שאלה לי אליכם....

הדס7

New member
שאלה לי אליכם....

האם אני יכולה לדעת האם קורס באוניברסיטה הפתוחה יוכר באוניברסיטת תל אביב / באר שבע / ירושלים ? כי אני רוצה ללמוד עכשיו קורס מתמטיקה דיסקרטית ובשנה הבאה להיכנס לאחת האוניברסיאות ואני לא רוצה סתם ללמוד את זה... התוכלו לעזור לי ? תודה !

Fingertip

New member
אני לא חושב שדיסקרטית מוכר

באוניברסיטאות אחרות. הגרסה שלו אצלנו די ייחודית לאו"פ... אבל אלגברה I דווקא כן מוכרת באוניברסיטאות אחרות (אצלנו עושים משהו כמו 110% ממה שעושים באוניברסיטת תל-אביב, באלגברה I, אני חושב). צריך לדבר עם האוניברסיטאות הנוגעות בדבר... מקווה שעזרתי, אהד.

סיאנס

New member
גם לא היתה אותה בעיה

והמסכנה: אי אפשר לדעת! אף אוניברסיטה מאלה שהזכרת (חוץ מירושלים, אני לא מכירה אותם), לא תדבר איתך לפני שהתקבלת!!! איזה מעצבנים!!! וזה פרט לעובדה השולית, שיכול להיות שמי שאחראי כיום על הכרה בקורסים, יתחלף, ואז אין שום משמעות להבטחות שקיבלת כי יכול להיות שיבוא מישהו חדש עם קריזות חדשות.... נראה לי שהדרך הכי בטוחה זה אפיקי מעבר

מתמטיקה דיסקרטית

הי, לדעתי, כדאי לך לשקול ללמוד את הקורס למרות אי הוודאות. אל תסתכלי על זה בתור "סתם ללמוד". תתיחסי לזה כאל הכנה ללימודים אקדמאים. בכל מקרה זה יפחית מאוד מ"הלם שנה א" והקורס המקביל בדיסקרטית יהיה "יחסית" קליל עבורך. הזמן שיתפנה לך מסמטר א´ יהיה יקר מפז. דיסקרטית זה קורס שמאורגן היטב. המרכז שלו, איתי הראבן, הוא המרכז הטוב ביותר בו נתקלתי עד כה. יש שפע חומר נוסף באתר, כמו מבחנים פתורים וממנים משנים קודמות והוא לא חוסך במאמצים לעזור לסטודנטים בכל דרך אפשרית מבלי להתפשר על הרמה. קבוצת הדיון סופר פעילה ומהווה עזר משמעותי. המרכז מעביר בעצמו שני שיעורים ב"אופק" - שידור בלווין לכיתות ברחבי הארץ. המרכז מרצה מחונן, לדעתי. חבל שלא כל השיעורים מועברים באופק. חשוב לציין כי הקורס עודכן לסמסטר הקרוב והוסר ממנו נושא "מבנים אלגברים" שלא נלמד, למיטב ידעתי, בקורסים המקבילים באוניברסיטאות השונות. זה בהחלט פלוס משמעותי אם את מבקשת ללמוד במוסד אחר. גם אלגברה לינארית I יכול להיות רעיון טוב, ובעל סיכויים יותר טובים להכרה, כפי שציין אהד. בהצלחה ==================================================================

Fingertip

New member
בקשר לאיתי הראבן...

מסכים בהחלט! אני גם מציע לך לנסות את ודים גרינשטיין (אינפי 2, מרוכבות ואנליזה פונקציונלית) אהד.

Deathatred

New member
איתי הראבן שולט! ../images/Emo45.gif

לשאלתך הראשונה, לא מכירים בקורס מתמטיקה דיסקרטית באוניברסיטת ת"א. לעומת זאת, באלגברה ליניארית כן מכירים באת"א. למרות זאת אני בהחלט ממליץ שתקחי אותו, מכמה סיבות: 1. בתור קורס מבוא למתמטיקה הוא לא קשה מידי (להתחיל חדו"א/אינפי או אלגברה ליניארית כקורס ראשון באו"פ יכול להיות קשה מידי). 2. הקורס מניח בסיס לכל המתמטיקה של האוניברסיטה: הוכחות פורמליות וריגורוזיות, מושגי יסוד, פונקציות, תורת הקבוצות, לוגיקה, עוצמות אינסופיות וקומבינטוריקה. 3. הקורס מקנה חשיבה מתמטית והרגלים מתמטיים נאותים. 4. מרכז הקורס ואתר התקשוב הטובים ביותר שפגשתי. איתי-הראבן מרכז שולט ורואים שבהחלט איכפת לו מסטודנטים. האתר בנוי לתפארת ומלא בחומר עזר: החל ממבחנים ופתרונות, עבור בתקציר הקורס (אוסף כל ההגדרות, המשפטים והטענות מהשאלות) שהוכנו ע"י אחד הסטודנטים שם) וכלה במאמרי השלמה שכתב איתי הראבן לחומר הלימוד (לא לפספס את המבוא שלו לעוצמות אינסופיות ואת המבוא שלו לפונקציות יוצרות). גולת הכותרת היא כמובן הפורום שפעיל מאוד ותמיד תמצאי שם מישהו שיענה לך. איתי הר-אבן נוכח הרבה בפורום ומדרבן דיונים לא רק בקשר לממ"נים אלא גם מעל ומעבר לחומר הנלמד. 5. קורס בדידה בת"א יהיה לך יחסית קל וישפר לך את הממוצע. 6. קורסים כמו חדו"א ואלגברה ליניארית עושים שימוש במושגים שנלמדים לעומק בבדידה ודבר זה עוזר להבין את החומר הנלמד יותר טוב. בהצלחה.

גיברלטר

New member
זה נכון שהמבחנים באו"פ ממש קשים ?

יותר קשים מאוניברסיטאות אחרות ?

never a pilot

New member
אינני רוצה ללקות בתדמית גזענית

וכמובן שלא למדתי את כל הקורסים בכל האוניברסיטאות כך שקביעה חד משמעית בנושא תהא יומרנית מדי. ואף על פי כן, מירב האנשים שעברו מהאו"פ לאחרות ולהיפך טוענים כי מבחני האו"פ קשים, במיוחד בקורסים הכמותיים (כמו אינפי, שנחשב למפלצת גם באוניברסיטאות קונבנציונליות, אך באו"פ זכה לתדמית של זו מלוך-נס). אני דווקא בעד הרעיון. אחרי הכל, סתם B.A. אפשר לקנות מלטביה, וכשקשה באימונים - קל בקרב.

Deathatred

New member
אני לא יודע

דווקא אני נפלתי על מבחנים סבירים בהחלט ובהחלט לא קשים מידי.

never a pilot

New member
השאלה היא

האם נבחנת בקורסים אלו באוניברסיטאות אחרות. קושי הוא פקטור יחסי.

למעלה