפני שנים רבות רבות

לפני שנולדת, וסביר להניח שגם לפני שאחותך נולדה... אבל כתוב היטב, בהומור אנגלי טוב. המשיכי לקרוא ואל תשברי, זה נהיה יותר מעניין אחרי הפרק החמישי. והעיקר הפואנטה.

freedom rider

New member
כן, זה ספר מאוד ישן

משנת 1969. ויש גם סרט שנעשה על פי הספר ב-1972 - אפשר לראות אותו מדי פעם ב-MGM או TCM. אולי הספר הטוב ביותר של גרהם גרין, למרות שאני אוהב יותר את "הגורם האנושי". אני קראתי את זה בפעם הראשונה כשהייתי בן 14 אני חושב, ובעקבותיו קראתי את כל ספריו של גרין שתורגמו לעברית. התרגומים בדרך כלל בעייתיים, ואלי זה מה שהפריע לך בקריאה, למרות שעד כמה שאני זוכר התרגום של מסעותיי הוא סביר בהחלט.

מיטללל

New member
היא הביאה לי ספר חדש,

קופסה שחורה\עמוס עז? סליחה על החוצפה שלי, זה ספר טוב? לדעתכם יהיה לי נחמד לקרוא אותו? מיטל

Arana

Well-known member
מנהל
לעמוס עוז צריך להתרגל...

זה ספר קריא, לא רע. הצורה שלו מעניינת, כי הוא בנוי כולו מקטעי מכתבים, מברקים, דו"חות וכו', ובסך הכל מהנה לנסות ולהבין מה קרה דרך התגובה של האנשים, למשל: בחור צעיר (אחת הדמויות) התקבלת לאיזו עבודה אצל קרוב משפחה של דמות אחרת, ואז פתאום יש מכתב מהדמות האחרת (זה שסידר לו את העבודה), בו כתוב איך הוא יכול לעשות כזה דבר ומה הוא חושב לעצמו, ובקיצור - הקורא צריך לברור מתוך המכתב מה קרה שגרם ל"פיצוץ" במקום העבודה.

מיטללל

New member
אוקיי

אני אקרא את הספר, אנתח אותו ואגרום לכם להיות גאים בי. תראו :). לילה טוב !

Rivendell

New member
עוז, גרין, ועוד.

השבוע נגמרו המבחנים, ואני וחברה שלי פשטנו על הספרייה. כל אחת מאיתנו יצאה עם כ 11 ספרים
ביניהם, באופן מקרי למדי, יש לי גם את "הגורם האנושי" ו"מסעותי עם דודתי", של גרין, שאתחיל לעבוד עליהם בסופ"ש. לקחתי גם את "הבושם", ואני באמצע הדרך. ולגבי "קופסא שחורה" של עוז, דווקא אותו אהבתי מאוד.

freedom rider

New member
ובעקבות השרשור הזה

התחלתי אתמול לקרוא שוב את ד"ר פישר מג'נבה

זה ספר טוב...../images/Emo70.gif

עמוס עוז הוא סופר מצויין אני מקווה שיהיה לך נחמד לקרוא אותו כמו שהיה לי.... שלכם ליאת

מיטללל

New member
אוקיי. התחלתי לקרוא אותו.

ואני אפילו דיי נהינת מהקריאה.. :) פרטים בהמשך?

מיטללל

New member
סיימתי לקרוא

דיי אהבתי. לקראת הסוף זה התחיל מאוד לאכזב. איך מנתחים ספר?

למעלה