שאלה לי אליכם...

שאלה לי אליכם...

היה לי וכיוח מאוד ארוך ורציני עם מישהו שאני מכירה לדעתכם אמונה במשהו מעידה על חולשה?! או על חוסר יכולת לקבל אחריות על המעשים שלך?!

Remirat

New member
תלוי במה את מאמינה...

ברוב האמונות המונוטאיסטיות, הכל בידי האל. מה שלא קורה, טוב או רע, זה רצון האל. שום אחריות לא נופלת על האדם. לעומת זאת, ברוב הדתות הפגאניות, נתילת אחריות היא דבר חשוב ביותר... הכל תלוי באמונה....

זה באמת תלוי

יכול להיות כי בעיקרון זה גם תלוי אם יש לך בסיס לאמונות שלך אם אתה מאמין במשהו כ"כ חזק ששום דבר לא יצליח לשנות את דעתך מקיומו זה דבר חזק אבל חלק מהאמונות הן כן בריחה מהבעיות אני אישית לא מאמינה באלוהים לפי איך שהוא מתואר כיום ואני חושבת שהאמונה בו היא חולשה כי בני האדם המציאו לעצמם משהו שהם יוכלו להאשים אותו בכל מה שקורה גם דברים טובים וגם רעים ולא לקחת על עצמם אחריות על המעשים שלהם ואולי אלוהים כן קיים אני לא פוסלת את האפשרות הזאת אבל אני כן פוסלת את האפשרות שזה בורא העולם שעושה ניסים אני מאמינה שיש כח עליון כלשהו אבל הוא לא ניתן להסבר ע"י בני אדם אבל זה כח אדיר...

bigbadjoe

New member
כמוני כמוך

אני גם לא מאמין באלוהים בצורתו הנוכחית. קשה לי להאמין באל שרק עושה כל היום נו נו נו על הכל ומחכה מעבר לפינה לדפוק אותך אם אכלת שרימפס... אני כן מאמין בכח עליון ש.. בואי נאמר.. משגיח. מבחינתי, הכח העליון אולי נותן לנו הכוונה אבל בשום אופן לא אחראי עלינו, אנחנו צריכים ללמוד לבד, רק שלא ניפול לגמרי. לפי דעתי הכח העליון הזה, יכול להיות הכל, כלומר, הטבע למשל ! או כל דבר, אפילו... חייזרים לצורך העיניין. העיניין הוא שאנו פה למטרה מסויימת, ולהגיע למצב... תודעתי אולי מסויים אבל בכוחות עצמנו.

צודק...

זה נכון שהכח הזה יכול להיות הכל אפילו חייזרים פשוט לי יותר קל לחשוב ולהאמין שזה הטבע כי כמה שגם הטבע הוא לא דבר מוסבר אבל הוא קיים בצורה וודאית אני לא פוסלת את האפשרות לגביי חייזרים או, משהו בכלל לא ,אבל זה משהו שנתון לספקות הטבע הוא דבר חי ומוכח וחייזרים לא או הרבה דברים אחרים, אבל אני אישית לא יודעת באמת מהו הכח העליון הזה אבל אני מאמינה שהוא קיים...

The Spirit

New member
קצת נפגעתי...../images/Emo7.gif

העניין שהועלה כאן והתשובות שלו בהחלט מעניינות. לפי דעתי, אמונה, בין אם מונותאיסטית בין אם פאגאנית ובין אם פולוטאיסטית, באה בכדי לכסות על תחושה של ריקנות ופחד מפני המוות, מציאת היעוד של החיים- מי אני ולאן אני הולך- אם תרצו אפשר לקרוא לזה חולשה. בעת העתיקה, בה הפולוטאיזם היה האמונה הרווחת, חיו להם היהודים שהצליחו להדחיק את הפחד מהמוות והריק שחשבו שיבוא לאחריו, בזכות אמונה באל מופשט, הם בניגוד לפולוטאיסטים של אותה תקופה, נאחזו באמונה שלהם עצמם. הפאגאנים דאז השתמשו בפסלים וחפצים אחרים בכדי להתחבר לאלוהים שלהם, בכך גם הם הגיעו להבנה והביאו לתודעה שהם לא כאן רק בכדי לאכול לישון ולמות, אלא בכדי להגשים את עצמם, ובמיוחד מבחינה רוחנית. ביהדות לא היתה שום בריחה מהמציאות, המציאות של היהודים היתה ועדיין שיש בורא לעולם, והחיים כאן הם מעבר לחיים רוחניים וכלי לבניית הרוח והנפש. ב"עולם הזה" קיבלנו הרבה מאוד אמצעים חומריים שיעזרו או יפריעו לבניית הנפש. אם היו לנו רק דברים טובים אז בעצם לא היינו מופתחים מספיק נפשית ושכלית, כמו שטל הסביר פעם שצריך לטעום מהמר בכדי לדעת מה מתוק. כשיש לנו משני הדברים, פיתויים טובים ורעים, אנו לומדים לסווג לנו את הדברים הנחוצים לנו לבניית הנפש- כל אחד לפי אמונתו- ביהדות, אלה החוקים והתורה, שנותנים לנו את הדרך שבה אנו בעצם מיועדים ללכת בה, אנו מודרכים ע"פ אלוהים, והוא מציע לנו את הדרך הטובה לנו (כבר היו מספר הוכחות לטוב שבחוקי התורה, חזיר-גורם לבעיות לב; ברית מילה- מונעת מחלות וכו´), אנו (היהודים), עומדים בניסיון של שמירת החוקים. אלוהים לא מעניש אותנו כרגע על כל דבר שאנו עושים או לא עושים, הוא הציע לנו את הדרך הטובה והבטוחה- אם לא הלכנו בה, אז סובבנו בעצמנו את ההגה, והבעיות שתבואנה לאחר מכן, הן רק כתוצאה ממעשינו- כמו שהסביר גם ג´וזף מרפי, שאת המציאות שלנו אנו בונים בעצמנו, עם המחשבות והמעשים. בקיצור-אין להאשים את היהדות כדרך של "בריחה מהמציאות" ואת האמונה בה כחולשה, זוהי דרך חיים, שהמאמינים צריכים לחוות אותה ולשלב אותה עם חייהם הפיזיים, יש כמובן רוב נכבד שמעוותים את הדת הנפלאה הזו, כמו חלק ניכר מהחרדים, אבל יש להבדיל בין הכלל לפרט.

Zipadidoda

New member
הרבה אמונות הן ברחה מן המציאות

ואלוהים לא נועד רק להסברה ולהענשה. אבל לפי אמונתי האל קיים למי שמאמין בו. כך שהאמונה, לא משנה ממה היא נובעת, בין אם חולשה או כוח או מה שלא תרצי, יוצרת את האל שעוזר ומחזק (טוב זה כבר תלוי במקרה*)

למעלה